Gå til innhold

Solgte leilighet med Samsolgt: - Jeg kunne ikke blitt mer fornøyd

Tekst: Øivind Skorve, 18.5. 2020, Foto: Knut Steen Raknes
Når du selger leilighet med Samsolgt gjør du litt av jobben selv, men gjennom hele prosessen har du en dedikert megler med på laget. – Jeg kunne ikke blitt mer fornøyd, sier Elizabeth Hufthammer.

Nylig solgte hun leiligheten sin på Kolltveit utenfor Bergen med den digitale meglertjenesten Samsolgt by DNB Eiendom.

- Jeg kan ikke få rost megleren min Anne Nybøe nok, hun har vært helt fantastisk fra første telefonsamtale til salget var i boks, sier Elizabeth entusiastisk. 

At hun valgte Samsolgt var likevel litt tilfeldig, for det var først og fremst megleren hun ble anbefalt.

- Da broren min fikk vite at vi skulle selge sa han at jeg måtte kontakte Anne som solgte boligen hans for noen år siden, og det gjorde jeg, sier Elizabeth.

På samsolgt.no kan du enkelt sjekke hva boligen din er verdt. Klikk her for et uforpliktende verdiestimat

 

Likte konseptet

Da hun ringte viste det seg at Anne hadde begynt som Samsolgt-megler i DNB Eiendom.

- Jeg kjente ikke til tjenesten fra før, men ble raskt overbevist etter hvert som hun forklarte meg hvordan konseptet fungerer. Det gikk både på hvordan man gjør forskjellige oppgaver i den digitale portalen til det å holde visning selv. Og selvfølgelig prisen.

Jeg ble raskt overbevist når jeg forsto hvordan Samsolgt-konseptet fungerer

 

Mye penger å spare 

Elizabeth hadde allerede innhentet tilbud fra et par meglere, og prisen lå på mellom 100 000 og 120 000 kroner. Ved å bruke Samsolgt kunne hun kappe meglerregningen i to. Du betaler nemlig kun en fast lavpris på 50 000 kroner som inkluderer alt, bortsett  valgfri boligselgerforsikring.

Jeg så muligheten til å spare mye penger

- Jeg så muligheten til å spare mye penger, og med Anne på laget ble valget veldig enkelt for meg, sier Elizabeth.

 

Les også: Nå kan du få prisutviklingen på boligen din, rett i lomma 

 

Gikk raskt å selge

Elizabeth var forberedt på at leiligheten ikke nødvendigvis ville bli solgt etter første visning, fordi salgstiden på Kolltveit er relativt lang. For én som solgte i nabolaget tok det over to måneder.

- For meg holdt det med tre visninger, og leiligheten var solgt i løpet av en måned. Det er jeg kjempefornøyd med, sier hun.

 

Leiligheter på Kolltveit

Elizabeth var forberedt på at det kunne ta lang tid å få solgt, men syntes det gikk overraskende raskt. (Foto: Christian Reinertsen)

 

Hvordan var det å holde visning selv?

- Det gikk veldig greit. Så lenge man er komfortabel med å møte nye mennesker, tror jeg det i mange tilfeller kan være lurt at den som kjenner leiligheten best også holder visningen.

- Da kan megler fokusere på å få «riktige» folk til å komme på visning, og selvfølgelig holde i budrunden og alt det juridiske som følger med et boligsalg.

 

Her kan du lese mer om Samsolgt

 

Fikk hjelp til styling

I Samsolgt-portalen får du mange nyttige tips til hvordan du holder visning, og ikke minst hvordan du forbereder leiligheten til fotografering, slik at bildene i annonsen blir best mulig.

- Jeg har en hektisk jobbhverdag og er jo heller ingen stylist, men jeg fikk veldig god hjelp av en interiørinteressert svigerinne til å style leiligheten. Tipsene hennes samsvarte bra med tipsene og videoen i portalen, og jeg synes bildene ble veldig fine.

 

Stylet leilighet

I Samsolgt-portalen får du mange gode tips til hvordan du kan style leiligheten før fotografering og visning. (Foto: Christian Reinertsen)

 

Elizabeth og familien hadde allerede flyttet ut da det var tid for visning.

- Jeg kjøpte en ny dørmatte ellers var leiligheten helt tom. Det er kanskje ikke helt optimalt, men samtidig er det en «ærlig» måte å presentere en leilighet på.

 

Enkelt og effektivt

Elizabeth sier hun gjerne kunne tenke seg å bruke Samsolgt igjen.

- Ja, absolutt. Jeg synes det er et genialt konsept som er enkelt og lite tidkrevende. Du kan logge deg inn i portalen og gjøre forskjellige oppgaver akkurat når det passer deg. Har du spørsmål, er det bare å kontakte megler.

- Jeg kunne ikke fått bedre service enn jeg fikk av Anne, hun var helt fantastisk, skryter Elizabeth som håper flere får øynene opp for Samsolgt.

Kilde: DNB Eiendom© DNB Eiendom. Artikler kan brukes til redaksjonelt materiell dersom kilde oppgis