Hytte

Finn drømmehytta i vinterferien

Tekst: Kristin Edvardsen, 14.02.2020, Foto: Stig B. Fiksdal/DNB, DNB Eiendom

Sjekk ut disse fire eventyrlige hyttene, fra under millionen og oppover, som er til salgs nå.

Skal du tilbringe vinterferien i et område der du drømmer om hytte? Benytt anledningen til å gå på visning.

– Det er en økende interesse for hytter nå i forbindelse med vinterferien. Det har meglerne våre merket, sier Tone Cecilie Krange, segmentsjef for hytter i DNB Eiendom.

– Men det er også et godt utvalg både i brukt- og nybygg-markedet, og hytter i alle prisklasser, så kjøpere er selektive, de vet hva de vil ha, eller rettere sagt hva de ikke vil ha, fortsetter hun.  

Kanskje sitter du på større verdier enn du vet om? Få en verdivurdering her og sjekk hvor mye du kan kjøpe for.

 

Tone Krange

Tone Cecilie Krange, segmentsjef for hytter i DNB Eiendom.

 

Finn ditt drømmeområde

Ifølge Krange bør du bestemme deg for ett eller flere områder du liker, og se flest mulig hytter – eller leiligheter – samtidig.

1. Denne nydelig hytta på Lenningen i Etnedal, Valdres, er blant hyttene som har visning i vinterferien.  Eiendommen ligger med utsikt mot eventyrlig skog og vakre fjell. 

Hytta er lun, lys og hyggelig , med tregulv i samtlige rom. 

 

– Vurder hva du synes er viktigst med tanke på fasiliteter og fremkommelighet. Hvis du finner drømmeområdet, kalkuler inn hvor mye du må bruke på å pusse opp – egeninnsats versus det å få noen til å gjøre jobben, sier Krange og fortsetter:

– Du kan alltids gjøre noe med innredningen, men beliggenheten er viktigst – den får du ikke gjort noe med.  

 

 

2. Denne hytta ligger lunt og fint til, like ved et lite tjern. Du finner den sentralt på Blåberg, i nærheten av Fagerfjell på Nordre Blefjell. Sjekk den ut her. 

Her kan du kjapt og enkelt spenne på deg skiene og traske ut i oppkjørte skiløyper, på hele Blefjell. Eventuelt kan du kjøre i ti minitter til Fagerfjell Skisenter. 

 

Dette vil hyttekjøpere helst ha

Krange forteller at det er en tydelig trend blant hyttekjøperne å ønske seg objekter som er ferdig oppusset og innflytningsklare.

– Gjerne nær gode skiterreng, både alpint og langrennløyper. Helårsdestinasjoner er alltid aktuelt. Vi ser at hyttekjøperne blir yngre, og i større grad finansierer hyttekjøpet med tanke på utleie. Der er det gode muligheter på de store destinasjonene som har alt, sier hun.

– Som vår hyttemegler Martin på Lillehammer sa det så fint; Behovet for å ta på seg skiskoa etter overtakelsen er større enn å ta på seg malerfrakken.

Derfor er tipset til deg som vurderer å selge hytta, ifølge Krange, å ta malerkosten fatt, få bort furua og få på lyse farger og gode, solide løsninger.

Selg hytten din med oss – kom i kontakt med en eiendomsmegler her.

 

 3. Denne familiehytta på Trysil er nå til salg.

Den har toppmoderne innredninger og overflater, samtidig som det lune hyttepreget er bevart med rustikk panel på veggene. Hytta ligger også nært skiløypenett og Trysilfjellet. 

 

De mest populære stedene 

Blant de mest populære områdene trekker hyttesjefen frem de største stedene som Trysil, Hafjell, Hemsedal, Geilo og Norefjell.

– Det har imidlertid også blitt ganske dyrt i disse områdene. Derfor søker mange også mot destinasjoner som er litt rimeligere, og som kanskje ikke ligger midt på de største destinasjoner, men i nærheten – kanskje ti minutter unna med bil.

– Hyttekjøpere er bevisst på reisevei, slik at det skal ikke være mer enn to-tre timer å reise fra der de bor.  

Selg hytten din med oss – kom i kontakt med en eiendomsmegler her.

 

4. Denne hytta har en sentral og flott beliggenhet i øvre del av Hafjell, med visning i vinterferien. 

Hytta har panoramautsikt oppover Gudbrandsdalen. 

Selg boligen din med oss - kom i kontakt med en megler her.