Gå til innhold

Skippergata 20/Festningsgata 20

, HALDEN

Skippergata 20/Festningsgata 20

, HALDEN

1 /

Interessert i dette prosjektet?

Finn ut mer om pris, størrelse og status for enhetene i dette prosjektet.

Se enheter

Hold meg oppdatert

Jeg er interessert i oppdateringer om denne boligen

Meld interesse

Sist oppdatert: 29/9/2022 08:27

Komplett salgsoppgave

Om Prosjektet

3/5 SOLGT! Festningsgata borettslag - 2 moderne, gjennomgående leiligheter ved havna i Halden sentrum - 2 soverom - carport - balkong med utsikt mot havna

Område

Adresse: Skippergata 20/Festningsgata 20

Poststed: HALDEN

Kommune: Halden

Kommunenummer: 3001

Prosjektnavn: Festningsgata borettslag

Beliggenhet og adkomst

Beliggende i en av Haldens mest attraktive områder, få meter fra vannkanten på den flotte sydsiden av Halden sentrum. Internt i bygget finner du et rikt utvalg av helsetjenester som leger, osteopat, manuellterapeut, frisør, hudpleie m.m Like i nærheten finner du byens fine torg og havneområde med diverse restauranter, puber, gjestehavn, butikker, hoteller, kultursal, togstasjon m.m. En kortere gåtur opp bratte brosteinsgater finner du fantastiske Fredriksten festning med blant annet flotte tur og rekreasjonsområder, jevnlige arrangementer og konserter m.m. Ca. 800 m gange fra leilighetene ligger byens største kjøpesenter/handelsområde mot elven ved Tista senteret og høvleriområdet. Her finnes et mangfold av butikker med et bredt vareutvalg. Her ligger det også et fint aktivitetsområde med stor gressbane for fotball, ballbinge for fotball/basket, skateboardpark og rockehus. Kort vei er det også bort til Halden stadion med fotball og friidrett. Det er også kort gange bort til byens trivelige gågate og til Busterudparken. Her ligger offentlige kontorer, cafeer, restauranter, små butikker og diverse tjenestetilbud.

Prosjektet

Om prosjektet

KUN 2 LEILIGHETER IGJEN! Her har vi gleden av å presentere et nytt, spennende prosjekt hvor du bor enkelt til ved brygga i Halden. Prosjektet består totalt av 5 boliger i tillegg til kontorer og næringsdel. I dette prosjektet tilbys det store, moderne leiligheter som er utformet med arealeffektive planløsninger og med god standard. Alt tilrettelagt for at du her kan skape ditt drømmehjem. Leilighet 2 er nybygget 2020/2021 og inneholder 2 soverom ett med bodløsning, bad, delvis åpen kjøkkenløsning og stue med utgang til veranda. Leilighet 3 er nybygget 2020/2021 og inneholder 2 soverom, bad, delvis åpen kjøkkenløsning og stue med utgang til veranda. Borettslaget er beliggende i en av Haldens mest attraktive områder, få meter fra vannkanten på den flotte sydsiden av Halden sentrum. Borettslagets disponerer 1 stk. båtplass, hvor det vil være anledning til for en av andelene å leie. (evt. ansiennitetsprinsippet). Det er ingen boplikt.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Leiligheten er ferdigstilt og klare til innflytting. Borettslaget er under stiftelse og andelsnummer vil foreligge før overtagelse. Borettslaget vil bestå av 5 andeler og være en del av et sameie med kontor/næring.

Bebyggelsen

Boligtype

- Ukjent -

Konstruksjon

Bygningen er fra 1981 og er kombinert bolig og kontor/næring. Fundamenter, bærende vegger og etasjesille utført i armert betong. Veggkonstruksjoner i tre, mur og pussede overfalter, teglfasader og beslåtte felter på fasader. Takkonstruksjon i tre som er tekket med tegltakstein. Leiligheten ligger i 2. etasje med adkomst fra trapp i fellesarealer.

Tomt

Fellesareal/utomhus/infrastruktur

Borettslagets tomt består av asfalterte arealer med parkering i bakgården som benyttes av både borettslaget og kontor/næringsdel. Carportanlegg i bakgården er tilhørende andeler i borettslaget.

Tomtestørrelse

844

Tomtetype

Eiet

Standard

Kjøkken

Med de delvis åpne løsningene blir kjøkkenet en sentral plass i boligene og tillater deg å holde kontakten med gjester mens maten lages, her kan kokkekunnskapen få utfolde seg eller sosiale kvelder tilbringes rundt spisebordet. Leilighet 1: Romslig kjøkken med mye skap -og benkeplass. Innredning fra 2021 med hvite slette fronter. Høye overskap med foring til himling. Laminat benkeplate og fliser på vegg over benkeplate. Oppvaskkum i kompositt med 1-greps blandebatteri. Integrerte hvitevarer ( komfyr, platetopp, oppvaskmaksin og kjøl/fryseskap). Leilighet 2: Lyst og trivelig kjøkken med god plass til spiserguppe tilsvarende utformet som leilighet 3. Innredning fra 2021 med hvite profilerte fronter. To glassfronter i overskap. Laminat benkepalte og flislagt over benkepalte. Oppvaskkum i stål med 1-greps blandebatteri. Integrerte hvitevarer (komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap). Komfyrvakt og automatisk lekkasjestopper er montert. Leilighet 3: Lyst og trivelig kjøkken med god plass til spiserguppe tilsvarende utformet som leilighet 2. Innredning fra 2021 med hvite profilerte fronter. To glassfronter i overskap. Laminat benkepalte og flislagt over benkepalte. Oppvaskkum i stål med 1-greps blandebatteri. Integrerte hvitevarer (komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap). Komfyrvakt og automatisk lekkasjestopper er montert.

Bad

Leilighet 1: Har bad og separat toallettrom. Begge rom av noe eldre dato med noe oppgraderingen av innredning. Fliser på gulv og vegger, samt slett hvitmalt himling. Bad er innredet med sort baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant. Sort 1.greps blandebatteri. Speil og belysning over servant. Dusjkabinett. Toalettrom er innredet med toalett og servant. Mekanisk avtrekk. Til boligen medfølger bod i borettslagets fellesgang, her med opplegg for vaskemaskin. Leilighet 2: Stort og romslig bad med egen delvis adskilt vaskeromsdel. Bad fra 2021 med flislagt overflater på gulv og vegger i lys beige farge. Varmekabler i gulv. Slett malt himling med spotter. Rommet er innredet med baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant. 1-greps blandebatteri. Speil og belysning over innredning. Veggheng toalett og dusjløsning med glassdører. Vaskedel har opplegg for vaskemaskin. Avtrekk fra aggregat. Leilighet 3: Bad er beliggende med nærhet til boligens 2 soverom i "egen avdeling". Badet er fra 2021 med flislagt overflater på gulv og vegger i lys beige farge. Varmekabler i gulv. Slett malt himling med spotter. Rommet er innredet med baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant. 1-greps blandebatteri. Speil og belysning over innredning. Veggheng toalett og dusjløsning med glassdører. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekk fra aggregat.

Andre oppholdsrom

Romslige leiligheter med alt du trenger for å kunne skape ditt eget hjem. Lettstelt på ett plan med en praktisk planløsning og gjennomgående god standard. Leilighetene har gulvoverflater med hvitoljet eikeparkett i oppholdsrommene og fliser på bad. Veggoverfalter med malt platekledning, malt i lyse, duse farger. Flislagt veggoverflater å bad. HIminger er slett hvitmalte. Stuen er et oppholdsrom du vil trives i, et sosialt rom med delvis åpen kjøkkenløsning. Fra alle leilighetene har du fra stuen utgang til veranda som vender mot bakgården og med utsikt til havna. I leilighet 1 er det i stuen plassert vedovn som varmer godt når temperaturen faller. Øvrige leiligheter har varmepumpe montert i 2020, som også kan benyttes som kjøling på sommerstid. Hver leilighet har 2 soverom, begge med god størrelse og plass til seng, nattbord og garderobeløsning.

Garderobe - fasiliteter

Boligene har plass til garderobe. Det leveres ikke garderobeløsning på leilighetene. Leilighet 3 har skyvedørsgarderobe med speilfronter på ett av soverommene. Leilighet 2 har bod på hovedsoverom skal eventuelt kan benyttes som klesrom/garderobe.

El-anlegg

Leilighet 1: Det elektriske anlegget ble installert i 1981. Hovedsakelig skjult anlegg hvor store deler er fornyet. Skrusikringer og automatsikringer. Følgende el-arbeider er utfrt av O. Hansens Eftf AS i 2021: - Gang: Byttet ut 3 stk. doble stikk u/jord til nye, montert 2 stk. taklamper. - Soverom 1: Byttet ut 4 stk. doble stikk u/jord til nye, montert taklampe. - Soverom 2: Byttet ut 6 stk. doble stikk u/jord til nye, montert taklampe. - Stue: Byttet ut 10 stk. doble stikk u/jord til nye, 2 stk. enkle stikk u/jord over vindu. / stk. downlights i tak og 1, stk taklampe med 1 stk felles dimmer for disse. - Kjøkken: 2 stk doble stikk over benk, 1 stk. dobbel stikk for avtrekkvifte, 1 stk. dobbel stikk for oppvaskmaskin, 1 stk. enkel stikk for stekeovn, 1 stk komfyrstikk med komfyrvakt, led belydning oppunder overskap og 1 stk dimmer for disse, 1 stk spottskinne i tak og 1 stk dimmer for denne, 1 stk enkelstikk for kjøkeskap. - Wc: koblet varmeovn bak toalett. - Vaskerom: Lagt opp ny kurs til vaskemaskin og koblet 1 stk enkel stikk for denne, koblet varmtvannsbereder fast i boks. - SIkringsskap: Byttet ut skrusikringer med stk. 20A/30mA, 9 stk 16A/30mA og 7 stk. 10A/30mA jordfeilautomater. Leilighet 2 og 3: Det elektriske anlegget ble installert i 1981 og rehablilitert i 2020/2021. Automatsikringer og nye sikringsskap. 14 kurser inkludert hovedbryter og overspenningsvern. Hovedsakelig skjult anlegg. Det foreligger samsvarserklæring på utførte el arbeide datert 15.02.21 (leilighet 2) og 20.05.2021 (leilighet 3). Arbeide er utført av O. Hansens Eftf AS.

Ventilasjon

Leilighet 1 har naturlig ventilasjon. Mekanisk avtrekk på bad. Leilighet 2 og 3 har balansert ventilasjon som var nytt i 2021.

Brannsikring

Det er nytt, felles brannvarslingsanlegg i leilighetene som gjelder for hele bygget.

Dører og vinduer

Leilighet 1: Vinduer med 2 lags isolerglass i trekarmer (2006) og 3-lags glass (2019 i bod/vaskerom). Takvindu i 3-lags glass. Balkongdør med 3-lags glass ipvc karm ( 2021). Inngangsdør merket med brannmostand Ei30 og lyd 35dB. Leilighet 2 og 3: Vinduer med 3-lags glass i trekarm ( 2019). Balkongdør med 2-lags glass. Inngangsdør merket med brannmotstand E130 og lyd 35dB.

Oppvarming

Leilighet 1 har panelovn og vedovn plassert i stue. Varekabler i gulv på bad. Leilighet 2 og 3 har luft til luft varmepumpe montert i stue. Varmekabler i gulv på bad.

Info energiklasse

Selger har ikke utført energimerking iht. gjeldende regelverk, se https://www.energimerking.no/no/energimerking-bygg/kjopeleie-bolig1/kva-kan-eg-krevje/

Parkering og garasje

Garasje/Parkering

Det medfølger en carportplass til hver av leilighetene. Denne plassen er 2,35 m. bred. Normalt er slike plasser 2,5 meter, denne avviker derfor noe på bredde og må godtas av kjøper. Det er mulighet for kjøp av stor garasje i underetasjen i bygget. Egen port med elektrisk åpner. Garasjen rommer trolig to mindre biler etter hverandre, eventuelt bil og henger eller annen lagring i tillegg til bil. Pris for garasjeplass er kr 400 000,-.

Boder

Det medfølger en bod til hver av leilighetene.

Borettslaget

Organisasjonsform

Borettslag. Med en leilighet i Festningsgata Borettslag går du en enklere og tryggere hverdag i møte - både med tanke på vedlikehold og økonomi. Når du kjøper bolig i et borettslag som her, blir du andelseier. Det betyr at du eier en andel av borettslaget som gir deg eksklusiv bruks - og disposisjonsrett til din egen bolig med tilhørende uteareale. Borettslagsmodellen gir deg handlingsrom når det gjelder finansiering av ditt boligkjøp. Som det fremkommer av prislisten vedlagt prospektet består kjøpesummen av 50% innskudd og 50% andel fellesgjeld. Dette betyr at borettslaget allerede har fremskaffet en felles finansiering for 50 % av kjøpesummen. Denne felles finansieringen kalles fellesgjeld. Fellesgjelden er med andre ord et felles lån som Festningsgata Borettslag har forhandlet frem med banken. Lånet betjenes av andelseierne. I borettslaget sin låneavtale for fellesgjelden er det sikret en avdragsfri periode på 5 år. I den avdragsfrie perioden betaler andelseierne ikke avdrag på lånet, kun renter. Etter 5 års avdragsfrihet på fellesgjeld vil det tilkomme avdrag. Se informasjon om estimerte avdrag for leilighetene. Estimatet er beregnet ut fra rente på 3% samt dagens nedbetalingsplan. Avvik kan forekomme. Renteutgiftene betaler du gjennom den månedlige fellesutgiften. (Borettslaget styre står senere fritt til å fremforhandle andre løsninger for fellesgjelden.) Når du kjøper en andel i et borettslag, må du selv sørge for å kunne betjene både eventuell gjeld på ditt innskudd og den månedlige fellesutgift som betales til borettslaget. Finansieringsbeviset ditt må derfor være pålydende totalprisen + omk. Festningsgata borettslag vil få en ordning med individuell nedbetaling av fellesgjeld; IN -ordning. Det betyr at du kan velge om din fellesgjeld skal være 50 % av kjøpesummen eller lavere, ned til 0 %. Jo lavere andel fellesgjeld du har, desto lavere blir også din månedlige felleskostnad, da renter og eventuelle avdrag på fellesgjelden da blir mindre. Kjøper/eier må være/bli medlem i Halden boligbyggelag (HABO). Borettslaget er tilknyttet Halden boligbyggelag med forretningsføreravtale med en varighet på 10 år (uoppsigelig).

Forretningsfører

Halden Boligbyggelag

Vedtekter/Husordensregler

Borettslagets vedtekter og budsjett ligger som vedlegg til salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at borettslaget kan vedta endringer av vedtekter. Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen avhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4 -5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger. Iht. vedtekter er det følgende viklår for dyrehold i borettslaget: (1) Dyrehold er kun tillatt innenfor de begrensninger og i overensstemmelse med de vilkår som er fastsatt her i sameiets ordensregler. (2) Samtykke til husdyrhold omfatter kun ett dyr. En andelseier som ønsker å holde flere dyr må søke borettslaget om samtykke til dette. Et slikt samtykke vil kun bli gitt i de tilfeller hvor andelseier har dokumentert et særlig behov for ytterligere ett dyr, og slikt dyrehold ikke er til sjenanse for borettslagets øvrige beboere. Dog kan en andelseier holde flere dyr som utelukkende holdes inne, så som innekatt, marsvin, fugler m.v., så lenge slikt husdyrhold ikke er til sjenanse for borettslagets øvrige beboere. (3) Samtykke til dyrehold er gitt på følgende vilkår: (i) Dyreholdet må ikke utøves på en måte som er til skade eller ulempe for øvrige beboere. Dyreholdet må for øvrig utøves i overensstemmelse med lov, forskrifter og politivedtekter.

Postkasser

Postkasser er plassert i fellesgang ved inngangsdør.

KabelTV/Bredbånd/telefoni

Tv og internett er inkludert i månedelige felleskostnader.

Økonomi

Prisinformasjon

Leilighet 1: Kr 2 075 000,- + omk. Leilighet 2: Kr 2 930 000,- + omk. Leilighet 3: Kr 2 795 000,- + omk.

Felleskostnader avdragsfri periode

Se prisliste for estimert avdrag for leilighetene. Estimatet er beregnet ut fra rente på 3% samt dagens nedbetalingsplan. Avvik kan forekomme.

Info formuesverdi

Eiendommens formuesverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første likningsoppgjør. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som årlig bestemmes av Statistisk Sentralbyrå. Formuesverdien for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og sekundærboliger (alle andre boliger man måtte eie) fastsettes etter forskjellige brøker. Se nærmere info på www.skatteetaten.no.

Lånebetingelser fellesgjeld

Følgende er lagt til grunn for fellesgjelden. Sparebank 1 Annuitetslån. Flytende rente. Nedbetalingstid: 5 års avdragsfrihet + 30 år. (totalt 40 år) Estimert rentesats: 3%.

Sikringsordning fellesgjeld

Når alle andeler er solgt og overdratt til nye eiere vil borettslaget søke om opptak til sikringsordning. En slik sikringsordning gir en sikkerhet for manglende innbetaling av felleskostnader. Borettslag som har tegnet forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Borettslagets forsikringsselskap

Det vil bli etablert bygningsforsikring i borettslaget.

Utleie

Adgang til utleie

Det vises til borettslagslovens § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6. Andelseiere i borettslag kan leie ut hele sin enhet i opptil 30 døgn i løpet av året. Dette er en utvidelse av tidligere lov.

Finansiering

Tilbud på lånefinansiering

Meglers vederlag er avtalt til kr 45.000,- per enhet. I tillegg betaler oppdragsgiver kr 10.000,- i oppgjørshonorar pr. enhet.

Selger

Gaus Consult AS

Megler

Avdeling

Halden Boligsenter AS

Skippergata 20/Festningsgata 20

Niels Stubsgate 6

Org nummer: 9 9 0 4 5 1 6 1 3

Kjøps- og salgsbetingelser

Salgsbetingelser og kjøpstilbud

Alle kjøpetilbud og relatert kommunikasjon med megler skal foregå skriftlig. Megler har ikke anledning til å formidle opplysninger om kjøpetilbud som ikke er gitt skriftlig. Megler vil likevel gi deg opplysninger og råd underveis i prosessen. Dette behøver ikke gjøres skriftlig. Gi kun skriftlige kjøpetibud, og sett en tilstrekkelig lang akseptfrist. Uansett bør ikke kjøpetilbudet ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra det inngis. Kjøpetilbudet skal inngis på DNB Eiendom sitt kjøpetilbudskjema påført din signatur. Samtidig må du legitimere deg. Det kan gjøres ved at du laster opp kopi av legitimasjon eller bruker bankID når du legger inn elektronisk kjøpetilbud på dnbeiendom.no, eller du kan vise legitimasjon direkte/personlig til megler som sørger for kopi. Annen oversendelse, eks. sms eller epost, er forbundet med en viss risiko for at opplysningene kommer på avveie. Dersom dere er to eller flere som skal kjøpe sammen, må samtlige budgivere undertegne kjøpetilbudet og legitimere seg. Du kan velge mellom følgende når du skal sende kjøpetilbud; levere direkte/personlig til megler eller benytte budknappen til DNB Eiendom som du finner i annonsen på finn.no eller på prosjektets side på dnbeiendom.no. Annen oversendelse, eks. sms eller epost, er forbundet med en viss risiko for at opplysningene kommer på avveie. Kjøpetilbud som inngis utenom ordinær arbeidstid kan ikke forventes behandlet før neste ordinære arbeidsdag. Du har selv risikoen for at ditt kjøpetilbud kommer frem til megler. Megler vil straks kjøpetilbudet er mottatt bekrefte dette skriftlig til deg. Får du ikke slik bekreftelse, bør du ringe megler for å sjekke om kjøpetilbudet er mottatt. Kjøpetilbudet skal fylles ut så nøyaktig som mulig med hensyn på finansiering, finansinstitusjonens kontaktperson samt andel egenkapital. Normalt vil ikke kjøpetilbud med forbehold bli akseptert av selger før forbeholdet er avklart. Selger vil gi sin aksept av kjøpetilbud skriftlig til megler, som så videreformidler aksepten til den som får aksept. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere et hvert kjøpetilbud. Informasjon om mottatte bud formidles til evt. andre budgivere og interessenter. I følge forskrift om eiendomsmegling § 6-4 vil kopi av budjournalen bli oversendt kjøper og selger etter aksept. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør kjøpetilbudet fremmes gjennom fullmektig. Andre som har levert inn kjøpetilbud på samme bolig kan få utlevert anonymisert budjournal.

Betalingsbetingelser

Kjøpesummen + omkostninger betales ved inn til meglers klientkonto til overtagelse. Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen

Finasieringskontroll

Meglers vederlag er avtalt til kr 45.000,- per enhet. I tillegg betaler oppdragsgiver kr 10.000,- i oppgjørshonorar pr. enhet.

Oppdragsnummer

290225011

Salgsoppgavedato: 9/29/2022

Eiendommen

Eieform

andel

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor iht. reguleringsplan G-188 Kongens brygge/Johan Stangs plass vedtatt 06.09.1984. Området består hovedsakelig av bolig, forretningsbygg/industri bygg, noe grønt arealer og bygnigner med offentig formål. Det er også flere bevaringsverdi eiendommer i området.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig/privat ledningsnett for vei, vann og avløp. Vann og avløp er tilknyttet ledningsnettet via private stikkledninger som vedlikeholdes for borettslagets regning frem til påkoblingspunkt. Særskilt avtale/erklæring vil kunne bli tinglyst på eiendommen. For eventuelle spørmsål ta kontakt med kommunen.

Ferdigattest/Brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for ombygging til leilighet for bolig 2 og 3 datert 25.06.21. For bolig 1 foreligger det midlertidig brukstillatelse for kontor - bolig -og forretningsbygg datert 26.11.1982. Ferdigattesten/midlertidig brukstillatelse ligger som vedlegg til salgsoppgaven. Ferdigattest er en sluttattest fra bygningsmyndighetene om at et søknadspliktig tiltak er ferdigstilt. At ferdigattest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent. Tegninger (for leilighet 1) datert 06.02.2020 samsvarer ikke helt med dagens situasjon, men endringene er ikke søknadsliktige endringer.

Tinglyste bestemmelser og rettigheter

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3001/160/380/1: 25.10.1892 - Dokumentnr: 900030 - Best. om adkomstrett Rettighetshaver: Knr:3001 Gnr:160 Bnr:381 Best. om innkjørsel gjennom d.e.s gårdsrum iflg. skjøte dat. 14.10.1892. Overført fra: Knr:3001 Gnr:160 Bnr:380 Gjelder denne registerenheten med flere 06.01.1981 - Dokumentnr: 35 - Best. om adkomstrett Rettighetshaver d.e. m.fl.. Overført fra: Knr:3001 Gnr:160 Bnr:380 Gjelder denne registerenheten med flere 23.04.1981 - Dokumentnr: 1766 - Bestemmelse om kloakkledn Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Overført fra: Knr:3001 Gnr:160 Bnr:380 Gjelder denne registerenheten med flere 29.04.2014 - Dokumentnr: 337632 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 1 Formål: Næring Sameiebrøk: 84/100 04.03.2019 - Dokumentnr: 259801 - Reseksjonering Snr: 1 Formål: Næring Sameiebrøk: 70/100 Deling av seksjon Endring av tegninger Endring av tilleggsdel Endring av sameiebrøk Endring av fellesareal 22.09.2020 - Dokumentnr: 3062003 - Reseksjonering Snr: 1 Formål: Næring Tilleggsdel: Bygning og grunn Sameiebrøk: 550/1312 Deling av seksjon Endring av sameiebrøk Endring av fellesareal Endring av tilleggsdel Endring av tegninger De tinglyste erklæringene kan utlevers på meglers kontor

Legalpant

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp).

Matrikkel

Kommunenummer: 3001

Borettslagets Gårdsnummer: 160

Borettslagets Bruksnummer: 380

Vilkår og bestemmelser

Viktig informasjon

Generell beskrivelse av prosjektet i salgs- og markedsføringsmateriell vil ikke passe for alle leilighetene. Interessenter oppfordres derfor særskilt til å vurdere dette (solforhold, utsikt, beliggenhet i forhold til terreng og omkringliggende bygningsmasse mm.) før budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter bestemmelsene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningskyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Når kjøper ikke er forbruker: Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pkt. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Arealberegninger

Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealberegning av 2014. Av rettledningen fremgår at areal som også ligger utenfor selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-rom. Typisk er dette boder som ligger i kjellerrom, loftsrom, innglassede balkonger og garasjeplasser. Dette avviker fra veilederen til NS3940 fra 2012 og kan bety at areal utenom bruksenhet inngår i oppgitt areal selv om eierrettighetene ikke er dokumentert. Hva som defineres som primærrom (P-rom) eller sekundærrom (S-rom) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Hvitvaskingsreglene Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom innbetaling likevel må foretas på annen måte, må megler orienteres med begrunnelse og informasjon om innbetalers navn, før innbetaling av oppgjør. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfelle også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.