Samsolgt

- Vi sparte over 40 000 kroner på å selge boligen med Samsolgt

Tekst: Øivind Skorve, 31.1.2020, Foto: Knut Steen Rakner, Inteiørbilder: Bjarne Skintveit

Da Malin og mannen Fredrik skulle selge leiligheten i Bergen valgte de den nye tjenesten Samsolgt by DNB Eiendom. – Det er vi er kjempefornøyde med, sier Malin.

Å selge bolig med en vanlig eiendomsmegler er ikke billig. Rundt regnet må du minst ut med 85 000 kroner uansett hvilken megler du bruker.

Heldigvis finnes det et trygt og godt alternativ. Selger du boligen din med Samsolgt, betaler du kun en fastpris: 50.000 for leilighet, 55 000 for rekkehus/tomannsbolig og 60 000 for enebolig.

- Den lave fastprisen var helt avgjørende for at vi valgte Samsolgt, Prisen er jo under halvparten av hva vi måtte ha betalt hvis vi hadde brukt en vanlig eiendomsmegler, sier Malin.

På Samsolgt.no kan du enkelt sjekke hva boligen din er verdt. Klikk her for et uforpliktende verdiestimat.

Ingen av de to hadde hørt om den nye meglertjenesten før de begynte å søke etter megler på Google.

- Vi syntes konseptet virket veldig spennende og bestemte oss for å prøve. Det er jeg glad for at vi at vi gjorde, sier Malin. Dagen etter visning ble leiligheten solgt over prisantydning.

Mye å spare på å gjøre litt av jobben selv 

Kort fortalt er Samsolgt en digital eiendomsmeglertjeneste der du som selger gjør deler av jobben med boligsalget selv, som blant annet å holde visning og bestille fotograf.

I kundeportalen kan du enkelt bestille takstmann og fotograf og fylle ut alle skjemaer digitalt

Du har til enhver tid full oversikt over alle oppgaver du skal gjøre i en egen kundeportal. Her kan du enkelt bestille takstmann og fotograf og du kan fylle ut alle skjemaer digitalt. Har du spørsmål underveis, kan du også chatte med megleren.

Hvordan synes du det var å bruke portalen?

- Jeg synes det gikk veldig greit, alt er veldig oversiktlig og intuitivt. Det var superenkelt å bestille fotograf og takstmann, så er det veldig praktisk å få meldinger direkte fra megleren om neste steg i prosessen, sier Malin.

 

Innbydende gang med speildørsgarderobe

Strøkent: Malin og Fredrik stylet boligen selv før fotografering og visning.

 

Megler er ansvarlig for alt det juridiske

En stor fordel når du benytter Samsolgt er at du har en egen megler som er ansvarlig for alt det juridiske rundt boligsalget. Det er megleren din som håndterer budrunde og oppgjør og sjekker budgivernes finansiering. Den tryggheten er gull verdt for deg som selger og ikke minst kjøper.

- Vi hadde aldri turt å begi oss ut i dette hvis vi skulle holdt i alt det juridiske selv og vært ansvarlig for budrunden. I tillegg til prisen var denne tryggheten helt avgjørende for at vi valgte Samsolgt, sier Malin


Hvordan var oppfølgingen fra megler underveis i prosessen?

- Den var kjempebra. Anne var alltid tilgjengelig og vi fikk god hjelp om det var noe vi lurte på.

 

Nyttige tips til visning og fotografering

Hvordan forberedte dere leiligheten før visning, fikk dere noen nyttige tips?

- Ja, absolutt. I portalen finner du instruksjonsfilmer om hvordan du klargjør boligen til fotografering og tips til visningen, som var veldig nyttig for oss. I tillegg er det sjekklister med masse gode tips og råd.

I portalen finner du instruksjonsfilmer om hvordan du klargjør boligen til fotografering og tips til visningen

 

Lekkert bad

I kundeportalen får du gode tips til hvordan du klargjør boligen før fotografering.


Malin mener det er smart å begynne med vasking og rydding av leiligheten i god tid.

- Vi begynte et par uker i forveien og det er jeg glad for, sier hun og ler.

Hvordan var det å holde visning?

- Det gikk fint. Vi valgte å holde visningen sammen og det var egentlig veldig praktisk siden det kom mye folk. Vi delte oss opp, så etter jeg hadde vist en gruppe rundt i leiligheten tok Fredrik over og viste fram boder og fellesområder. Det fungerte veldig bra og vi fikk fulgt opp alle som kom innom, sier Malin.

Vi valgte å holde visningen sammen og det var egentlig veldig praktisk siden det kom mye folk

 Hvordan reagerte folk på at det var dere, selgerne, som holdt visningen? 

- Det fleste hadde vel aldri opplevd det før, men folk syntes det var spennende at vi gjorde det på denne måten. Det er jo vi som har bodd her og kjenner leiligheten og nærområdet ut og inn, og den kunnskapen tror jeg mange setter pris på å få direkte fra selger.


Lekkert kjøkken

Det kom masse folk på visning og etter en budrunde ble leiligheten solgt over prisantydning.

Alt i alt, hvordan var opplevelsen med å bruke Samsolgt?

- Vi er kjempefornøyde og bruker gjerne tjenesten igjen ved en senere anledning. Vi har allerede anbefalt Samsolgt til venner av oss, og jeg tror det vil bli vanligere å selge bolig på denne måten i fremtiden.