Smart Solgt

Finner flere relevante boligkjøpere

Hva er Smart Solgt?

  • Digital markedsføring, tilpasset markedet akkurat din bolig selges i
  • Annonsene målrettes mot relevante boligkjøpere

  • Annonsene spres på Facebook, Instagram, lokale og regionale aviser og de store riksavisene

Når du skal selge bolig er du naturligvis opptatt av å få flest på visning og oppnå best mulig pris. Da er det avgjørende å treffe relevante boligkjøpere - og servere det de er interessert i - der de til enhver tid befinner seg. Vår løsning på dette kaller vi Smart Solgt.

Siden vi er størst, så kjenner vi flest. Det gir oss et unikt datagrunnlag, som igjen gir oss mulighet til å vise boligen din til de riktige folka. 

Målrettet annonsering

DNB Eiendom er størst og kjenner flest boligkjøpere her i landet. Med vårt unike datagrunnlag har vi i samarbeid med Facebook utviklet annonsekonseptet Smart Solgt som gjør at din bolig blir sett av opp til 40 prosent flere relevante boligkjøpere.

Vi lager annonser som målrettet deles på Facebook, Instagram, Dagbladet, VG, i lokalavisen din og i regionale aviser. 

Vil du vite mer om Smart Solgt?

Bli kontaktet av en megler

Ofte stilte spørsmål og svar

Hvordan målrettes annonsene?

Ved hjelp av sporing på alle boligsidene våre lagres ikke-identifiserbar informasjon om brukerne som ser på et objekt på sidene våre. Denne sporingen gjør altså ikke at vi kan identifisere at «Ola Nordmann» har sett på et objekt, men når Ola Nordmann surfer rundt på nett, så kan vi allikevel være sikre på at vi treffer samme bruker som har sett på boliger på våre sider. 

Som et eksempel – hvis du skal selge en 3- roms til 4 500 000,- - så kan vi samle sammen alle brukere som har sett på 3-roms på våre sider i denne prisklassen den siste uken, og sørge for at de får din leilighet opp på sin skjerm – uansett hvor i verden de er.

Hva er forskjellen på det dere tilbyr, og det alle andre tilbyr?

Det synlige sluttresultatet er alltid en annonse – på en eller annen plassering på internett, enten det er på Facebook, Google eller på lokalavisen din sine sider. Forskjellen ligger altså ikke i det du kan se – forskjellen ligger bak kulissene. DNB Eiendom er Norges desidert største eiendomsmeglerforetak, og har derfor en unik innsikt i boligmarkedet i Norge. Det er størrelsen vår, antall besøkende på våre hjemmesider og på våre visninger som gir oss fortrinnet. Mange andre aktører har god innsikt i det første skrittet i nordmenns jakt på bolig – i drømmefasen, og i sorteringsfasen. Disse aktørene mister fort oversikt så snart disse drømmerne begynner å gå på visning, og bestiller prospekt. Det er her vi skiller oss ut. Vi vet hvem som drar på visning, og hvem som faktisk er på boligjakt. Det betyr at vi kan prioritere annonsekronene der det virkelig gjelder – og filtrere bort drømmerne. 

Forskjellen ligger altså ikke i selve annonsene, men i hvem vi viser annonsene til.

Hvor mange klikk kjøper jeg egentlig?

Dette vil alltid variere, og påvirkes av en rekke ulike faktorer. Interessen for eiendommen som selges er selvsagt viktig, men den største variansen kommer fra konkurransen om plassen på de ulike annonseplattformene. Er det veldig mange aktører som ønsker å kjøpe seg synlighet, så vil kostnaden for annonsevisningene for din eiendom være høyere.

Selv om vi med Smart Solgt ønsker å få bort fokus fra antall klikk, og over på kvaliteten på de klikkene du får, så er det ikke til å komme bort i fra at mange boligselgere henter ro i vissheten om at boligen blir vist frem. Et gjennomsnitt på 2017 ekstra klikk per annonserte bolig i perioden april-mai 2020 gir en pekepinn på hva du kan forvente når du velger Smart Solgt for å markedsføre din bolig. 

Hvor lenge varer en markedsføringspakke?

Effekt er det sentrale formålet ved markedsføringen, ikke varighet i seg selv. Din megler gjør en vurdering av om eiendommen bør markedsføres med høyt trykk over kort tid eller om eksponeringen bør gjøres med lavere trykk over lengre tid. En pakke vil normalt sørge for at boligen din eksponeres på nett i 5-7 dager før visning, men både kortere og lengre perioder er mulig. Du kan selv se hvordan boligen har blitt markedsført på egen statistikkside.

Dersom boligen eksponeres i en lengre periode vil man oppleve at man kan nå flere unike brukere, men at annonsen ikke vises mange ganger til hver enkelt bruker. For objekter i områder med få interessenter kan dette være en god strategi, men objekter man forventer at har mange potensielle interessenter bør ligge kortere periode for å sørge for flere visninger mot de potensielle kjøperne vi har aller mest grunn til å tro at er interesserte.

Hva er forskjellen på Smart Solgt og Digital Annonsering?

Hovedforskjellen ligger i hvor mye annonsene blir vist frem. Du kan forvente rundt halvparten av antallet annonsevisninger og halvparten av antallet klikk til boligen din ved bruk av Digital Annonsering, sett opp mot Smart Solgt, det er ingen forskjell i varigheten på pakkene - kun i mengden annonsevisninger som kjøpes mens pakken løper.

Får jeg se min egen annonse?

Din megler vil kunne vise deg din annonse.  Annonsen kan også dukke opp på skjermen din tilfeldig mens du er på nett, men det er noe vi ideelt sett vil unngå – du er jo neppe en potensiell kjøper til din egen bolig? Når man annonserer på internett er det viktig å huske på at alle annonsevisninger koster noen øre, og dermed er det viktig for oss å ha minst mulig irrelevante annonsevisninger. Da blir dine annonsekroner brukt smartest mulig!

Vi tilrettelegger for en trygg og smittefri bolighandel. Les mer om våre tiltak her.