Samsolgt

Det er ikke hver dag leiligheter blir solgt etter første visning i Stavanger

Tekst: Solfrid Sande, 22.10.2019, Foto: Solfrid Sande, Tony Kristoffersen

Det gikk over all forventning da Marius Tjomlid solgte leiligheten sin i Stavanger med Samsolgt. Leiligheten ble solgt over prisantydning dagen etter visning. Den holdt Marius selv.

Marius Tjomlid opplevde noe som ikke er hverdagskost i boligmarkedet i Stavanger; et rush av interessenter på visningen og påfølgende budrunde hvor leiligheten ble solgt godt over prisantydning. Visningen holdt Marius selv, mens eiendomsmegler Øyvind Ådneram tok seg av budrunden.

Tjenesten Marius brukte er  Samsolgt som er utviklet av DNB Eiendom.

- Selv om det var litt nervepirrende var det fantastisk gøy å holde visningen selv. Jeg synes jeg fikk vist frem kvalitetene til leiligheten på en god måte.

Selv om det var litt nervepirrende var det fantastisk gøy å holde visningen selv

Breivik og Storhaug er et populært område i Stavanger, og kanskje var det den flotte sjøutsikten som gjorde at ekstra mange kom. Samtidig er det verdt å nevne at det i snitt tar over 70 dager å selge bolig i Stavanger.

 

 

 

Leilighet med fjordutsikt i Stavanger

Det var mange som lot seg friste av denne flotte utsikten. 

 

Sparte mye penger ved å gjøre litt selv

Marius kjøpte leiligheten i 2016 som førstegangskjøper, men nå har livssituasjonen endret seg. Sammen med kjæresten har han kjøpt et rekkehus litt utenfor sentrum, og på nyåret venter de sitt første barn.

- Det var litt vemodig å selge leiligheten, men vi trenger mer plass når vi blir tre, sier han.

Det var en kamerat som tipset han om Samsolgt, og Marius legger ikke skjul på at han likte tanken på å spare penger ved å gjøre litt av jobben selv. Han var faktisk også den første som signerte kontrakt med Samsolgt i Stavanger.

- Jeg så også på andre løsninger for egensalg, men det virket som det lå for mye ansvar på meg som selger. Med Samsolgt er megleren med på laget hele veien og det føltes mye tryggere, sier han.

 

Les også: Du er i trygge hender når du selger bolig med Samsolgt

 

God oppfølging fra megler

Marius forteller at han har vært på en del visninger selv tidligere og sett hvordan profesjonelle eiendomsmeglere håndterer den jobben.

- Jeg følte meg sikker på at jeg skulle klare det bra selv også. Motivasjonen er jo å selge, og det tror jeg gir mye driv til salgsprosessen.

Han fikk frem hva som er de viktigste kvalitetene leiligheten, og følte seg godt ivaretatt av megleren gjennom hele prosessen.

Når du følger tipsene er det nesten vanskelig å ikke få det til

- Øyvind var veldig behjelpelig, ga meg god oppfølging og kom med tilbakemeldinger som var viktige.

Marius forteller at megleren forklarte Samsolgt- konseptet på en god måte og ikke minst fikk han nyttige tips til klargjøring av boligen før fotografering.

 

 

Stue

Når du selger med Samsolgt får du god veiledning. Da blir det blir enkelt å style boligen selv.

 

- Han viste meg også hvor jeg kunne kunne finne en detaljert veiledning for hele salgsprosessen i Samsolgt-portalen. Når du følger tipsene er det nesten vanskelig å ikke få det til, sier Marius.

 

Stor interesse på visningen 

Rundt 35 personer kom innom på hovedvisningen, men Marius hadde også noen privatvisninger i forkant. Leiligheten appellerte tydelig til førstegangskjøpere, for det var mange unge på visningen og en del av dem kom sammen med foreldrene.

- Det var helt vilt, og det ble nesten litt kaos, sier han, og fortsetter.

- Noen spurte faktisk hvorfor jeg holdt visningen selv. Samtidig var det et par av mødrene som syntes det var bra at det var jeg som var der, siden jeg kjente leiligheten best.

Les også: Masse folk på visning da Jonas solgte leiligheten på Grünerløkka

 

Solgt etter første visning

Marius forteller at han hadde lest seg opp på det meste i Samsolgt-portalen, og følte seg rimelig trygg i situasjonen selv med så mange på besøk.

Det første budet kom rett før tolv dagen etter. I løpet av noen timer ble leiligheten solgt for 2 520 000,-, hele 230 000 kroner over prisantydning.

Det første budet kom rett før tolv dagen etter

- Det gikk jo veldig bra med hele prosessen for meg. Og jeg bruker gjerne Samsolgt en annen gang om det er mulig, sier Marius.

 

Stor interesse i Stavanger

Eiendomsmegler Øyvind Ådneram hos Samsolgt i Stavanger forteller at det har gått over all forventing etter at de lanserte tjenesten i slutten av august.

Øyvind Ådneram eiendomsmegler i Samsolgt - Dette har slått godt an i Stavanger. Vi opplever stor aktivitet og er godt fornøyd, sier han.

Ådneram sier de har fått gode tilbakemeldinger på at den digitale portalen er enkel å bruke, og sier de ble overveldet over responsen på leiligheten til Marius Tjomlid.

- Her har vi truffet på alt, riktig prisantydning, flott presentasjon, og riktig tidspunkt i markedet.