Boligmarkedet

John Arne kuppet drømmehuset før visning

Tekst: Kristin Edvardsen, 01.02.2020, Foto: TV3, DNB Eiendom

– Ikke noe vi i utgangspunktet oppfordrer til, sier eiendomsmegler Glenn Eric Moe i DNB Eiendom.

Denne uka gikk premieren på «I lomma på Silje» av stabelen, der første kjendis ut var John Arne Riise. 

I episoden får vi se Silje Sandmæl, programleder og forbrukerøkonom i DNB, ta et dypdykk i økonomien til den tidligere fotballproffen for kunne gi økonomiske tips og råd om hvordan han skal kunne realisere den store boligdrømmen.

Planen til John Arne er i utgangspunktet å bygge hus på en tomt i Drammen, frem til han ender opp på en privatvisning til det som viser seg å være drømmeboligen – en nyoppført enebolig i funkis-stil i Tønsberg.

– Det er helt perfekt for oss, sier John Arne i episoden.

Kanskje sitter du på større verdier enn du vet om? Få en verdivurdering her.

 

Legger inn bud før visning

John Arne ønsker å legge inn bud på drømmeboligen før visning, som skal finne sted allerede dagen etter.

– Jeg har ikke kjent deg lenge, men jeg har kjent deg lenge nok til å vite at du ikke har så mye is i magen. Du ønsker å få ting gjort med en gang, sier Sandmæl til John Arne i programmet.

Etter noe vurdering, bestemmer John Arne seg for å legge inn et bud på prisantydning før ordinær visning, med overtakelse om tre måneder.

– Filosofien til John Arne er litt sånn «hopp i det», og så se om han klarer å svømme – eller om han drukner, konstaterer Sandmæl i episoden.

Kort tid etter får John Arne beskjed om at budet er akseptert og at han har blitt huseier.

Skal du selge boligen din? Kom i kontakt med en megler her. 

 

 Eiendomsmegler Glenn Eric Moe i DNB Eiendom i Drammen. 

 

- Ikke noe vi i utgangspunktet råder til

I kulissene og med seg på laget i rådføringsprosessen hadde John Arne med seg eiendomsmegler Glenn Eric Moe i DNB Eiendom i Drammen, som først og fremst forsikret seg om at boligen var et godt kjøp.

Ifølge Moe er det viktig å presisere at valget om å legge inn bud før visning må tas av kjøper, og er i utgangspunktet ikke er noe DNB Eiendom oppfordrer til.

– Når du velger å by før visning, populært kalt «kupping», er fallgruven blant annet at du kan risikere å betale for mye for en bolig du kunne fått rimeligere etter visning, dersom det ikke blir noen budrunde. Det vil du ikke får svar på ved kupping, sier Moe og fortsetter:

– Vi opplever mindre kupping av boliger i dag enn vi gjorde i for eksempel 2017, hvor markedet etter min mening var noe opphetet. Det er hovedsakelig boliger vi meglere har god respons på i forkant av en visning, som blir forsøkt kuppet.

 

- Sett deg et tak

Moes beste råd til deg som vil legge inn bud er at du setter deg et tak på hvor høyt du vil gå.

– I en budrunde er du med etter auksjonsprinsippet, og hopper av når eiendommer går for høyt. Når du velger å by før visning, bør du sette seg godt inn i prisnivået på boligene i området, og vurdere hva du tror boligen ville gått for etter en budrunde, sier han.

Ifølge Moe er enhver budrunde både unik og ulik alle andre budrunder, men skal du først være med i en budrunde, har han særlig ett tips du bør ha med deg i bakhodet.

– By hele tall. Mange setter sine grenser og stopper på hele tall. Ikke by for eksempel 4.980.000 eller 4.990.000. By da heller fem millioner, og sats på at det var grensen for den du byr mot.

Samme dag som John Arne kjøpte boligen, startet megler Moe prosessen med å selge tomten i Drammen.

Selg boligen din med oss - kom i kontakt med en megler her.