Hytte

- Det er litt for få hytter til salgs her i fjellet nå

Av Kristin O. Iversen, 12.2.2019 Foto: DNB Eiendom

I fjellstrøkene rundt Hovden og Setesdal sliter hyttekjøperne med lite utvalg, sier hyttemegler Eivind Bjorå. - Har du en hytte av en viss størrelse og skal selge, så er tiden inne for å legge den ut nå!

Akkurat nå er det nok selgers marked i de områdene jeg selger fjellhytter, sier den rutinerte eiendomsmegleren. - I prisleiet mellom 2 og 4,5 millioner er etterspørselen høy og tilbudet lavt. 

Er du derimot på utkikk etter noe å kjøpe har vi alltids noe du kan se på i vinterferien da, smiler han.  - Det er blant annet noen nye prosjekt som kan være interessante. 

Her kan du sjekke hvilke hytter vi har til salgs nå!

 

Eiendomsmegler Eivind Bjorå selger mye hytter både i fjellet og ved sjøen

Eiendomsmegler Eivind Bjorå megler hytter og boliger i Søgne, Kristiansand, Vennesla, Setesdalen, mest i Bykle, samt i Lillesand og Birkenes. (Foto: Blinck)

 

Det ble solgt unna mye hytter i høst

Fjellmarkedet er nok litt avventende nå etter en veldig god høst, sier Bjorå. Mye ble solgt unna. I grunnen var salget veldig bra gjennom hele 2018, både av rimeligere og dyre hytter. 

-Vi har aldri solgt så mange hytter i høyere prisklasse som i fjor. 

Småhytter gjør at flere kan realisere hyttedrømmen 

I tillegg er det solgt veldig godt av en ny type småhytter i vårt område. Den såkalte "Småhytta" har to soverom, grei bod samt hems, og selges til en pris på rundt 1.800.000 kroner på Brokke. – Jeg har solgt 16 av disse bare de to siste årene. 

Småhytta er perfekt for par, single og for små familier som vil realisere hyttedrømmen.

 "Småhytta" på Brokke er bygget for å gi effektiv utnyttelse av plass til en rimelig pris

"Småhytta" er bygget for å gi maksimal utnyttelse av plassen til en rimelig penge, sier Eivind Bjorå. Med en prislapp under to millioner er den et alternativ for mange. Hyttene ligger på Brokke i Setesdal, ofte beskrevet som Sørlandets nyeste vinterdestinasjon, med både slalombakke og langrennsløyper i nærheten.

 

Hovden Blå hyttefelt

Hovden Blå reiser seg på Hovden. Sju nye hytter et lagt ut i et nytt byggetrinn, hvorav tre er solgt allerede, sier Bjorå. (nybyggene til høyre i bildet)   Ta kontakt om dere er interessert!  

 

Mange soverom står øverst på ønskelisten til familiene

De aller mest lettsolgte hyttene ligger nær løyper eller bakke og koster fra cirka to millioner og opp til i underkant av fem millioner, sier Bjorå. Det er en prisklasse mange familier med to gode inntekter har råd til i dag. 

Den nye «folkehytta» skal ha plass til mange, gjerne i flere generasjoner. 

"Folkehytta" i dag skal helst ha fire soverom, to bad og TV-stue 

Flere og flere ønsker å gjøre hytta til en møteplass for storfamilien, et sted der de kan samles alle sammen i jula og i påsken, sier Bjorå. Da trengs plass. 

En godt gjennomtenkt planløsning, minst fire soverom, to bad, stue og kjøkken i samme etasje, og gjerne tv-stue og stor bod i tillegg. 

Utbyggere av nyere hytter glemmer å prioritere bodplass. Det etterlyses av kjøperne, sier Bjorå. 

 

Legg inn ditt ønske i vårt kjøperregister og få rask beskjed når vi får inn en hytte du vil se! 

 

Vil du ha flere på visning og høyere pris?

Boliger solgt med Smart Solgt-annonsering selges i snitt 11 prosent raskere, får 16 prosent flere på visning, og gir i snitt fire ganger annonseprisen tilbake i høyere salgspris.

Be om et tilbud fra en av våre eiendomsmeglere her!