Hytte

- Fant drømmehytta 45 minutter fra Oslo

Tekst: Øivind Skorve, Oppdatert 29.5.2020, Foto: Stig B. Fiksdal/DNB

I fjor sommer kjøpte Veronica hytte rett utenfor Oslo. Nå har hun mest lyst til å bo der.

- Det aller beste med å ha en egen hytte er nok det å komme seg vekk fra tjaset og maset i byen og bare få være helt alene. Meg og katten min, sier Veronica og ler.

For et par år siden begynte hun å leie ut to av soverommene i leiligheten i Oslo, og med nye gjester nær sagt hver eneste uke begynte etter hvert behovet for et fristed å melde seg. 

Det aller beste med å ha en egen hytte er nok det å komme seg vekk fra tjaset og maset i byen

- Til å begynne med var det bare «fun and games» med utleie, men samtidig vet du aldri når gjestene står opp eller kommer inn utenfra, så det blir litt sånn at du hele tiden går med en rastløs følelse fordi du ikke kan være helt deg selv i din egen leilighet, sier Veronica.

Skal du selge hytte? Kom i kontakt med en lokalkjent eiendomsmegler her

 

Hytteidyll

Veronica ønsket seg et fristed, men vurderte flere alternativer før valget falt på hytte.

 

Dermed begynte hun å idémyldre med noen kompiser om hva dette fristedet kunne være, for det var ikke gitt at det var en hytte.

- Jeg tenkte; skal jeg kjøpe meg båt, en ekstra leilighet eller kanskje bobil? Men så var det en kompis som foreslo hytte, som er et mye billigere alternativ enn for eksempel bobil.

Vil du vite hva hytten din er verdt i dagens marked? Bestill verdivurdering her
 

Fulgte magefølelsen

Dermed begynte hun å følge med på Finn for å sjekke mulighetene.

- Det viktigste for meg var reiseavstand fra Oslo og pris. Det var ikke så nøye hvilken retning ut av Oslo hytta lå, så lenge jeg fikk den roen jeg ønsket meg, forteller Veronica.

Hva var det som gjorde at du falt for akkurat det stedet her?

- Det skjedde egentlig allerede da jeg kom opp bakken utenfor her. Det var en veldig fin sommerdag i juli, og det var bare noe som traff meg i magen med en gang. Hytta lå så fint til oppå en knaus, det var veldig nasjonalromantisk, sier Veronica.

Det viktigste for meg var reiseavstand fra Oslo og pris

Hytta, som hun fikk kjøpt under prisantydningen på 350 000 kroner, ligger ved Gansvika utenfor Fetsund, bare 45 minutter fra Oslo. Men ifølge Veronica er det helt tilfeldig at hun kjøpte akkurat der.

 

Les også: Kan jeg bo på hytta hele året?

 

Hytte

Nasjonalromantisk i skogen:)

 

- Ja, det var først og fremst hytta jeg falt for, området kjente jeg egentlig ikke til fra før av. Men nå har jeg blitt bedre kjent med både nærområdet og hyttenaboer, og så langt er inntrykket veldig positivt, sier hun.

Hun har allerede spist flere gode middager på i idylliske Gansvika Kro, og en nabo fra New York tipset henne om et utkikstårn i nærheten av hytta som hun har planer om å sjekke ut.

 

Her kan du se hytter som er til salgs nå

 

 

Katt

Katten Prins trives godt på hytta, men er ikke like begeistret for å kjøre bil. 

 

Hytta har enkel standard

Hytta har ikke innlagt vann eller strøm og internett-forbindelsen er relativt ustabil, men det synes Veronica er uproblematisk.

Her skal jeg fyre i peisen og puste med magen

- Første kvelden var det jo litt rart, men nå er det bare deilig. Når man er i byen tenker man kanskje ikke så mye på evige suset som er der, men når jeg kommer hit får jeg total stillhet.

 

Les også: Økte verdien på hytta med 1,4 millioner på et år

 

Peis på hytta

Roen senker seg når det spraker i peisen.

 

Den ferske hytteeieren lever godt med å ikke ha internett hele tiden.

- Det var en dag jeg var på Youtube, så slo nettverket seg plutselig over til Edge. Først tenkte jeg at det var litt irriterende, mens så tenkte jeg at det faktisk var ganske godt. Det er nok ikke meningen at jeg skal sitte på Youtube hele tiden her på hytta, her skal jeg fyre i peisen og puste med magen, filosoferer hun.

 

Les også: - Kortreiste hytter blir mer og mer populære!

 

Har Ikke planer om å pusse opp hytta

Veronica forteller at hun først hadde store planer om å legge inn strøm og vann, men at hun slo det fra seg da hun så at enkle og spartanske hytter var veldig populære utleieobjekter på Airbnb. Hun ser nemlig ikke bort fra at hun vil leie ut hytta i perioder
  

- Jeg synes hytta funker helt fint som den er nå. Det eneste jeg har gjort er å male stua, og så kommer jeg til å male hytta utvendig etter hvert. Ja, så har faren min hjulpet meg litt med noen småting på taket, det er det eneste jeg har gjort av oppgraderinger. Jeg kjøpte hytta møblert og fikk med masse fine ting, som blant annet kaffeservise og masse fint nips og møbler.

Å hente vann i bekken og vaske opp ute på trappa, er bare sjarmerende

- Jeg synes det er veldig koselig å være her selv om standarden er enkel. Å hente vann i bekken og vaske opp ute på trappa, er bare sjarmerende. Dette er mitt fristed, sier Veronica.

 

Les også: Dette bør du sjekke på hyttevisningen

 

Hytte

Å vaske opp på trappa kan absolutt ha sin sjarm.

 

Og selve hytta, er det noe du liker spesielt godt?

- Ja, jeg liker planløsningen med to nivåer veldig godt. Trinnene opp fra stuen til kjøkkenet og de to soverommene gir hytta en egen sjel som jeg synes er veldig koselig.

Kommer du til å bruke hytta mye?

- Ja, absolutt. Til daglig jobber jeg som personlig trener og har en ganske fleksibel arbeidshverdag, og med den korte reiseavstanden kan jeg bruke hytta ofte uten å måtte planlegge så mye.

 

Tok med en handy kompis på visning

Har du noen tips og råd til andre som ønsker å kjøpe hytte?

- Det er nok smart å ha med seg én på visning som har litt peil på oppussing, og det hadde jeg. Annet enn det pleier jeg å følge magefølelsen. Da jeg kom hit, visste jeg nesten med en gang at dette var stedet for meg. Jeg tenker at folk bare må kjenne etter hva de føler når de er på visning. Jeg tror mer på det enn å gjøre masse research, sier Veronica. 

Jeg visste nesten med en gang at dette var stedet for meg

- Men det er klart man skal gjøre det, hvis man ønsker hytte i et spesielt område og har veldig spesifikke krav til hytta. Sånn var det ikke for meg, jeg ønsket meg først og fremst et fristed, og det var ikke så viktig i hvilken retning ut fra Oslo hytta lå.

- Til og med pappa har sagt at han tror dette var et bra kjøp selv om han ofte er skeptisk til mine impulsive innfall. Nå har jeg nesten mest lyst til å bo her, sier Veronica og ler.

 

Vurderer du å selge hytta di?

Vi kommer gjerne på befaring i god tid før du skal selge for å gi deg råd om alt fra salgstidspunkt til hva du bør forberede før salget.  

DNB Eiendom legger ut for alt inntil eiendommen legges ut for salg. Du tar ingen økonomisk risiko ved å gi oss oppdraget tidlig.

Bestill en eiendomsmegler her!