Meglerbloggen

Responsen har vært helt overveldende!

Tekst: Alex Modahl, 5.10.17, Foto: DNB, NTB/Scanpix

Siden januar har DNB-kunder på boligjakt i Kristiansand fått tilbud om gratis rådgiving fra et eget boligteam i banken. Pilotprosjektet har vært en knallsuksess, skriver eiendomsmegler Alex Modahl.


Det er en herlig lykkefølelse, å komme ut av banken med finansieringsbeviset i hånden, beviset på at du kan begi deg ut på boligreisen. Du har sikkert allerede klare tanker om hvor du ønsker å bo, boligtype og prisklasse.

Nå kan du begynne å tråle nettet etter aktuelle boliger og velge hvilke visninger du ønsker å gå på. Boligjakten er i gang, drømmeboligen er i sikte.

 

Drøm og virkelighet

Men det er da det skjer - virkeligheten innhenter oss. På visning møter du profesjonelle eiendomsmeglere som er engasjert av boligselgerne. Flinke mennesker som er gode til å selge drømmer, ofte i boliger som er stylet og viser seg fra sin beste side.

I løpet av 15 minutter forelsker du deg, har du virkelig funnet drømmeboligen?

Det er fyr i peisen, møblene passer perfekt, som tatt ut av ett interiørmagasin. I løpet av 15 minutter forelsker du deg, har du virkelig funnet drømmeboligen?

 

Boligstyling

Det er lett å falle for en bolig som ser slik ut, men det er mange ting å tenke på når du skal kjøpe bolig. (Foto: Intro Interiørdesign/Johnny Abrahamsen).

 

Velmente råd

Før budrunden starter kjenner du plutselig en følelse av usikkerhet - hvordan skal du gå fram og hvem har du å støtte deg til? Familie, venner og kollegaer kommer gjerne med velmente tips og råd. Dessverre er ikke alle like oppdaterte på hvordan boligmarkedet fungerer i dag. Du sitter fort igjen med flere spørsmål enn svar. Og klokka tikker …

 

En profesjonell sparringspartner?

Kanskje hadde det vært bedre med en profesjonell sparringspartner?

En uavhengig rådgiver som både har detaljkunnskap om boligmarkedet du skal kjøpe i og markedsmekanismene. En som gir deg den tryggheten du trenger når du skal gjøre en av ditt livs største investeringer – å kjøpe bolig? Det er mye som står på spill, og du vil nødig tråkke feil.

 

Kjøpsrådgivere

Kjøpsrådgiverne i Kristiansand får mange spørsmål fra folk som skal kjøpe bolig.

 

Denne hjelpen finnes - hvis du er kunde i DNB i Kristiansand. I januar i år startet DNB opp pilotprosjektet «Kjøpsrådgivning» her. To rådgivere jobber nå utelukkende med å gi råd til folk som er i en kjøpsprosess. Responsen har vært overveldende, og behovet for denne type rådgiving er langt større enn hva vi så for oss da vi startet opp.

Behovet for denne type rådgiving er langt større enn hva vi så for oss da vi startet opp

 

Mange spørsmål

Spørsmålene rundt boligkjøp kan være mange og komplekse: Hva er forskjellen på borettslag, aksjeleilighet, selveier? Hva er en festetomt? Kan jeg leie ut en borettslagsleilighet?  Hvordan lese prospektet og tilstandsrapporten? Hva betyr TG2? Andel fellesgjeld? Hva skal jeg se etter på visning? Hvordan søker jeg om bruksendring? Uttrykkene er mange og ikke alltid like enkle å forstå. Spør kjøpsrådgiveren din!

 

Tekstmelding

Kjøpsrådgiverne har fått mange tilbakemeldinger fra fornøyde kunder.

 

Salgshistorikk

Prisantydningen som er satt – er den for høy – eller kanskje for lav?  Kjøpsrådgiverne sitter på mye kunnskap og har tilgang til registre med mye informasjon om den enkelte bolig. Faktisk har de muligheten til å se på salgshistorikken, hvilken prisantydning og hva tilslagsprisen var. Videre kan de se på generell prisendring for det konkrete boligområdet og dermed komme frem til hvilket prisleie nettopp din bolig bør ligge i.

 

Mye psykologi

De fleste har sett programmene som går på tv om boligkjøp. Hurtige budrunder, nerver og biting av negler. «De andre økte med kr. 100.000,- hva tenker dere?»  Ikke alle budgivninger er som på tv. Det viktigste er å være godt forberedt slik at du på forhånd har en god strategi for hvordan du ønsker å gå fram i budrunden.

Bruk kjøpsrådgiveren som et aktiv sparringspartner, de har årelang erfaring med nettopp å sitte på selgers side, de kjenner triksene og tankegangen.

* «Kjøpsrådgivning» tilbys foreløpig kun til DNB-kunder i Kristiansand, men på sikt kan rådgivningstjenesten bli utvidet til flere byer.

 

Alex ModahlAlex Modahl er daglig leder i DNB Eiendom Kristiansand avd. Vågsbygd. Han har jobbet som eiendomsmegler siden 2003. Det siste året har han hatt en sentral rolle i utviklingen av DNBs pilotprosjekt "Kjøpsrådgivning".