Samsolgt

- Tryggheten var helt avgjørende for at jeg valgte Samsolgt

Tekst: Øivind Skorve, 6.4. 2020, Foto: Tony Kristoffersen

Da Roger Aastrand skulle selge leiligheten sin Stavanger vurderte han flere alternativer. Til slutt falt valget på Samsolgt by DNB Eiendom. – Jeg er meget fornøyd, sier han.

- Jeg innhentet tilbud fra tre forskjellige meglere og prisene varierte fra 85 000,- til 120 000,- og jeg legger ikke skjul på at jeg synes det var snakk om veldig mye penger.

Men så oppdaget Roger en annonse for Samsolgt på Finn som fanget interessen.

Samsolgt er en digital meglertjenste fra DNB Eiendom hvor du samarbeider med megler om å selge leiligheten din. For jobben betaler du kun en fast lavpris: 50 000,- for leilighet, 55 000,- for rekkehus/tomannsbolig og 60 000,- for enebolig.

Megler er ansvarlig for alt det juridiske rundt boligsalget, og det er også megler som håndterer budrunden, følger opp interessenter og sjekker at disse har finansieringen i orden.

- Den tryggheten var helt avgjørende for at jeg valgte Samsolgt. Konseptet passet meg perfekt, sier Roger.

- Selv vil jeg aldri valgt å kjøpe bolig privat. Det føles usikkert på flere måter, og jeg tror veldig mange tenker det samme. Å ha en ansvarlig megler med på laget er viktig  for å få den nødvendige tryggheten og tilliten mellom kjøper og selger.

På samsolgt.no kan du enkelt sjekke hva boligen din er verdt. Klikk her for et uforpliktende verdiestimat

 

Sparte over 40 000 kroner på boligsalget

Å kunne spare 40-50 000 kroner på boligsalget var naturligvis viktig for Roger, men det var flere ting ved tjenesten enn pris som appellerte, blant annet at man holder visningen selv.

- I de aller fleste tilfeller mener jeg det er boligeier selv som har best kunnskap om leiligheten og best kan svare på spørsmål om naboforhold, fremtidige planer i borettslaget/sameiet og om ulike tilbud i nærområdet.  

- Hadde jeg valgt å bruke en vanlig megler ville jeg uansett ønsket å være til stede på visningen av samme grunn.

Kunne du tenke deg å selge bolig med Samsolgt? Les mer om tjenesten her

 

Veldig gode tips til forberedelser

Allerede før Roger hadde bestemt seg for hvilken megler han skulle velge, begynte han å gjøre research på nettet for å få tips til hvordan han kunne klargjøre leiligheten til fotografering og visning, og ikke uten grunn.

 

Stylet stue

Innbydende: I Samsolgt-portalen finner du mange gode tips til hvordan du kan style boligen før fotografering og visning.

 

Gode bilder i boligannonsen er utrolig viktig for å få folk på visning. I Stavanger er dessuten konkurransen om boligkjøperne ekstra tøff, ikke minst for små leiligheter som det er mange av i markedet. En god presentasjon og riktig pris er derfor ofte helt avgjørende for et vellykket salg.

Tipsene i Samsolgt-portalen er helt på høyde med det beste jeg fant fra profesjonelle boligstylister

- Jeg kunne nesten spart meg research-arbeidet, for tipsene du får i Samsolgt-portalen er helt på høyde med det beste jeg fant fra profesjonelle boligstylister og interiørdesignere. Leser du sjekklistene og ser gjennom video-guidene, kan du nesten ikke bomme, mener Roger.

 

Stylet baderom
Enkel styling med god effekt.

 

-Du får kort og godt en grundig innføring i alt du bør gjøre før fotografering og hvordan du forbereder deg til- og gjennomfører visning. Har du spørsmål underveis, kan du chatte med megleren din som svarer raskt.

 

Visningen fungerte knallbra

Roger var spent på hvordan det skulle gå på visning. I henhold til nye tiltak som er innført i forbindelse med koronakrisen, måtte alle interessenter melde seg på i forkant. 

- På visningsdagen hadde megleren min Øyvind Ådneram sju navn på blokka, noe jeg var veldig fornøyd med alt tatt i betraktning. Jeg viste dem rundt i leiligheten i tur og orden, og noterte ned stikkord om de ulike interessentene som jeg sendte til megleren etter visningen.

På visningsdagen hadde megleren min sju navn på blokka

- Alle var egentlig veldig positive til at det var jeg som holdt visningen, og at de fikk svar på alt de lurte på der og da, sier Roger.

 

Sovealkove

Denne sovealkoven ser ut som den er stylet av en proff.

 

Solgt over prisantydning

Dagen etter var det klart for budrunde.

- Det var tre som kastet seg på, og til slutt ble leiligheten solgt litt over prisantydning, noe jeg egentlig ikke hadde forventet. At små leiligheter blir solgt etter første visning i Stavanger er ikke akkurat regelen, så alt i alt er jeg kjempefornøyd med både salget og prosessen.

Det tar maks fem minutter å bestille fotograf og takstmann

Kunne du tenke deg å selge leilighet med Samsolgt igjen?

-Ja, absolutt. Konseptet er bunnsolid. Du har til enhver tid god oversikt over oppgavene du skal gjøre i portalen, og den er superenkel å bruke. Det tar maks fem minutter å bestille fotograf og takstmann. I tillegg var megleren både hjelpsom og profesjonell til fingerspissene. 

- Jeg synes også det er en fordel at det er en seriøs aktør som DNB Eiendom som står bak, det skaper både trygghet og tillit. De har også et godt samarbeid med banken som er behjelpelige med å ordne finansiering på kort tid for de som har behov for det.