Gå til innhold

Hvordan kan du få en liten leilighet til å virke større?

Av Hannah Grace Taylor, 7.12.2018 Foto: Elisabeth Halbjørhus
Boligstylist og blogger Elisabeth Halbjørhus sverger til speil, lys og fondvegger for å få små rom til å virke større.


Visste du at hvite rom faktisk gir mindre romfølelse enn rom med fargede vegger, eller at du kan skape en illusjon av økt takhøyde ved å fjerne taklistene?

Boligstylisten Elisabeth Halbjørhus fra Skien driver bloggen PUREINTERIOR — en av Norges mest leste interiørblogger.

- Det er mange lure triks for å øke romfølelsen i rommet. Det første du må gjøre, er å ha et kritisk blikk til hva du fyller rommet med. Overfylte rom er den største synderen, sier Halbjørhus.

Skal du selge bolig? Kom i kontakt med en eiendomsmegler her

 

Her er boligstylistens beste tips for å øke romfølelsen

1. Nette møbler gir luftigere rom

Du bør unngå svære sofagrupper. Velg heller nette møbler som en tre-seters sofa og noen kule lounge stoler som enkelt kan tas vekk ved behov -  da får du mer luft i rommet. Runde spisebord kan ha plass til mange gjester, men tar likevel liten plass sammenlignet med store rektangulære bord.

 

Boligstyling - små leiligheter | DNB Eiendom

Velg nette møbler og sørg for størst mulig rene gulvflater for et "luftig rom". Mørke fondvegger som kontrast til det lyse gir en romslig følelse.

 

2. Bruk kvadratmeterne, men finn smarte løsninger

Gode oppbevaringsløsninger sparer deg for mye plass, og er med på å få leiligheten til å virke større. Sett for eksempel sofaen litt ut fra veggen eller i selve rommet og plasser en bokhylle eller skjenk bak sofaen. Her kan du gjemme unna ting du ikke trenger å ha fremme. I tillegg kan du lage ulike stilleben og fine stylinger på toppen av hyllen.

En annen god idé, er å plassere en smal kontorpult i stuen som en del av innredningen. Den blender inn og er funksjonelt og praktisk.

Vil du vite hva boligen din er verdt? Her kan du bestille verdivurdering

 

Oppbevaringsløsninger liten leilighet | DNB Eiendom

Gode oppbevaringsløsninger sparer deg for mye plass og er med på å få leiligheten til å virke større. Tenk kreativt!

 

Boligstyling små leiligheter | DNB Eiendom

 Lette, nette møbler og transparente gardiner slipper lyset inn. Lys har mye å si for god romfølelse og trivsel.

 

3. Hvite rom gir mindre romfølelse

Velg gjerne farger på vegger eller gulv. Sterile, hvite rom uten kontraster gir faktisk en enda mindre romfølelse enn om du velger en farge på en fondvegg eller i hele rommet. Grønt og blått er to sikre farger for å skape en god romfølelse, og i en liten leilighet kan dybdeforskjell på veggene være en god idé, fordi det gir en illusjon av at rommet er større enn det egentlig er. 

 

Boligstylist Halbjørnhus | DNB Eiendom

Boligstylisten Elisabeth Halbjørhus fra Skien driver bloggen PUREINTERIOR — en av Norges mest leste interiørblogger. 

 

Boligstyling liten leilighet | DNB Eiendom

Puter, tepper og tynne luftige gardiner er med å lage en lun følelse i rommet. Jo større teppe, jo bedre mener Halbjørnhus. 

 

4. Gulvtepper og transparente gardiner for en lun atmosfære

For å skape en følelse av lunhet, ro og økt romfølelse, kan du henge transparente gardiner fra taket og helt ned til gulvet. Det transparente stoffet lager liv og slipper inn lyset. Myke, lune gulvtepper er også med på å skape en positiv og god romfølelse. Jo større teppe, jo bedre!

 

Boligstyling leilighet | DNB EiendomDu må aldri overdrive på nips-fronten, det gir et rotete innstrykk. Jeg ville valgt å hatt fremme kun noen få flotte dekorobjekter som viser personligheten, sier Halbjørnhus.

 

5. Ikke overdriv med nipset

Bøker og flotte dekorobjekter får frem personligheten din, men ikke overdriv. Dander flotte stilleben på noen få utvalgte steder, slik at rommet ikke ser overfylt ut. Gode plasseringer for disse er på stuebordet, i bokhyller eller på skrivebord/avlastningsbord.

 

Grønne planer er et must i bolistyling | DNB Eiendom

Planter har mange hyggelige bieffekter på innemiljøet samtidig som de gir en levende hyggefølelse, sier interiørbloggeren. Et must! 

 

6. Grønne planter er et must

Grønne planter er et must til et hvert hjem. Planter er godt for inneklimaet og har en rekke fordeler, som blant annet at de tiltrekker seg svevestøv, gjør luftfuktigheten bedre og demper støy. I tillegg gir de en levende og hyggelig romfølelse. 

 

maling i boligstyling| DNB Eiendom Maler du tak og vegger i samme farge kan du skape en illusjon av høyere takhøyde. Fjern også taklister for å få en myk overgang mellom tak og vegg.

 

7. Skap en illusjon av økt takhøyde

Er du ikke så begeistret for gardiner, kan du enkelt skape en illusjon av økt takhøyde ved hjelp av maling. En idé dersom man har lite plass hjemme, er å fjerne alle lister i taket og sparkle det jevnt slik at overgangen til taket blir listfri. Mal tak og vegger i samme farge for å skape en illusjon av økt takhøyde. Dersom du ikke orker sparklejobben, kan du eventuelt male listene i samme farge som veggene. Det gir noe av den samme effekten. 

 

speil i boligstyling

Speil gir en større romfølelse og kan brukes til å utnytte lyset bedre. Å samle bilder på en bildevegg kan også være en god ide for å lage et blikkfang.

 

8. Speil gir lys til rommet

Få opp bilder på veggene og lag gjerne en bildevegg som blikkfang i rommet. Undervurder heller ikke verdien av speil i rommet. Disse gir en mye større romfølelse og skaper en luftig atmosfære. I tillegg er de med på å reflektere lyset som igjen gjør utrolig mye for et lite rom 

Kilde: Pureinterior© DNB Eiendom. Artikler kan brukes til redaksjonelt materiell dersom kilde oppgis