Hytte

Slik gjør du hytta klar for salg

Tekst: Øivind Skorve, 26.5. 2020, Foto: DNB Eiendom/Blinck

Vurderer du å selge hytte, bør du få den ut i markedet nå. Interessen blant kjøperne er rekordhøy, men de har lite å velge mellom. Derfor er det ekstra gunstig å selge nå.

Det er lenge siden det har vært så stor fart i hyttemarkedet som nå. Forrige uke (21) ble hyttene i snitt solgt mer enn åtte prosent over prisantydning, og det er mange flere på visning enn hva som er vanlig.

Det merker ikke minst megler Joachim Norum Larsen i DNB Eiendom Drøbak.

- Hyttemarkedet koker. Det er et vanvittig trykk på det aller meste som legges ut for salg, og de fleste ønsker naturligvis å ta hytta i bruk nå i sommer, sier han.

Skal du selge hytte? Kom i kontakt med en lokalkjent hyttemegler her

 

Viktig å vise hyttas kvaliteter

Hvis du skal selge og ønsker å oppnå en best mulig pris, mener han du har alt å vinne på å gjøre gode forberedelser før fotografering og visning, slik at hytta fremstår så attraktiv som mulig.

 

Hytte Stavern

En hyggelig uteplass står høyt på ønskelisten til mange hyttekjøpere. (Foto: Inviso)

 

- Det lønner seg helt klart å gjøre litt ekstra innsats før hytta legges ut for salg, førsteinntrykket er utrolig viktig og kan ha mye å si for prisen du oppnår.

Vil du vite hva hytten din er verdt i dagens marked? Bestill verdivurdering her


Her er sjekklista til hva du bør prioritere før salg:

 

Uteområde og hage 
Et innbydende uteområde er noe av det aller viktigste på en hytte, og spesielt sommerhytter Stell hagen, hekker, blomster og plen. Vann godt så det blir grønt og fint. Har hytta naturtomt, kan du ta en runde og rydde/stelle ved behov.

Sett frem utemøbler på uteplassene og lag en hyggelig stemning på terrassen og andre fine steder på tomten. Det gjør seg veldig bra på bilder og trigger hyttedrømmen. Vurder også å felle noen trær hvis de hindrer utsikt.

Male eller ikke male?
Det kommer an på utgangspunktet, men gi hytta/terrassen/brygga et strøk beis/maling hvis behov. Det kan løfte førsteinntrykket mange hakk. Et malingsstrøk innvending kan i mange tilfeller også være lurt hvis det er årevis siden noe har blir gjort.

Fiks alle småting
 
Er det småting du lenge har tenkt på at du burde gjøre noe med, bør du gjøre det nå. Det kan være løse lister og ledninger, slarkete dørhåndtak, et ødelagt terrassebord eller hagegjerde, uferdige malejobber, sprukne blomsterpotter og ukurante «Petter Smart» løsninger.

Vurderer du å selge hytta senere i sommer eller til høsten? Da bør du sjekke ut Forspranget

Hva skal ryddes bort og hva skal stå fremme?
Rydding og vask er viktig. Har du mange personlige gjenstander stående fremme, kan det være lurt å rydde vekk mye av dette. Det samme gjelder overflødige møbler og nips. Slik får hytta et mer nøytralt preg, og med flere luftigere flater får du også vist potensialet på en bedre måte.

Prøv å finne en god balanse mellom nøytralt og personlig, konferer gjerne med megler.

Maks hyttekos-følelse på visning
Før visning bør du prøve å gjenskape eller overgå stemningen på bildene i annonsen. Heng opp en hengekøye, sett fram utemøbler, fyr i peisen, pynt langbordet på terrassen eller inne og sett fram friske jordbær og noe friskt og kaldt å drikke, for eksempel en god eplemost. Ligger hytta rett ved sjøen, så sett ut båten.

Uansett om det er en enkel hytte eller en mer påkostet eiendom, handler det om å gi interessentene en god magefølelse både inne og ute.

«Du skal ikke selge en hytte, du skal selge en drøm»
Hva betyr det egentlig? Når hyttekjøpere kjøper en «drøm», så ser de for seg hvordan de kan kose seg på hytta sammen med familie og venner i mange år fremover. Gode stemningsbilder av hytta, ute og inne, og fine bilder av nærområdet er viktig for å fremkalle den gode følelsen og stimulere folk til å få lyst til å bli bedre kjent med stedet og omgivelsene.