Gå til innhold

Eplestien E1 (BB2-1)

, STAVANGER

Eplestien E1 (BB2-1)

, STAVANGER

1 /

Interessert i dette prosjektet?

Finn ut mer om pris, størrelse og status for enhetene i dette prosjektet.

Se enheter

Hold meg oppdatert

Jeg er interessert i oppdateringer om denne boligen

Meld interesse

Sist oppdatert: 9/9/2022 07:13

Komplett salgsoppgave

Om Prosjektet

EPLESTIEN E1 - Salgssuksess! Bygget er reist, overtakelse senest april 2022! Godkjent av Husbanken, rente på 0,8 %.

Område

Adresse: Eplestien E1 (BB2-1)

Poststed: STAVANGER

Kommune: Stavanger

Kommunenummer: 1103

Prosjektnavn: Eplestien Byggetrinn 1

Beliggenhet og adkomst

I den sørvestvendte åsen like ovenfor Tasta Senter, finner du det nye boligprosjektet Eplestien. Tomten ligger på høyden på Tasta og gir dermed et fantastisk utgangspunkt når det gjelder solforhold og utsikt. Utsikten fra leilighetene vil blant annet være mot Store Stokkavannet og Ullandhaug. Dette er et rolig og barnevennlig område, Tasta er kjent for å være det. Tastaveden, turområdet like øst for Eplestien, er bydelens største friområde og regnes blant de ti høyeste toppene i Stavanger. Her kommer du enda nærmere cruiseskipene som kommer inn til Stavanger om du vil ta en ekstra nær titt på dem. Et annet fint turområde er på Tastavarden, like vest for Eplestien, hvor det er klatretrær og bålplasser i lekeskogen som går under navnet Trollskogen. Er du heldig ser du gjerne et rådyr, i tillegg til de mange småfuglene du garantert vil se. Tasta idrettspark er også et populært alternativ for den aktive, det er et større område like nord for Eplestien hvor det er flere fotballbaner samt en skatepark som stod ferdig i 2016. Skateparken er mulig Norges, kanskje Nord-Europas største og beste skatepark – det mener i vertfall mange. Fra Eplestien er det gangavstand til både barnehage og skole. Tasta Senter som er like nedenfor boligfeltet, har over 40 butikker og flere hyggelige spisesteder. Her finner du blant annet vaskehall, helsestasjon, legesenter og treningssenter. Kolumbus sin bussrute nr. 5 stopper ca. 250 meter fra Eplestien, og den kjører fra Tasta til Byterminalen i sentrum åtte ganger i timen. Turen tar ikke mer enn et drøyt kvarter, ifølge rutetabellene. Ønsker du derimot å ta turen inn til byen på sykkel, skal turen være unnagjort innen du har hørt fire av dine favorittsanger på øret. Med andre ord: det tar deg ca like lang tid å sykle til byen som det tar deg å bruke bussen. Om du ønsker å kjøre selv, vil du være i byen på under 10 minutter om du kjører langs Randabergveien. Det er mange teorier til opprinnelsen av Tasta-navnet. Én teori er at det var et turområde for de ekstra skriveføre. Derav navnet Tastatur. Eller er kanskje den andre teorien korrekt – nemlig at ordet Tasta betyr to steder eller delt i to, kan det skyldes at Tasta primært ligger mellom de to høydene Tastaveden og Tastavarden? Uansett hvor navnet kommer fra, eller hva det betyr – så er Tasta et område med høy trivsel blant både de unge og de eldre. Forståelig nok synes vi.

Prosjektet

Om prosjektet

Salgssuksseen til Eplestien har du garantert hørt om. De prisbelønte arkitektene Helen&Hard har virkelig truffet markedet i denne arkitektoniske utformingen og INEO Eiendom har hørt på hva potensielle kjøpere kunne tenke seg av kvaliteter. - Ca. 75 % av boligen er allerede ferdig finansiert, og du trenger ikke søke selv. - De resterende 25 % kan finansieres med hjelp av din vanlige bank. - Du kan innfri hele eller deler av lånet, når det passer deg. - Du vil få en leilighet med veldig god og fremtidsrettet planløsning. - Du vil ha mulighet til å tilpasse boligen din ettersom behovet kan endre seg med tiden. - Det er lagt til rette for et sosialt og godt bomiljø i tillegg til en fortreffelig leilighet. Eplestien skal bli et godt og trygt sted å bo – du som flytter inn vil få mye mer enn en leilighet. Det kommer blant annet et felleshus, gjestehybler, delerom med verktøy og fritidsutstyr, treningsrom og drivhus. Slike fellesordninger er bra både for det sosiale miljøet og for bærekraft, to ting INEO Eiendom har stort fokus på når de utvikler nye boligprosjekter. Les mer i prospektet om bokonseptet Heime som INEO Eiendom har utviklet selv. Det kommer et stort utvalg i leilighetstyper, her ønsker INEO Eiendom å tilby moderne og bærekraftige boliger for alle aldersgrupper i alle livssituasjoner. Eplestien vil bestå av totalt fire bygg med til sammen 110 leiligheter fordelt på 4 blokker med høyde på 4 og 5 etasjer. Byggene er plassert slik at solforholdene maksimeres og hver bolig skal kunne nyte solen lengst mulig. Første trinn, som er bygg E1 (BB2-1), består av 34 leiligheter. Det tas forbehold om endring av antall enheter f.eks. i forbindelse med sammenslåing av enheter. Oppdraget arkitektene i Helen & Hard fikk fra INEO Eiendom var å utvikle et prosjekt med leiligheter for alle generasjoner, et prosjekt der beliggenhetens kvaliteter skulle vise igjen i alle leiligheter. "Det har vært en fryd å utvikle leilighetene i Eplestien. Vi planlegger alltid etter terrengets kvaliteter og den sørvendte åssiden her er ideell med tanke på lys - og solforhold. Vi har funnet fram til løsninger som gir beboerne mulighet for begge deler", forteller Dag Strass og Steffen Ommundsen, arkitekter i Helen & Hard arkitekter. Norema er valgt som kjøkkenleverandør. Modellen Areal mellomgrå er planlagt som standard på kjøkkenet. Baderommene blir helfliset med innredning fra Norema, vegghengt toalett og dusjhjørne i herdet glass. Det leveres det trestavs hvitpigmentert eikeparkett. Alle boliger leveres med vannbåren varme med radiator.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Overtagelse er fastsatt til 24.01.2022. Kontraktens frister gjelder med følgende forbehold: Påvirkes utførelsen av arbeid under kontrakten av Covid-19 eller tiltak iverksatt i forbindelse med dette, gir dette rett til forlengelse av alle frister i kontrakten, herunder frist for ferdigstillelse av arbeidet. Dette gjelder både ved sykdom, karantene og/eller tiltak/begrensning innført eller anbefalt av offentlig myndighet. Dette gjelder også dersom utførelse eller leveranse fra underentreprenør eller annen leverandør påvirkes. Fristene justeres automatisk.

Forbehold fra utbygger

Selger tar følgende forbehold for gjennomføring av avtalen: • åpning av byggelån • igangsettingstillatelse for byggearbeidene i samsvar med søknad • at det inngås kjøpekontrakter motsvarende 70 % av dette byggetrinns verdi. Selger er bundet av kontrakten dersom han ikke gjør forbehold for gjennomføring gjeldende senest 30.06.2020. Dersom selger gjør forbeholdene gjeldende har Kjøper rett til å få innbetalt beløp samt opptjente renter på klientkonto tilbakebetalt. Utover dette har selger intet ansvar overfor kjøper. Selger har rett til å gjøre mindre endringer i konstruksjon, tekniske installasjoner og materialvalg som ikke reduserer boligens kvalitet, uten at dette gir kjøper rett til endring av avtalt kjøpesum. Er det motsetninger mellom prospekttegninger og beskrivelser, gjelder beskrivelser foran tegninger. Det tas forbehold om justeringer og endringer av fasader og utomhusplanen. Selger kan tinglyse bestemmelser som vedrører borettslaget, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene. Kjøper er kjent med at kjøpekontrakten ikke kan transporteres uten samtykke av selger. Videre forutsetter selger at hjemmelsdokumentet tinglyses på den/de kjøper(e) som har fått aksept på sitt bud. Kjøper har anledning til å be om samtykke til transport eller direkteoverskjøting, men selger står helt fritt til å avslå eller akseptere en slik forespørsel. Et eventuelt samtykke vil medføre gebyr til selger kr 70.000,- . Ny kjøper er bundet av allerede bestilte tilvalg. Kjøpere som ikke regnes som forbrukere ihht. loven vil ikke ha anledning til å transportere kontrakten, og vil kun ha anledning til å videreselge ihht. bustadoppføringslova. Selger forbeholder seg rett til endring av prisliste uten varsel på usolgte boliger. Selger forbeholder seg retten til å fordele boder og eventuelle parkeringsplasser. Selger tar forbehold om antall andeler i borettslaget.

Bebyggelsen

Boligtype

- Ukjent -

Tomt

Tomtetype

Eiet

Standard

Generell orientering

I Eplestien får du blant annet tilgang til et felleshus, gjestehybler, treningsrom, drivhus og delerom med verktøy, sports-, og turutstyr og uteleker. I felleshuset er det god plass til å samles for beboerne. Med blant annet kjøkken, tv-krok og flere sittegrupper er det lagt til rette for god trivsel. Treningsrommet kommer også i forbindelse med felleshuset. Det blir to gjestehybler, begge med egen inngang og bad. Den ene har til og med egen terrasse! Organisering: Eplestien er organisert som et borettslag. Dermed blir du en del av et fellesskap der folk drar lasset sammen og nyter godt av en rekke fordeler. Eksempelvis dekker felleskostnadene utgifter til både utvendig vedlikehold og forsikring. Du slipper altså å bekymre deg for kostnader og arbeid når noe skal males eller fikses. Det ordner noen andre mens du får fri! Felleskostnadene i Eplestien inkluderer kommunale avgifter, TV/bredbånd, forsikring av bygningsmassen, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, premie for husleiegarantiforsikring, eiendomsskatt, vaktmestertjenester som snømåking og renhold, vedlikehold og andre driftskostnader så som felles garasjeanlegg og felles uteområder. Alt organiseres og administreres av Heime og BATE, som blir borettslagets forretningsfører. Dette gir trygghet for deg som beboer. Borettslaget har også en sikringsordning som medfører at du ikke blir ansvarlig for naboens felleskostnader (husleien) dersom den ikke blir betalt. Alt i alt, fellesløsningene gjør Eplestien til et fremtidsrettet trygt, enkelt og økonomisk fornuftig sted å bo.

Parkering og garasje

Garasje/Parkering

Det medfølger 1 stk. parkeringsplass i prisen. Det klargjøres for montering av lader til elbil. (Kostnad for ladestasjon og installering påkostes av den enkelte kjøper). Det vil være 10 gjesteparkeringsplasser totalt for trinn 1, 2, 3 og 4. Det tas forbehold om endringer/justeringer i antall. Se reguleringskart for plassering.

Boder

Alle leiligheter leveres med sportsbod på min. 5 kvm. Sportsboden er plassert i eller i tilknytning til parkeringskjeller.

Borettslaget

Organisasjonsform

Borettslag

Forretningsfører

Bate AS

Økonomi

Info Eiendomsskatt

Det er i følge selger eiendomsskatt på boligen, og denne fastsettes etter ferdigstillelse av boligen. Eiendomsskatten faktureres til borettslaget, som så fakturerer eiendomsskatten til andelseierne. Dette er dermed inkludert i felleskostnadene. For mer informasjon om utregning av skatten, se kommunens hjemmeside.

Info formuesverdi

Eiendommens formuesverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første likningsoppgjør. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som årlig bestemmes av Statistisk Sentralbyrå. Formuesverdien for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og sekundærboliger (alle andre boliger man måtte eie) fastsettes etter forskjellige brøker. Se nærmere info på www.skatteetaten.no.

Utleie

Adgang til utleie

Det vises til borettslagslovens § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6. For nærmere informasjon kan megler kontaktes.

Finansiering

Tilbud på lånefinansiering

Meglers vederlag er avtalt til kr 35.000,- pr enhet eks mva. Selger dekker følgende utlegg til megler: Innhenting av opplysninger fra kommune/offentlige instanser, evt forretningsfører mv.: Ca. kr. 3.500,- Selgers tinglysingskostnader: Kr. 480,- Grunnboksutskrift kr 172,- pr utskrift Firmaattest kr 77,- pr utskrift

Selger

Eplestien Eiendom AS

Megler

Avdeling

DNB Eiendom AS, avd. Nybygg Stavanger

Eplestien E1 (BB2-1)

Postboks 198 Sentrum

Org nummer: 9 1 0 9 6 8 9 5 5

Kjøps- og salgsbetingelser

Salgsbetingelser og kjøpstilbud

Kjøp i prosjektet baseres på nærværende dokument, samt følgende: 1) Prisliste datert 22.10.2019 2) Romskjema datert 23.10.2019 3) Leveransebeskrivelse datert 23.10.2019 4) Plantegning datert 29.10.2019 5) Etasjetegninger datert 26.09.2019 6) Fasadetegninger datert 26.09.2019 7) Utenomhusplan 8) Foreløpige vedtekter for borettslaget 9) Budsjett for borettslaget

Betalingsbetingelser

Innskuddet er 25 % og resterende 75 % blir andel fellesgjeld. Betalingsplan blir dermed slik: 10 % av total kjøpesum (innskudd + andel fellesgjeld) ved kontrakt. 15 % av total kjøpesum (innskudd + andel fellesgjeld) ved overtakelse. 10 % av total kjøpesum (innskudd og andel fellesgjeld) forfaller ved utstedt garanti jf. bustadoppføringslova § 12. Beløpet må være fri kapital, dvs. at det ikke kan være knyttet vilkår til innbetalingen som medfører at selger ikke kan disponere over beløpet. Renter på klientkonto tilfaller kjøper frem til § 47 garanti er stilt, eller hjemmelsdokument er tinglyst, forutsatt at de overstiger en 1/2 R. Restkjøpesummen(minimum 15 %) + omkostninger betales ved overtagelse. Oppgjør og eventuelt deloppgjør vil kun skje mot tinglyst hjemmelsdokument eller mot garanti for tilsvarende beløp jf. bustadoppføringslova § 47.

Avbestilling

Kjøp etter bustadoppføringslova innebærer en avbestillingsrett for kjøper. Dersom denne retten benyttes vil kjøper bli holdt ansvarlig for selgers merkostnader og tap som følge av en eventuell avbestilling. For avbestillinger som skjer før selger har vedtatt byggestart er det avtalt et avbestillingsgebyr på 5 % av kjøpesummen. Kontakt megler for nærmere informasjon dersom avbestilling vurderes. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider betales i slike tilfeller i sin helhet.

Salg av kontraktsposisjoner

Kjøper er kjent med at kjøpekontrakten ikke kan transporteres uten samtykke av selger. Videre forutsetter selger at hjemmelsdokumentet tinglyses på den/de kjøper(e) som har fått aksept på sitt bud. Kjøper har anledning til å be om samtykke til transport eller direkteoverskjøting, men selger står helt fritt til å avslå eller akseptere en slik forespørsel. Et eventuelt samtykke vil medføre gebyr til selger kr 70.000,- . Ny kjøper er bundet av allerede bestilte tilvalg. Kjøpere som ikke regnes som forbrukere ihht. loven vil ikke ha anledning til å transportere kontrakten, og vil kun ha anledning til å videreselge ihht. bustadoppføringslova.

Finasieringskontroll

Meglers vederlag er avtalt til kr 35.000,- pr enhet eks mva. Selger dekker følgende utlegg til megler: Innhenting av opplysninger fra kommune/offentlige instanser, evt forretningsfører mv.: Ca. kr. 3.500,- Selgers tinglysingskostnader: Kr. 480,- Grunnboksutskrift kr 172,- pr utskrift Firmaattest kr 77,- pr utskrift

Oppdragsnummer

663195005

Salgsoppgavedato: 9/9/2022

Eiendommen

Eieform

andel

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligbebyggelse. Plan 2506P, detaljregulering for felt E6 i plan 1731 Tastarustå. Tasta Bydel. Vedtatt av Stavanger bystyre 20.04.2015. Det er regulert inn 26 rekkehus på tomten. Disse skal bygges av Østerhus, og fordeles i områdene BKR2-1, BKR2-2 og BKR4-1. Det foreligger en godkjent rammetillatelse fra tidligere som nå er under oppdatering hos kommunen. Det er forventet at denne vil være klar i desember 2019. Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Vei, vann og avløp

Offentlig.

Tinglyste bestemmelser og rettigheter

Boligen/Andelen selges fri for pengeheftelser med unntak av borettslagets lovbestemte legalpant som utgjør inntil to ganger Folketrygdens grunnbeløp for hver andelseiers misligholdte forpliktelser, jf. lov om burettslag § 5-20. På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som medfølger: 1990 12.03.1990 Bestem. Om vann/kloakkledning 1992 18.08.1992 Diverse påtegning 1992 19.06.1992 Erklæring/avtale 1994 28.06.1994 Bestemmelse om kloakkledning. 2014 20.02.2014 Bestemmelse om vann/kloakkledning. Stavanger kommune gis rett til å legge og ha liggende vann- og avløpsledninger over gnr 28, bnr 3574 i Stavanger kommune, og å foreta all reparasjon og alt ettersyn på ledningene samme sted når det blir påkrevd Selger kan tinglyse nødvendige heftelser i borettslagets eiendom, herunder erklæringer/avtaler og rettigheter i forbindelse med opprettelsen av borettslaget og gjennomføring av prosjektet. Det vil bli tinglyst 1. prioritets pant i borettslagets eiendom for felleslånet. Videre vil det bli tinglyst 2. prioritets pant for det samlede innskudd iht. borettslagets finansieringsplan.

Legalpant

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Matrikkel

Kommunenummer: 1103

Borettslagets Gårdsnummer: 28

Borettslagets Bruksnummer: 3843

Kommunenummer: 1103

Borettslagets Gårdsnummer: 28

Borettslagets Bruksnummer: 3838

Kommunenummer: 1103

Borettslagets Gårdsnummer: 28

Borettslagets Bruksnummer: 3837

Vilkår og bestemmelser

Lovanvendelse

Kjøpet reguleres av Lov om avtale med forbrukar om oppføring av ny bustad m.m. (bustadoppføringslova) 13. juni 1997 nr. 43, i tilfeller hvor selger er profesjonell og kjøper er forbruker. Dette innebærer blant annet at kjøper har krav på garantier ihht. bustadoppføringslova § 12. I tilfeller hvor kjøper er profesjonell ihht. bustadoppføringslova, dvs. gjør kjøpet som ledd i næringsvirksomhet, kan selger kreve at avtalen reguleres av avhendingslova.

Arealberegninger

Arealer pr bolig fremkommer i vedlagte prisliste. Arealet er angitt hhv. som bruksareal(BRA) som er arealet innenfor boligens yttervegger inklusive evt. boder, samt P-ROM som er BRA fratrukket innvendig bod/sekundærrom. På tegningene kan det også være angitt et romareal som er nettoarealet innenfor omsluttende vegger. Det tas forbehold om mindre avvik for de oppgitte arealer, da beregningene er foretatt på tegninger.

Hvitvaskingsreglene Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktet art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfelle også ha plikt til å stanse gjennomføring av handel.