Gå til innhold

Tips til deg som skal kjøpe bolig

Om du skal kjøpe bolig for første gang, eller bytte fordi du har fått andre behov, er det uansett en stor beslutning som forandrer mye mer enn adressen din. I en hektisk budrunde har du kort tid på å ta avgjørelser som kan påvirke deg resten av livet. Derfor er det viktig at du har tenkt nøye gjennom det hele på forhånd.

Å by på en bolig kan være spennende - i noen tilfeller nesten for spennende. Det er mye som står på spill, og det er likt i alle faser av livet uavhengig av utgangspunkt: Kanskje du er ung og skal kjøpe bolig for første gang. Kanskje du og kjæresten skal flytte sammen, kanskje dere venter barn, kanskje barna skal begynne på skole, kanskje de har flyttet ut, eller kanskje dere ser etter leilighet som passer for eldre?

Uansett hvor du er i livet er det alltid en god idé å snakke med noen som har erfaring og kan gi deg gode råd om visning, finansiering og budgivning. Da kan du få hjelpen du trenger til å gå gjennom alt fra A til Å når du skal kjøpe bolig.

Finn drømmeboligen din

Når du er på boligjakt blir du også kanskje litt “finnoman?” Det er et helt vanlig fenomen. Der får du jo også raskt en oppfatning av både prisnivået og hvilke boliger som ligger ute på markedet. Det kan likevel være lurt å lage et mer spesifikt søk over hva du synes er viktig.

Et søk av denne typen kan du enkelt sette opp i vårt boligsøk. Når du har registrert deg får du varsling straks det dukker opp en bolig som matcher dine ønsker.

Det kan også være smart å gå på visninger på boliger i nærområdet, og følge med i ettertid hva de gikk for. Om prisen ikke står på nettet, kan du ta kontakt med megleren direkte. På denne måten kan du få en antydning om hvordan markedet er der du leter. Må du regne med å gå over takst, eller kan du være heldig og få boligen til en lavere pris? Dette kan også være en fin måte å finne en megler som er lokalkjent på.

Skal du på visning?

Få en oversikt over solforhold, nabolaget og alt du burde sjekke med vår nye app.

Visning

Last ned Visning Last ned Visning

Hjelper deg med å finne det du leter etter

Når du er med og byr hender det at det glipper, men uansett hvor leit det føles der og da - noen ganger må du la budrunden fortsette uten deg. Men noen ganger skal du også legge på de 50 000 ekstra som skal til for at du skal få drømmeboligen din. Det er nettopp slike ting du og DNB Eiendom skal finne ut av sammen.

En av DNB Eiendoms 650 lokalkjente eiendomsmeglere fordelt på 130 kontorer over hele landet kan gi deg alle rådene og veiledningen du trenger i kjøpsprosessen. Samtlige av meglerne våre vet hvor nervepirrende det er å bytte bolig: Det kan svinge fra et inderlig håp om at drømmen endelig går i oppfyllelse, til fortvilelse på sekunder når et motbud tikker inn.

Deler sine erfaringer med deg

Når du snakker med en megler i DNB Eiendom får du tatt vekk noen av bekymringene fra skuldrene dine. Vi selger nesten 25 000 boliger hvert år til mennesker i alle faser av livet, og vi har masse erfaring om kjøp og salg, erfaring vi gjerne deler med deg.

Har du spørsmål om hva du bør gjøre før og under visning, hvor mye du kan låne eller hva du behøver for å få finansieringsbevis? I så fall vil din lokale megler hos DNB Eiendom sette stor pris på at du tar kontakt. Og for alt du vet kan det være at en av meglerne våre akkurat nå sitter på nettopp din drømmebolig...

Till salgs

Sortere på: