Boligmarkedet

Siri (35) hadde ikke forventet dette da hun skulle selge boligen

Tekst: Kristin Edvardsen, 20.08.2020, Foto: Stian Werme, Inviso Norge/DNB Eiendom

Hett boligmarked for små leiligheter: – En trend vi tror fortsetter utover høsten, sier Jens Myhrstad i DNB Eiendom.

– Interessen var mye større enn jeg hadde forventet – og drømt om, sier Siri Eia Myhre (35).

Hun står midt i rommet – en korallfarget stue, i en 2-roms leilighet på 30 kvadratmeter i Italiagården på Torshov i Oslo.

– Bare et lite minutt etter at boligen ble lagt ut, tok første interessent kontakt, sier Siri.

Nylig ble leiligheten hennes solgt, etter det eiendomsmegler Jens Myhrstad i DNB Eiendom Torshov, som var ansvarlig for salget, beskriver som en «enorm respons på boligannonsen og veldig aktiv budrunde».

– Vi hadde 12.000 klikk på annonsen, 130 interessenter og 70 stykker på visning. Boligen ble solgt til godt over prisantydning, sier Myhrstad.

– Vi ser en vanvittig høy aktivitet i markedet for denne boligtypen nå, og tror dette er en trend som kommer til å fortsette utover høsten, fortsetter han.

Skal du selge boligen din? Kom i kontakt med en eiendomsmegler her. 

 

Boligselger Siri Eia Myhre og eiendomsmegler Jens Myhrstad i DNB Eiendom. 

 

Flere ser etter denne boligtypen nå

Ifølge Myhrstad er det flere grunner til det ekstra store trykket rundt små leiligheter om dagen.

– Som lemping i boliglånsforskriften, høye leiepriser og mangel på studentboliger, lave renter, studiestart og at mange har vært hjemme i sommer og hatt muligheten til å dra på visning.

Myhrstad forteller videre at mange har vært tilbakeholdne med å legge ut boligen sin med tanke på korona, og at det derfor har vært underskudd på denne boligtypen tilgjengelig i markedet i sommermånedene.

– Det vil si at det flere ser etter bolig i tiden som kommer.

Kanskje sitter du på større verdier enn du vet om? Få en verdivurdering her og sjekk hvor mye du kan kjøpe for.

 Leiligheten er en lys og delikat 2-roms, som ligger i Italiagården på Torshov i Oslo. Her fra soverommet. 

Slik så det ikke ut da Siri kjøpte boligen i 2016. Den var mørk i fargene og hadde behov for en liten oppgradering. Det sørget Siri for at den fikk. Hun malte alle vegger i friske farger, byttet kjøkken og la nye gulv og lister. 

 

Ville treffe markedet på det beste tidspunktet

Det lå egentlig ikke helt i planene til Siri å selge boligen nå, men kombinasjonen korona og en liten dose kjedsomhet fikk hun plutselig på andre tanker. 

– Jeg kontaktet DNB i forbindelse med noe annet, og det var sånn jeg kom i snakk med Jens i DNB Eiendom. Jeg likte salgsstrategien hans, og at han var så tydelig på hva og hvordan han skulle få det til. Det er ikke alltid jeg skjønner jobben en megler gjør, men det gjorde jeg her. Det var utrolig fint – og veldig betryggende, sier Siri.

Strategien til Myhrstad gikk blant annet ut på å «time» salget riktig, ved å holde igjen boligen i et par måneder for å kunne treffe markedet best for denne boligtypen.

– Fordi mange som er på boligjakt har råd til å kjøpe bolig i denne prisklassen, vil det være et ekstra trykk når det er tilflytting av studenter. Den typiske interessenten for små leiligheter er førstegangskjøpere og investorer.

 

Gunstig med salgsgarantien

En annen utslagsgivende faktor for Siri, og at valget falt på Jens og DNB Eiendom, var salgsgarantien Garantert solgt.

– Jeg hadde ikke villet selge leiligheten min for enhver pris, men ønsket å tjene på salget, slik at jeg kunne kjøpe meg noe større. Jens og jeg ble derfor enige om en sum jeg var fornøyd med, og da hadde jeg ingenting å tape på å gjøre et forsøk, sier Siri.

Myhrstad sier seg enig: 

– Siri var i en posisjon der hun var usikker på hva hun skulle gjøre. Hun trivdes i leiligheten, hadde ikke kjøpt ny bolig og trengte heller ikke å gjøre det med det første. Garantert solgt var med på å sikre at hun fikk prisen hun ønsket for boligen, uten å betale en dyr regning dersom hun ikke hadde fått prisen hun ville ha.

 

Siri er godt fornøyd med salgsstrategien eiendomsmegler Jens gikk for, og at han var så tydelig på hva han skulle gjøre og hvordan han skulle få det til.

 

God tilrettelegging av salgsprosessen

– Jens gjorde en utrolig god jobb, konstaterer Siri og fortsetter:

– Blant annet med å tilrettelegge salget på en måte som passet meg. Jeg jobber som operasjonssykepleier og har en timeplan som er litt utenom det vanlige. Derfor ble jeg veldig glad da Jens klarte å ordne det slik at takstmann og fotograf kom innom på samme dag, på et tidspunkt som funket for meg.

– Det er veldig viktig for meg som megler å ha et godt samarbeid og god kommunikasjon med selger i alle boligsalg. Siri var eksemplarisk. Veldig god å samarbeide med, hun hadde realistiske forventinger og var lett å kommunisere med, sier Myhrstad. 

 

Tips til deg som skal selge

Sitter du med planer om å selge en mindre leilighet, har Myhrstad et par gode råd til deg.

– Ikke vent for lenge med å få boligen ut i markedet, da det kan komme et skikkelig «rush» med denne boligtypen, etter en slik aktiv periode vi har vært i, sier han og fortsetter:

– I forkant av salget ville jeg gått over leiligheten og sjekket at dørhåndtak sitter, hullene etter gammelt bildeoppheng er fjernet og at boligen fremstår så bra som den kan, uten at du bruker betydelig med penger på det.

 

Drømmer om grønne fliser og badekar

Når Siri nå flytter ut av leiligheten, med overtakelse i november, har hun bodd der i fire år.

– Jeg kjøpte boligen i et ganske likt boligmarked som nå, i 2016. Jeg husker det var hektiske tilstander også da og flere leiligheter gikk langt over prisantydning, sier Siri.

På den tiden så imidlertid ikke boligen ut slik den gjør i dag, og trengte en god del kjærlighet i form oppussing.

– Jeg ville ikke makse lånebeløpet mitt, og heller ikke kjøpe en av de helt strøkne leilighetene, som så mange er på jakt etter. Da jeg kom over denne, synes jeg det den var helt perfekt og en god mulighet for meg å komme inn på boligmarkedet. Men den var ganske stygg da jeg overtok den, sier Siri.

Siden den gang har vegger fått et malingsstrøk og kjøkkenet blitt pusset opp. I forkant av salget ble gulv og lister i stuen skiftet.

– Jeg liker denne leiligheten veldig godt. Det føles litt ut som babyen min, så mye som jeg har gjort med den.

Nå jakter Siri på sin nye drømmeleilighet. 

– Jeg kikker i områdene Torshov og St. Hanshaugen, etter en leilighet med to soverom, der jeg også denne gangen kan gjøre en del ting selv. Jeg har veldig lyst til å pusse opp et bad, og drømmer om grønne fliser og badekar.

Selg bolig din med oss - kom i kontakt med en megler her. 

 

Tips til deg som er på jakt etter denne boligtypen

Til deg som er på boligjakt nå, tipser megleren deg om å ikke kaste deg på første og beste leilighet, men heller sjekke ut litt ulike alternativer før du kjøper.

– Finn en bolig du blir litt forelska i, sier Myhrstad.

Han tipser deg videre om å ikke være for stedbunden. 

– Sjekk gjerne ut et par ekstra nabolag før du bestemmer deg for hvor du vil bo. Det viktigste når du er på jakt etter drømmeboligen er å finne et nabolag som du vil trives i, og et område som du vil leve livet ditt i.

– Om du skal inn på boligmarkedet for første gang, og syntes det er for dyrt å bo på Torshov, kan det være lurt å kikke litt utenfor bykjernen. For tiden er det stadig flere som jobber hjemmefra, noe som kan gjøre det enklere å bo utenfor byene. Skal du kjøpe utenfor bykjerne, ville jeg imidlertid passet på at kollektivforbindelsene er gode i nabolaget du ser i.

– Ikke gi opp, husk at det kommer alltid nye boliger på markedet og bli med i budrunder.