Hytte

En stabil interesse for å kjøpe hytte i fjellet

Tekst: Kristin Edvardsen, 13.02.2020, Foto: Stig B. Fiksdal/DNB

Prisene for fritidsboliger på fjellet steg med 2,6 prosent det siste året. - En sunn utvikling, sier hyttesjefen i DNB Eiendom.

Ifølge ferske tall fra Eiendom Norge steg prisene på fritidsboliger på fjellet med 2,6 prosent det siste året. 

– Dette er som forventet, og viser at interessen for fritidsboliger på fjellet er stabil, sier Tone Cecilie Krange, segmentsjef for hytter i DNB Eiendom.

–  Det er et godt utvalg nå, både i brukt- og nybyggmarkedet, og hytter i alle prisklasser, sier Krange.

Kanskje sitter du på større verdier enn du vet om? Få en verdivurdering her.

 

– En sunn utvikling

Ifølge Krange er hyttesalget på landsbasis de siste tre månedene, sammenlignet med samme periode i fjor, omtrent lik.

– Vi ser at bruktsalget øker jevnt og trutt, men uten de store endringene totalt sett i markedet. Økningen i bruktmarkedet har kanskje vært på et par-tre hundre salg, med moderat økning i snittprisene. Dette er tilsvarende slik det har vært de siste årene, sier Krange.

Ifølge Eiendom Norge koster den gjennomsnittlige norske fjellhytten nå to millioner kroner. Fra februar 2019 til januar 2020 ble det solgt 3.899 fjellhytter i Norge – en oppgang på 2,4 prosent fra foregående år.

– Det øker sakte, men sikkert, både i volum og pris. Jeg tenker dette er en sunn utvikling, sier Krange og fortsetter:

– Noen meglere som selger både sommer- og vinterhytter sier at kjøperne snuser på sommerhytter allerede nå, fordi været har vært så mildt. Én megler solgte to hytter i Bamble i januar, og det er ganske spesielt.

 

 – Det er et godt utvalg nå, både i brukt- og nybyggmarkedet, og hytter i alle prisklasser, sier Tone Cecilie Krange, segmentsjef for hytter i DNB Eiendom. 

 

Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet

Krange forteller at kjøperne av fritidsboliger fremdeles er selektive og kresne.

– Beliggenheten er kjempeviktig. For eksempel hadde vi to leiligheter ved Gaiastova ute, og disse ble solgt med én gang, nettopp fordi de ligger der de gjør, sier Krange.

– Det handler om at kjøperne gjerne vil gjøre minst mulig og helst flytte rett inn. Dette sammenfaller igjen med at kjøperne blir yngre og yngre, legger hun til.

Ifølge Krange er de yngre kjøperne også ofte mer fleksible, og i mye større grad åpne for å finansiere kjøpene gjennom utleie.

– Da er det toppdestinasjonene som gjelder – Trysil, Hafjell, Kvitfjell, Geilo og Hemsedal. 

Selg hytta med oss - kom i kontkakt med en eiendomsmegler her.