Hytte

Skal du selge hytte? Slik gjør du den klar for visning

Av Hannah Grace Taylor, 22.9.2018 Foto: T. Slåttholm

Har du hytte på fjellet eller ved sjøen? Her får du gode tips klargjøring og styling før visning.


-Det første du må gjøre er å rydde unna alt rotet. Når du har et «rent lerret» er det mye

Elin Fosslandenklere å få oversikt over hvilke ting du bør prioritere for å gjøre hytta innbydende for potensielle kjøpere, sier Fossland.

Det er viktig å ikke ta oppmerksomheten vekk fra beliggenhet og utsikt

Interiørarkitekten har lang fartstid som boligstylist og interiørarkitekt. Hun poengterer at hytter er spesielt sensitive for overdreven styling, fordi det kan ta oppmerksomheten bort fra de viktigste egenskapene som beliggenhet og utsikt.


-Unngå skrikende farger og utslitte møbler. Det skaper unødvendig støy, sier Fossland.

 

Skal du selge hytte? Vi har skreddersydde salgsopplegg for hytter. Les mer!

 

Uteområdet er viktig for styling av hytte før salg | DNB Eiendom

Det er viktig å viser uteområdet rundt hytta, vise mulighetene for kos og aktiviteter, sier eiendomsmegler Martin Sønsteli på Lillehammer (Foto: Lars Marius Bækkevold) 

 

Når du selger en hytte, selger du en drøm

Eiendomsmegler Martin Slåttholm Sønsteli fra DNB Lillehammer fritid, har lang erfaring med å selge hytter. Ifølge Sønsteby er det spesielt viktig med gode bilder i hytteprospekt, fordi potensielle kjøpere ofte har lang reisetid når de skal på hyttevisning.

Det er viktig å formidle den gode "hyttefølelsen" i bildene

- Når man selger hytte, så selger man på mange måter en drøm. Det er viktig å formidle den gode «hyttefølelsen» gjennom bildene som brukes i annonseringen. Man må skape en lyst hos interessenten om å tilbringe tid med familie og venner i akkurat den hytta, sier han.

 

Les også: Halvor Bakkes beste tips til oppussing av fjellhytta 

 

Styling av hytte før salg - her stuen | DNB Eiendom

Du skal vise hytta, så rydd bort unødvendige gjenstander, sier boligstylist Elin Fossland. Vis mulighetene, kosen, ikke nips og rot (Foto: NTB) 

 

Bilder skaper stemning på hytta | DNB Eiendom

 Nordmenn elsker nostaligi på hytta. Det kan skapes med stemningsfulle bilder på veggene. (Foto: Elin Fossland)

 

Her er interiørarkitektens beste tips for hyttestyling

1. Rydd unna alt som ikke må stå framme

Start med å rydde unna. Alt som ikke må stå fremme bør ryddes bort. Stuen bør ha minst mulig møbler; det holder med en sofa, et bord og et par godstoler, og ellers et spisebord hvis du har plass til det.

Soverommene bør kun inneholde en seng og kanskje et nattbord og en leselampe. Vær spesielt oppmerksom på kjøkkenbenkene og åpne skap/hyller. Kjøkkenmaskiner og redskaper byttes ut med friske urter og en fin skål med sesongens grønnsaker.

 

2. Unngå sterke farger, velg en dempet fargepalett

Unngå skrikende farger. Dersom du vil male veggene er det best å holde seg til helt nøytrale, duse naturfarger. Har du trevegger kan det være fint å gå over med et par strøk beis. Det skaper en fin og lun atmosfære i rommet. Bruk heller et par-tre sterkere farger på dekor- og tekstilelementene. Jordtoner og farger som beige, grønt og blått gjør seg fint i hytter.

 

3. Frisk opp gamle møbler med litt puss og maling

Mange hytter har møbler som i årevis har vært «fast inventar». De kan ha skrikende farger eller være helt utslitt. Det er mye som kan gjøres med litt pussing og et par malingsstrøk. Møblene bør males i samme palett som resten av hytta – i rolige, duse naturfarger.

 

Hyttekjøkken - styling før salg | DNB Eiendom

Har du gamle slitte møbler kan du med fordel bytte dem ut, eller gi dem litt puss og maling før bilder til annonsen skal tas, sier Fossland (Foto:  Lars Marius Bækkevold)

Hyttebadet før visning - ryddig og pent | DNB Eiendom

Rydd bort gamle slitte håndklær, såpe og shampoo-flasker. Sørg for et ryddig, innbydende og rent bad under visningen. Tenn gjerne et lys. (Foto: Bækkevold) 

 

4. Ikke ta helt av med pynten!

En hytte skal ikke være trendy, den skal invitere til ro, friluft og sosialt samvær. Det er tilstrekkelig å pynte med noen litt hyggelige sofaputer, et pledd og noen friske blomster.

For å skape et litt mer personlig preg på tradisjonelle hytter, kan du krydre interiøret med noen antikke innslag. For eksempel gamle skibilder i sort/hvit eller et par gamle treski hengende på veggen. 

 

5. Sørg for harmoni mellom rommene 

Pass på at det er harmoni mellom rommene. Du skal ikke føle at du går mellom forskjellige stilverdener når du går mellom rommene. Det bør være en rød tråd i rommene når det gjelder både farger og interiør. Det samme gjelder for uteområdet. Det bør henge sammen med resten av hytta.

 

Stemingsbilder fra uteområdet ved hytta | DNB Eiendom

Når du selger hytte, selger du en drøm, sier hyttemegler Sønsteli. Folk drømmer om et sted der de kan slappe av i nærhet til naturen.  ( Foto: Bækkevold) 

 

Hyttekos på terrassen | DNB Eiendom

Det er like viktig å få fram hyggen ute som inne under visningen sier både megler og bolistylisten. (Foto: Lars Marius Bækkevold) 

 

6. La deg inspirere av naturen

Har du fjellhytte eller sjøhytte? La deg inspirere av årstidene og bruk naturen i interiøret. Har du visning på fjellhytta vinterstid kan det være fint å hente inn mose og gjerne noen kvister og dandere en lysdekorasjon. Har du sommervisning kan du plukke villblomster og sette frem i små glass.

 

7. Ikke glem uteområdet, få fram trivselen

Sørg for at også uteområdet er hyggelig og vis at det blir brukt. Sett ut bord og stoler og gjerne blomster og puter sommerstid. Vinterstid er det fint med pledd, noen lykter og en bålpanne utendørs.

 

8. ...  det nesten viktigste:

Har du peis? Fyr for all del i peisen og sørg for at det er godt og varmt i hytta før visning. Sett ut lykter eller fakler ved inngangsdøren og pynt med levende lys under visning.

 

Peiskos på hytta | DNB Eiendom

Få fram hyttekosen når visningsdagen kommer, tenn i peisen, tenn levende lys, sett ut lykter på trappa, tipser interiørkonsulenten. (Foto: Elin Fossland) 

 

Les også: Interiørekspertens beste innredningstips til hytta! 

 

 

Vurderer du å selge hytta?

Våre hyttemeglere kommer gjerne på befaring i god tid før du skal selge for å gi deg råd om alt fra salgstidspunkt til hva du bør forberede før salget. 

DNB Eiendom legger ut for alt inntil boligen eventuelt legges ut for salg. Du tar ingen økonomisk risiko ved å gi oss oppdraget tidlig.

Bestill en eiendomsmegler her og nå!