Gå til innhold

Hva er en verdivurdering?

Få svar på hva boligen din er verdt i dagens marked

Slik går det til ...

 

Du trenger en verdivurdering om du skal selge boligen eller hytta, refinansiere eller om du for eksempel skal fastsette verdien på boligen ved arveoppgjør, skilsmisse eller kausjon. 

Megler setter en verdi på eiendommen ut i fra kunnskap og erfaring om boligmarkedet, i tillegg til statistiske data for blant annet beliggenhet og salgspris for tilsvarende boliger i nærheten. Verdivurderingen vil indikere hva eiendommen din vil kunne bli solgt for i dagens marked.

Nedenfor finner du litt mer informasjon om prosessen.  

STEG 1

Bestill verdivurdering

Første steg er å bestille en verdivurdering, enten ved å sende inn skjemaet "bestill verdivurdering" eller ved å ta kontakt direkte med en av våre dyktige meglere.

STEG 2

Befaring av eiendommen

Megler er forpliktet til å besiktige eiendommen og dokumentere standard og oppgraderinger ved å ta minimum tre bilder av eiendommen. Viktige punkter som megler ønsker svar på under befaringen av eiendommen er blant annet: 

 

  • Byggeår og eventuelle oppdgraderinger 
  • Standard og fasiliteter
  • Areal og tomtestørrelse
  • Fellesgjeld og faste utgifter

STEG 3

Vurderingen

Megler setter så en prisantydning basert på besiktigelsen, statistiske data, kunnskap om lokalmarkedet og salgspris for tilsvarende boliger. Prisantydningen indikerer hva eiendommen din vil kunne bli solgt for i dagens marked.

STEG 4

Elektronisk takst (e-takst)

Ved utarbeidelse av verdivurderingen vil megler hensynta alle innhentede opplysninger som kan ha innvirkning på verdien. Informasjonen legges inn i dokumentet vi kaller e-takst. E-taksten lagres i en database, og både du og eventuelt banken vil kunne få tilgang til denne vurderingen. 


Kom i gang

Book et uforpliktende møte med en av våre lokalkjente meglere for å få en vurdering av hva eiendommen din er verdt i dagens marked.

Bestill verdivurdering

Lokalkjente eiendomsmeglere

Våre meglere kjenner sitt lokale marked. Det er viktig ved utarbeidelse av verdivurdering for din eiendom. Ta kontakt med din lokale megler.

Finn eiendomsmegler

Selge Bolig

Din rådgiver fra A til Å

Vi vet det er mye å tenke på i boligsalget for deg som skal selge. Vi hjelper deg gjerne. Her finner du mer informasjon om boligsalgsprosessen.

Les mer om boligsalget