Hytte

Interiørekspertenes beste innredningstips til hytta

Tekst: Kristin O. Iversen, 25.3.2018* Foto: NTB og Ifi.no

Skal du innrede en ny hytte, eller ønsker å fornye interiøret på den gamle? - Les interiørkonsulentenes tips før du går i gang!

.

Hanne interiørkonsulent hytte - Gulnede furuvegger på hytta er helt ut. I flere år har folk som skal pusse opp gamle hytter malt tak, vegger og innredning i lyse farger og hvitnyanser, sier interiørkonsulent Gry Grini Hovdenak, som driver interiørkonsulentene.no sammen med interiørkonsulent Hanne Dahl. 

Nå ser vi i tillegg at flere varierer mer, mørke lune soverom, lyse oppholdsrom.

 

Flere ønsker nå mørke og lune farger også på hytta

- Det vi ser nå er at flere ønsker mørkere og lunere farger på fjellhytta, enten det er snakk om modernisering eller nybygg, 

Et godt tips til fargevalget er å hente inspirasjon fra omgivelsene.

- På en fjellhytte vil dette gjerne være farger i beige- og bruntoner i tillegg til ulike grå- og grønnyanser. Det er uansett viktig å velge farger i varme toner. Slike nøytrale farger vil være med på å skape et rolig og koselig uttrykk, noe de fleste er opptatt av at hytta skal ha, sier Hovdenak.

 

Les også: Halvor Bakkes tips til oppussing av fjellhytta!

Lyse vegger på hytta er in. Oppussing av hytta | DNB Eiendom

 Det er blitt stadig mer populært med malte vegger på hytta, gulnede trevegger er helt ut, sier interiørkonsulentene. Slipp lyset og energien inn!  (Foto:NTB)

 

Hytte med lyse vegger

Nøytrale farger vil være med på å skape et rolig og koselig uttrykk på hytta. (Foto: Per Erik Jæger, ifi.no)

 

Velg naturmaterialer - det skaper en lun atmosfære 

Skinn og pels har lenge vært populære interiørelementer på fjellhytter. I følge interiørkonsulentene gjelder dette i høyeste grad fortsatt.

Et morsomt tips kan være å sy puter eller puffer av gamle strikkegensere

- Pledd og puter er med på å skape en koselig stemning. Puter med dyre- og naturmotiver er fortsatt populært, pass bare på at du ikke overdriver

- Kombiner gjerne med tekstiler i ull og lin. Pledd rullet sammen i en kurv plassert på gulvet er alltid koselig og nyttig på en hytte. 

Gulvtepper bør være i ull, sier Hovdenak.

 

Skal du selge hytte? Vi har skreddersydde salgsopplegg for hytter. Les mer!

 

Kosehjørne på hytta

 Pledd og puter er med på å skape en koselig stemning. Gjerne av ull og naturmaterialer for en ekstra lun følelse. (Foto: NTB)

 

Les også: Slik gjør du hytta klar til visning! 8 tips fra interiørkonsulent.

 

Gå for komfort - hytta skal være et sted å senke skuldrene

Hun kan fortelle at de fleste ønsker seg gode og komfortable sittemøbler på hytta, og foreslår en moderne sofa trukket i for eksempel et ullstoff for å oppnå både god komfort og et lunt hyttepreg. 

-Flere og flere legger også vekt på at soverommet skal ha høy standard sier hun. 

Det er slutt på den tiden da det var greit at sengene på hytta var gamle og harde

Hytta er et sted folk drar for å senke skulderne, spise og sove godt.  Da er en god madrass, deilig sengetøy, masse puter og tepper et must, sier hun.

Les også: Slik skaper du lukusfølelsen på soverommet!

 

Hytteinterior i jordfarger

Et godt tips er å hente inspirasjon fra naturen utenfor når du skal velge farger til hytteinteriøret. (Foto: Per Erik Jæger, ifi.no)

 

Mørkt soverom på hytta. Oppussing hytte | DNB Eiendom

Det er slutt på tiden da folk aksepterte dårligere søvn på hytta enn hjemme... hytta skal jo tross alt være et sted du slapper av og sover godt, ikke sant? (Foto:NTB)

 

Les også: Har farge på soverommet noe å si for søvnkvalitet? Ja, mener ekspertene.

 

Ikke glem å slippe lyset til!

InteriørkonsulteneInteriørkonsulentene minner om at god og riktig belysning også er viktig på hytta.

- Du må selvsagt ha god allmennbelysning, men stemningsbelysning er minst like viktig på en hytte, hvor man først og fremst vil oppnå hygge og kos, sier Hanne Dahl.

Kobber er veldig i vinden. Interiørkonsulentene foreslår å trekke inn dette materialet i form av pendler over spisebordet.

 

Oppussing hytte | DNB Eiendom

- Husk også gode leselamper. Lamper som kan dimmes er absolutt å foretrekke, da kan du lettere oppnå den belysningen du ønsker, sier Dahl.  (Foto: NTB)

 

Levende lys er et must for god stemning

Hun legger til at levende lys et must på hytta. Telys i holdere, gjerne i grupper, skaper flott hyttestemning. Levende lys i peisen er også fint når det ikke er behov for fyring.

Til slutt foreslår de å trekke naturen inn ved for eksempel å pynte med en glassvase fylt med kongler eller vakre kvister. 

Trekk naturen inn. Pynt med kongler, kvister og blader!

- Du kan gjerne krydre interiøret med personlige, gamle gjenstander du liker, for å sette ditt eget særpreg på hytta.

 

 

Vurderer du å selge hytta?

Våre hyttemeglere kommer gjerne på befaring i god tid før du skal selge for å gi deg råd om alt fra salgstidspunkt til hva du bør forberede før salget. 

DNB Eiendom legger ut for alt inntil boligen eventuelt legges ut for salg. Du tar ingen økonomisk risiko ved å gi oss oppdraget tidlig.

Bestill en eiendomsmegler her og nå!