Samsolgt

- Unødvendig å betale for mye når du skal selge bolig

Tekst: Øivind Skorve, 22.10. 2020, Foto: Arve Gravdal

- I mange tilfeller tror jeg den som har bodd i boligen har best forutsetninger for å holde visning, sier Ole André Osmundsen, som nylig solgte leiligheten sin i Stavanger med Samsolgt.

Det er mange gode grunner til å velge den digitale eiendomsmeglertjenesten Samsolgt når du skal selge bolig. Du har for eksempel full kontroll på kostnadene fra dag én, siden du kun betaler en fast lavpris som dekker alt. Du slipper også å sette av tid til fysiske møter og «papirmølla» som følger med et boligsalg, fordi alt dette gjøres digitalt.  

- Det gikk kjempegreit å selge leilighet med en digital meglertjeneste, og jeg bruker gjerne Samsolgt igjen, sier Ole André.

Ønsker du å sjekke hva boligen din er verdt? Klikk her

 

Ikke hørt om Samsolgt før?

Samsolgt er en helt ny måte å selge bolig på, og noe helt annet enn andre «selg boligen-selv» konsepter som finnes på markedet. Den viktigste forskjellen er kanskje den digitale portalen hvor du har full oversikt over oppgavene dine, og at du hele veien har en dedikert megler med på laget som tar seg av alle kritiske faktorer, som blant annet budrunde og oppgjør.

- Den digitale løsningen er superenkel å bruke, og jeg fikk litt den samme gode følelsen som da jeg fikk min første Iphone. Selv om det var noe helt nytt, var det veldig intuitivt og brukervennlig, sier Ole André.

 

Leilighet på Lervig i Stavanger

Leiligheten ligger i et populært boligområde på Lervig i Stavanger øst.

 

Kjenner boligen best selv

Når du selger bolig med Samsolgt, gjør du en del oppgaver som en vanlig megler ellers ville tatt seg betalt for å gjøre, som blant annet å bestille fotograf og takstmann – og holde visning selv.

- Etter min mening er den som bor i boligen ofte den som er best egnet til å holde visning, og sånn sett var Samsolgt midt i blinken for meg. Jeg ser ingen grunn til å betale veldig mye for en jobb jeg sannsynligvis gjør best selv, i hvert fall ikke når portalen er så enkel å bruke og man har en proff megler med på laget.

 

Leilighet i Stavanger

Etter å ha konferert med Samsolgt-megler Miriam Øzkurt, valgte Ole André å totalrenovere leiligheten før salg.

 

- Selv har jeg sittet i styret i borettslaget i flere år og kjenner godt til hva som er gjort av oppgraderinger og fremtidige planer. Min egen leilighet vet jeg alt om. Derfor syntes jeg det var mest fornuftig å velge en meglertjeneste som Samsolgt, sier Ole André.

 

Verdifulle råd fra megler

Leiligheten han solgte ligger på Lervig, som er et populært og sentrumsnært boligområde i Stavanger øst. Derfor tenkte Ole Andre at det ville gå greit å få solgt selv om konkurransen om boligkjøperne i Stavanger er tøff. På befaringen fikk han derimot flere innspill fra Samsolgt-megler Miriam Øzkurt om hva som kunne gjøre leiligheten mer attraktiv før salg.

 

Moderne kjøkken

En god presentasjon av boligen og riktig prising er viktig for å få folk på visning.

 

- I utgangspunktet er dette et boligområde som folk flytter til og ikke i fra, men jeg fikk litt å tenke på, og innspillene til Miriam var velfunderte. Til slutt bestemte jeg meg for å totalrenovere leiligheten før salg, og i mitt tilfelle tror jeg det var et smart grep, sier Ole André. Leiligheten ble solgt over prisantydning dagen etter første og eneste visning.


Les også: Det er ikke hver dag leiligheter blir solgt etter første visning i Stavanger

 

Nyttige tips i Samsolgt-portalen

I Samsolgt-portalen finner du mange nyttige tips og videoer til hvordan du klargjør boligen for fotografering og visning. Ole-André valgte likevel å hyre inn profesjonell hjelp til styling av leiligheten.

 

Samsolgt-megler Miriam Øzkurt

God rådgivning: Ole André var kjempefornøyd med jobben Samsolgt-megler Miriam Øzkurt (bilde) gjorde for ham.

 

- Jeg konfererte litt med Miriam om den biten. Det er jo egentlig lagt opp til at man gjør stylingen selv, og i dag er heller ikke boligstyling en tjeneste som tilbys av Samsolgt. Men Miriam tipset meg om et firma som gjorde en glimrende jobb, og regningen ble faktisk lavere enn hva jeg var forespeilet, sier Ole André.