Hytte

Fortsatt bra fart i hyttemarkedet

Tekst: Øivind Skorve, 21.8. 2020, Foto: DNB Eiendom/Blinck, Inviso

- Det er fortsatt full fart i hyttemarkedet og vi får mange henvendelser fra både kjøpere og selgere, sier Gro Bredeveien Wergeland i DNB Eiendom Buskerud fritid.

Gro Bredeveien Wergeland i DNB Eiendom - Vi hadde veldig bra salg i mai og juni med mange på visning. Utfordringen i sommer var at vi etter hvert ikke hadde nok hytter for salg til å dekke etterspørselen.

Ifølge Bredeveien Wergeland er den enkle forklaringen at mange med salgsplaner i stedet valgte å benytte hyttene selv i ferien.

- Vi hadde masse interessenter på de få objektene som var for salg, ikke minst fra ferierende nordmenn som oppdaget salgsplakatene som hang på hyttene. Så langt i august er det fortsatt mange som ønsker å kjøpe hytte, særlig på fjellet og i innlandet.

Skal du selge hytte? Kom i kontakt med en hyttemegler her

 

Beliggenhet er viktigst

I Kongsberg-regionen er det ifølge Bredeveien nå aller størst interesse for enkle hytter i prisklassen rundt en million kroner.

- Ja, dette er helt klart et attraktivt prissegment for tiden. Beliggenhet er aller viktigst, og hyttene som ligger litt for seg selv er mest populære. At hytta ikke har innlagt strøm og vann/kloakk er ikke nødvendigvis et stort minus, så lenge beliggenheten er god.

Beliggenhet er aller viktigst, og hyttene som ligger litt for seg selv er mest populære

Tidligere denne uken solgte Bredeveien en enkel hytte på Vegglifjell uten innlagt strøm og kloakk hvor taksten var 800 000 kroner.

- Det var fire budgivere med i budrunden, og hytta ble til slutt solgt for 930.000 kroner. Det sier litt om interessen nå i midten av august.

Vil du vite hva hytten din er verdt? Her kan du bestille verdivurdering

 

Hytte i Sigdal

Denne hytta i Sigdal (samme som bildet øverst i saken) har prisantydning på 950 000,. Til visningen på søndag har over 30 personer meldt seg på.

 

Også i Lillehammer-regionen opplever de for tiden veldig bra trykk i hyttemarkedet.

Ingrid Bungum i DNB Eiendom Lillehammer fritid - Vi selger alt fra rimelige hytter rundt en million og opp til rundt fem millioner, sier Ingrid Bungum i DNB Eiendom Lillehammer fritid.

Innen 60 minutters kjøring fra Lillehammer er det fem store og flere mindre fritidsdestinasjoner. Bungum forteller at de nå selger hytter over hele «fjøla».

- Nå på sensommeren selger vi mest på destinasjoner som ligger utenom alpinanleggene. Typiske ski in/ut hytter selges hovedsakelig på vinteren, og det er også disse hyttene som er de dyreste.

Om du har planer om å selge hytte nå i høst, er oppfordringen klar.

- Ri på bølgen av kjøpeklare nordmenn etter norgesferien. Det er mange flere enn vanlig som nå søker etter hytte som før brukte feriepengene på sydentur og storbyweekend, sier Bungum.

Markedet er fortsatt prissensitivt

Selv om det nå er størst interesse for de rimelige hyttene, er det ifølge hyttemeglerne også jevnt god interesse for hytter i høyere prisklasser.

- Hyttene som har den rette beliggenheten og god standard er det alltid rift om. Fin utsikt, gode solforhold og privat/fritt uteområde er viktige kvaliteter for mange hyttekjøpere. Samtidig opplever jeg fortsatt dette markedet som prissensitivt og kjøperne er selektive, sier Bredeveien Wergeland.

 

Gryteelva i Sigdal

God beliggenhet og nærhet til fine naturopplevelser er for mange kjøpere viktigere enn høy standard.

 

Skal du selge hytte, er det med andre ord smart å bruke en lokalkjent megler som kjenner området du skal selge i og som vet hva kjøperne er på jakt etter og hva de er villige til å betale.

- God lokalkunnskap er ofte helt avgjørende, priser du deg for høyt synker interessen blant kjøperne.

 

Slik gjør du hytta attraktiv før salg

Til deg som ønsker å selge i høst har Bredeveien Wergeland flere gode tips.

Forberedelser: Ta kontakt med megler så tidlig som mulig, for det tar tid å forberede et hyttesalg. Det er faktisk ventetid hos takstmann om dagen, så det er lurt å få booket tid raskt.

Hva bør gjøres før salg? I tillegg er det viktig å få en megler på besøk som kan gi deg tips og råd om hva som bør gjøres før hytta legges ut for salg, og det gjelder å bruke tiden godt. Gode bilder er kjempeviktig for å finne de rette kjøperne. Det er mange kjøpere som sonderer finn-annonser og drømmer om hytte for tiden, og er lurt å spille på de rette elementene i annonsen.

Uteområdet: Et innbydende uteområde er utrolig viktig for førsteinntrykket, og noe du bør prioritere. Det å lage en god stemning på terrasser og tun med lykter, puter, saueskinn og bålpanne osv, har veldig god effekt på bildene i annonsen og ikke minst på visning. Har tomten grodd litt igjen med sjenerende trær og busker, bør du vurdere å fjerne disse eller tynne ut.

 

Koselig terrasse

Et innbydende uteområde kan ha mye å si for interessen når du legger hytta ut for salg.

 

Rydd unna rot og skrot: Rydde unna gammel plank og annet skrot og rot som eventuelt er på eiendommen. Fjern også sykler, akebrett og andre ting som opptar plass, eller plasser det på hensiktsmessig sted. 

 

Koselig hytte

God stemning og lun atmosfære er en viktig interessevekker.

 

Stemning og atmosfære: Inni hytta bør du prøve å skape en lun og god atmosfære inni hytta. Et lurt tips er å fjerne nips, pyntegjenstander og overflødige møbler, da virker hytta fort både ryddigere og mer romslig. Fiks også alle påbegynte småjobber. Spill gjerne på følelser og den gode stemningen når du styler hytta før fotografering og visning, gjerne med assosiasjoner til ro, stillhet, natur og friluftsliv som er viktige kvaliteter for hyttekjøperne.