Hytte

Finne drømmehytta i høstferien? Dette bør du gjøre nå

Tekst: Kristin Edvardsen, 23.09.2020, Foto: Inviso Norge/DNB Eiendom

– I år ser vi for oss at det kan bli et enda større trykk enn tidligere, sier Gro Bredeveien Wergeland i DNB Eiendom.

Det koker i hyttemarkedet om dagen, og mange går med planer om å finne drømmestedet i høstferien.

– Høsten er en tid der det alltid er mye aktivitet i hyttemarkedet, og i år ser vi for oss at det kan bli et enda større trykk enn det har vært tidligere, i og med at de som har ferie «er nødt» til å feriere i eget land, sier hyttemegler Gro Bredeveien Wergeland i DNB Eiendom Buskerud fritid og fortsetter: 

– Høsten er en fantastisk tid på fjellet, og mange vil nok kombinere fjellturer med visninger. Vi legger derfor opp til visninger på de hyttene vi har for salg.

Kanskje sitter du på større verdier enn du vet om? Få en verdivurdering her og sjekk hvor mye du kan kjøpe for.

 

Til deg som jakter hyttedrømmen i høstferien

Er du blant dem som planlegger å legge ut på hyttejakt i høstferien? Wergeland har særlig ett tips til deg: 

– Ta kontakt med megler for å avtale visning i god tid. Det som er spesielt i år er at man, på grunn av koronasituasjonen, ikke bare kan sjekke Finn og hva det er visning på samme dag, for så å møte opp. Det er forhåndspåmelding til visninger, så du må ha en avtale, sier Wergeland. 

– Dersom du kommer uanmeldt, kan du faktisk risikere å måtte vente veldig lenge, og det er ikke sikkert du får anledning til å komme inn og se, legger hun til. 

Skal du selge hytte bør du bruke en lokalkjent eiendomsmegler. Sjekk vår gunstige salgspakke.

 

BLEFJELL: Denne nydelige fritidsboligen på Blefjell, med en fantastisk utsikt og gode solforhold, er blant hyttene som har visning i høstferien.

 

Husk å utforske området

Wergeland anbefaler å ikke bare bruke tiden på visning, men også å utforske området du vurderer å kjøpe hytte i, for å se til at det lever opp til forventingene dine og det du er på jakt etter.

– Ta gjerne en kjøretur, både før og etter visningen, sier hun.

 

Bredt spekter av hytter til salgs

Wergeland forteller at du nå finner hytter til salgs i alle prisklasser i Buskerud-området.

– Alt fra enkle hytter uten innlagt strøm og vann, til nyere hytter med god kvalitet og alle fasiliteter, sier hun.

Ifølge megleren bor de fleste kjøperne deres i området Oslo og Viken, Vestfold/Telemark, som har høstferie de to neste ukene – uke 40 og 41.

– Vi ser for oss to uker med mye aktivitet, sier Wergeland.

 

EGGEDAL: Denne koselige hytta ligger i et område med flotte tur- og friluftsområder, sommer som vinter. Sjekk den ut her.Hytta inneholder en romslig entré, kjøkken, stue med god plass til spisestue, tre gode soverom, bad og wc.

 

Dette er hyttekjøperne på jakt etter

– Folk er på jakt etter et sted hvor de kan senke skuldrene, ha tid med familien, og ikke minst komme seg ut i naturen. Et sted bort fra den travle hverdagen hvor man kan nyte naturens stillhet og ro, sier Wergeland.

Hun forteller videre at mange ønsker seg en skikkelig hyttehytte – gjerne en som ligger helt for seg selv. For andre er det viktig at det er strøm og fiber for eksempel, da de ønsker å bruke hytta som hjemmekontor.

– Men det som ofte går igjen på manges ønskelister, er en usjenert beliggenhet, gjerne med utsikt og gode solforhold. Vei frem til hytta er viktig for mange, ofte viktigere enn om det er innlagt strøm, vann og avløp, sier Wergeland og fortsetter:

– Også tror jeg nå at folk rett og slett ønsker seg et sted å feriere fremover. Mange er usikre på den situasjonen vi er i, og på når det er trygt å reise utenlands igjen. De som tidligere har vurdert å kjøpe seg ferieleilighet i Spania, ser nå heller på muligheten til å investere i en feriebolig i eget land.

 

HØGEVARDE, FLÅ: Denne lekre familiehytta med panoramautsikt er nå til salgs.Hytta ble nyoppført i 2016, og holder en gjennomgående god standard. 

 

Ofte mulighet for rask overtakelse

Ifølge Wergeland ønsker de som kjøper hytte helst å overta «i går».

– De vil ta hytta i bruk så fort som mulig. Det er ikke som ved kjøpe av bolig, hvor man er avhengig å selge sitt eget først, sier Wergeland og fortsetter:

– Så de som kjøper hytte overtar som regel kun noen uker etter at kontrakter er skrevet. Ofte selges også hytter møblert, så da er det bare å ta den i bruk med en gang, uten å være avhengig av flyttebil og store flyttelass for begge parter.

Skal du selge hytte bør du bruke en lokalkjent eiendomsmegler. Sjekk vår gunstige salgspakke.