Gå til innhold

Furutoppen - Åsheimkroken 27-29

, LØRENSKOG

Furutoppen - Åsheimkroken 27-29

, LØRENSKOG

Interessert i dette prosjektet?

Finn ut mer om pris, størrelse og status for enhetene i dette prosjektet.

Se enheter

Hold meg oppdatert

Jeg er interessert i oppdateringer om denne boligen

Meld interesse

Sist oppdatert: 31/5/2023 13:36

Komplett salgsoppgave

Om Prosjektet

Lørenskog/Rasta - Ny, stor 2-roms hjørneleilighet med gode solforhold og garasjeplass. Klar for innflytting. Lave omkostninger. Gangavstand til buss (15 min til Helsfyr).

Område

Adresse: Furutoppen - Åsheimkroken 27-29

Poststed: LØRENSKOG

Kommune: Lørenskog

Kommunenummer: 3029

Prosjektnavn: Furutoppen II

Beliggenhet og adkomst

Gamleveien 68/70 ligger i et sentralt, attraktivt og familievennlig boligområde på Rasta i Lørenskog kommune. Fra eiendommen ligger Rasta barneskole en liten spasertur unna og det er kort vei til Kjenn ungdomsskole. Det ligger flere barnehager og videregående skoler i området. Nærmeste bussholdeplass er Glenneveien som ligger i umiddelbar nærhet. Det finnes et lokalt forretningssenter på Rasta hvor du finner Meny, frisør, legesenter og apotek. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Lørenskog Storsenter Triaden, Metro og Strømmen Storsenter med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Lillestrøm og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde. Det er et utbygd nett av gang-/sykkelveier i Lørenskog og omegn, og et aktivt idrettsmiljø med anlegg innen de fleste grener. Det er blant annet flere ballplasser, ishall bak Metro senter, golfbane på Losby, flerbrukshall på Fjellsrud, svømmehall og tennisbane ved Kjenn. Lørenskog har ishockeylag som ligger helt i norgestoppen, og utøvere i verdenstoppen innen freestyle og discodans. Fra Vallerud kan du ta deg ut i lysløypenett mot Mariholtet og fra Sørlihavna går det lysløype mot Losby. Østmarka byr i tillegg på flere bade-/fiskevann og flott turterreng. Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. Losby Golfklubb har et meget flott golfanlegg med bl.a. 9 og 18-hulls golfbane, driving range, putting green og nærspillsområde. I starten av 2020 fikk området ved Lørenskog stasjon verdens råeste helårsarena for snøopplevelser "SNØ". Parken vil ha et areal på totalt 50 000 kvm, fire alpine nedfarter, blå park med Big jump, samt langrennsspor på rundt 2 km og et fantastisk lekeområde.

Prosjektet

Om prosjektet

Lekker 2-roms selveier leilighet på Rasta i Lørenskog. Av kvaliteter nevnes; - Hjørneleilighet med gode lysforhold. - Flott kjøkkeninnredning fra Drømmekjøkkenet. - Takhøye kjøkkenskap med gripefrie fronter - Integrerte hvitevarer på kjøkken fra Electrolux. bl.a platetopp med induksjon. - 1-stavs eikeparkett i alle "tørre" rom. - Vannbåren varme i radiatorer, gulvvarme på bad. - Elektrisk solskjerming med fjernkontroll. - Sydvendt og overbygget balkong med belysning og strømuttak på 12 kvm. - 1 stk p-plass i og 1 stk sportsbod. - Heis til alle etasjer. - Busstopp rett utenfor døren (15 min til Helsfyr). - Gangavstand til skiløyper og Triaden kjøpesenter.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Innflyttningsklar.

Bebyggelsen

Boligtype

- Ukjent -

Tomt

Fellesareal/utomhus/infrastruktur

Lørenskog kommune gnr. 100, bnr. 38 + 43. Sameiets totale tomteareal er oppgitt fra selger å bli ca. 12 193 kvm. Hver seksjon vil bestå av en sameierandel ihht. oppdelingsbegjæringen. Telenor fester (leier) en liten del av tomten, «hjørnet» av tomtens syd-østlige del. Utbygger er i dialog med kommunen om muligheten for å skille ut dette hjørnet og endelig tomtestørrelse kan reduseres med dette arealet.

Tomtetype

Eiet

Oppvarming

Oppvarming av leiligheten skjer via vannbåren varme (radiatorer), og er inkludert i felleskostnadene. På badet er det gulvvarme.

Info energiklasse

Energimerking av boligen er utført av selger. Leiligheten har fått Karakter grønn A.

Parkering og garasje

Garasje/Parkering

Det medfølger 1 stk garasjeplass i garasjekjeller.

Boder

Det medfølger 1 stk sportsbod på 5 kvm.

Sameiet

Organisasjonsform

Sameiet består av totalt 75 leiligheter + 13 rekkehus. Den daglige driften vil bli organisert som seksjonssameie iht. lov av 16.06.2017, nr. 65, eierseksjonsloven. Hver seksjon utgjør en sameieandel med tilknyttet enerett til bruk av en bruksenhet og rett til bruk av sameiets fellesarealer. Sameiet er pliktig til å avholde årsmøter hvor regnskap og budsjett fremlegges. Sameiets styre har ansvaret for at eiendommen forvaltes etter retningslinjer og vedtekter som fastsettes av årsmøtet. Utomhusarealene på området ferdigstilles samtidig med ferdigstillelse av de enkelte byggene eller så snart årstiden tillater det.

Økonomi

Prisinformasjon

Kr. 4.845.000,- inkl p-plass i garasjekjeller.

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader for leiligheten er kr. 5.323,- pr mnd og dekker blant annet; kommunale avgifter, strøm og oppvarming i fellesarealer, snøbrøyting , gressklipping , trappevask, innvendig og utvendig vedlikehold av fellesarealer, forretningsførerhonorar, revisjon, forsikring av bygninger, vaktmestertjeneste, stipulert oppvarming og varmtvann i leiligheten, grunnpakke tv/internett og garasje.

Info Eiendomsskatt

Det er i følge selger ikke eiendomsskatt på boligen i Lørenskog kommune.

Utleie

Adgang til utleie

Boligen har ingen egen utleieenhet. Boligen kan leies ut i sin helhet. Kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Merk imidlertid at begrensningen ikke gjelder for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger.

Finansiering

Tilbud på lånefinansiering

Som et av landets største finanskonsern tilbyr DNB Bank ASA alle typer banktjenester til konkurransedyktige priser. Banken kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver i banken, og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel. DNB Eiendom mottar formidlingsprovisjon fra DNB Bank ASA for formidling av lånekunder. Dette gjelder kun personer som har samtykket til å bli formidlet til banken. Provisjonen er en internavregning mellom enheter i konsernet som ikke gir økte kostnader for kunden. Den enkelte megler mottar ingen godtgjørelse relatert kjøpers valg av finansiering, og mottar heller ingen godtgjørelse for formidling av kontakt til DNB lånekonsulenter.

Selger

Gamleveien 68-70 AS

Megler

Avdeling

DNB Eiendom AS, avd. Nybygg Romerike

Org nummer: 9 1 0 9 6 8 9 5 5

Kjøps- og salgsbetingelser

Salgsbetingelser og kjøpstilbud

Kjøp i prosjektet baseres på nærværende dokument, samt følgende: 1) Leveransebeskrivelse (vedlagt prospekt) 2) Plantegning (vedlagt prospekt) 3) Utomhusplan (vedlagt prospekt) 4) Utkast sameievedtekter (kontakt megler) 5) Utkast budsjett (kontakt megler) 6) Salgsprospekt 7) Reguleringsplan m/bestemmelser 8) Matrikkelbrev 9) Grunnboksutskrift og servitutter 10) Avhendingslova Ved avvik mellom informasjon gjelder dokumentene i den rekkefølge som er nevnt over. Lovpålagte opplysninger om eiendommen er ufullstendig uten alle ovennevnte dokumenter/vedlegg.

Betalingsbetingelser

10 % av kjøpesum forfaller ved kontraktsunderkrift. Restkjøpesummen + omkostninger betales ved overtagelse.

Finasieringskontroll

Som et av landets største finanskonsern tilbyr DNB Bank ASA alle typer banktjenester til konkurransedyktige priser. Banken kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver i banken, og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel. DNB Eiendom mottar formidlingsprovisjon fra DNB Bank ASA for formidling av lånekunder. Dette gjelder kun personer som har samtykket til å bli formidlet til banken. Provisjonen er en internavregning mellom enheter i konsernet som ikke gir økte kostnader for kunden. Den enkelte megler mottar ingen godtgjørelse relatert kjøpers valg av finansiering, og mottar heller ingen godtgjørelse for formidling av kontakt til DNB lånekonsulenter.

Oppdragsnummer

935205003

Salgsoppgavedato: 5/31/2023

Eiendommen

Eieform

eierseksjon

Reguleringsplan og rammetillatelse

Det regulerte området er vist med reguleringsgrense på plankart merket 039 og datert 20.03.2017. Eiendommen ligger i et område som er regulert til: -Boligbebyggelse – konsentrert småhusbebyggelse, BKS -Boligbebyggelse – blokkbebyggelse, BBB -Energianlegg – trafo -Uteoppholdsareal, UT Rammetillatelse for prosjektet er mottatt og IG er gitt for hele prosjektet.

Vei, vann og avløp

Offentlig

Ferdigattest/Brukstillatelse

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal foreligge skriftlig før overtagelse kan finne sted. I motsatt fall anbefaler megler at overtagelse utsettes og at kjøper ikke overtar.

Tinglyste bestemmelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3029/100/38: 24.06.2020 - Dokumentnr: 2644671 - Arealoverføring Areal overført fra: Knr:3029 Gnr:100 Bnr:43 Vederlag: NOK 0 Omsetningstype: Uoppgitt 07.11.1977 - Dokumentnr: 7481 - Skjønn Avståelse av veggrunn Gjelder denne registerenheten med flere 17.09.2019 - Dokumentnr: 1082851 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Dnb Eiendom AS Org.nr: 910 968 955 Gjelder denne registerenheten med flere 03.03.1942 - Dokumentnr: 688 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3029 Gnr:100 Bnr:12 SKYLDDELINGS-FORRETNING 15.12.1983 - Dokumentnr: 9744 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:0230 Gnr:100 Bnr:414 SKYLDDELINGS-FORRETNING 01.01.2020 - Dokumentnr: 813022 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0230 Gnr:100 Bnr:43 25.07.1934 - Dokumentnr: 900037 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3029 Gnr:100 Bnr:12 SKYLDDELINGS-FORRETNING PB 71-522 ELDRE REG E-287 15.12.1983 - Dokumentnr: 9743 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:0230 Gnr:100 Bnr:413 SKYLDDELINGS-FORRETNING 01.01.2020 - Dokumentnr: 537855 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0230 Gnr:100 Bnr:38 24.06.2020 - Dokumentnr: 2644671 - Arealoverføring Areal overført fra: Knr:3029 Gnr:100 Bnr:43 Vederlag: NOK 0 Omsetningstype: Uoppgitt 17.03.2022 - Dokumentnr: 300859 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 1 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 76/6539 Snr: 2 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 86/6539 Snr: 3 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 111/6539 Snr: 4 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 64/6539 Snr: 5 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 54/6539 Snr: 6 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 109/6539 Snr: 7 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 76/6539 Snr: 8 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 76/6539 Snr: 9 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 85/6539 Snr: 10 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 54/6539 Snr: 11 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 38/6539 Snr: 12 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 109/6539 Snr: 13 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 76/6539 Snr: 14 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 76/6539 Snr: 15 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 85/6539 Snr: 16 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 37/6539 Snr: 17 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 38/6539 Snr: 18 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 109/6539 Snr: 19 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 76/6539 Snr: 20 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 76/6539 Snr: 21 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 132/6539 Snr: 22 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 81/6539 Snr: 23 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 85/6539 Snr: 24 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 65/6539 Snr: 25 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 34/6539 Snr: 26 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 54/6539 Snr: 27 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 88/6539 Snr: 28 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 51/6539 Snr: 29 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 51/6539 Snr: 30 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 85/6539 Snr: 31 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 38/6539 Snr: 32 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 88/6539 Snr: 33 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 51/6539 Snr: 34 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 51/6539 Snr: 35 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 85/6539 Snr: 36 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 38/6539 Snr: 37 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 88/6539 Snr: 38 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 102/6539 Snr: 39 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 85/6539 Snr: 40 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 38/6539 Snr: 41 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 40/6539 Snr: 42 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 40/6539 Snr: 43 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 40/6539 Snr: 44 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 50/6539 Snr: 45 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 40/6539 Snr: 46 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 40/6539 Snr: 47 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 40/6539 Snr: 48 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 40/6539 Snr: 49 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 40/6539 Snr: 50 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 57/6539 Snr: 51 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 56/6539 Snr: 52 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 50/6539 Snr: 53 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 40/6539 Snr: 54 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 40/6539 Snr: 55 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 40/6539 Snr: 56 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 50/6539 Snr: 57 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 40/6539 Snr: 58 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 40/6539 Snr: 59 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 40/6539 Snr: 60 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 40/6539 Snr: 61 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 40/6539 Snr: 62 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 57/6539 Snr: 63 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 63/6539 Snr: 64 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 50/6539 Snr: 65 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 40/6539 Snr: 66 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 40/6539 Snr: 67 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 40/6539 Snr: 68 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 50/6539 Snr: 69 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 40/6539 Snr: 70 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 40/6539 Snr: 71 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 40/6539 Snr: 72 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 40/6539 Snr: 73 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 40/6539 Snr: 74 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 57/6539 Snr: 75 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 63/6539 Snr: 76 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning og grunn Sameiebrøk: 158/6539 Snr: 77 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning og grunn Sameiebrøk: 161/6539 Snr: 78 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning og grunn Sameiebrøk: 161/6539 Snr: 79 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning og grunn Sameiebrøk: 161/6539 Snr: 80 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning og grunn Sameiebrøk: 158/6539 Snr: 81 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning og grunn Sameiebrøk: 158/6539 Snr: 82 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning og grunn Sameiebrøk: 161/6539 Snr: 83 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning og grunn Sameiebrøk: 161/6539 Snr: 84 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning og grunn Sameiebrøk: 158/6539 Snr: 85 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning og grunn Sameiebrøk: 158/6539 Snr: 86 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning og grunn Sameiebrøk: 161/6539 Snr: 87 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning og grunn Sameiebrøk: 161/6539 Snr: 88 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning og grunn Sameiebrøk: 158/6539 Gjelder denne registerenheten med flere

Matrikkel

Kommunenummer: 3029

Sameiets Gårdsnummer: 100

Sameiets Bruksnummer: 38

Seksjonsnummer: 62

Vilkår og bestemmelser

Lovanvendelse

Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i fellesskap er inntatt i salgsoppgaven, og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningskyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen, og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i enn viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtagelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. GARANTI Eiendommen ble ferdigstilt juni 2022, og selges som ledd i næringsvirksomhet. Hvis eiendommen selges innen 6 mnd. etter ferdigstillelse*, og kjøper er å anse som forbruker, vil selger stille oppfyllelsesgaranti overfor kjøper iht. § 12 i bustadoppføringsloven. Garantien skal være på min 5% av kjøpesummen, og vare frem til 5 år etter at boligen var ferdigstilt*. Garantien skal stilles straks avtale er inngått, dvs. ved budaksept, og det kan ikke kreves at kjøper innbetaler hele eller deler av kjøpesummen før garantien foreligger. *Boligen anses som ferdigstilt når den faktisk er ferdig (=alt arbeid er fullført), uansett om det foreligger ferdigattest eller ikke. Når kjøper ikke er forbruker: Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er»., og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. §3-9, 2 pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye gjelder også for kjøpere som ikke er forbrukere.

Arealberegninger

Arealer pr bolig fremkommer i vedlagte arealbekreftelse.

Hvitvaskingsreglene Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktet art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfelle også ha plikt til å stanse gjennomføring av handel.