Boligmarkedet

Nydelig landbrukseiendom med herskapelig bolig, strandlinje og jakt- og fiskerettigheter

Tekst: Øivind Skorve, 7.2.2019, Foto: Inviso

Dette er en flott landbrukseiendom med praktfull beliggenhet rett ved Skjævelandsvannet på Vikeså, Rogaland. Eiendommen består av dyrket mark, beitemark, skog og utmark og det medfølger jakt- og fiskerettigheter. Det er verken odel eller boplikt på eiendommen.

Siden eiendommen ble lansert på Finn og via Smart Solgt har mer enn 8000 personer klikket på annonsen. Det er ikke uten grunn.

- Her er får du veldig mye landbrukseiendom for pengene til å være Rogaland! Langs Jæren og og nærmere Stavanger må du nok fort opp i det dobbelte og vel så det for noe tilsvarende, sier eiendomsmegler Lisbeth Aarthun Mo i DNB Eiendom.

 

Lisbeth Aarthun Mo i DNB Eiendom

-Det første jeg la merke til var den flotte beliggenheten med det ryddige gårdstunet og den fine utsikten utover Skjævelandsvannet, sier Lisbeth Aarthun Mo.

 

Noe av det som gjør eiendommen ekstra attraktiv er at du står fritt til å velge drift eller ei.

- Ja, her har du flere alternativer, enten du vil drive med profesjonelt husdyrhold og jordbruk eller om du bare ønsker å benytte den idylliske landbruksdrømmen til hestehold, enkelt jordbruk eller andre prosjekter og hobbyer. Det er helt opp til deg selv, sier Aarthun Mo.

Noe av det som gjør eiendommen ekstra attraktiv er at du står fritt til å velge drift eller ei

 

Landbrukseiendom på Vikesø

Fantastisk beliggenhet helt nede ved vannet.

 

Gården har et solrikt, trivelig tun med nydelig utsikt mot vannet og naturen rundt. På tunet ligger det et herskapelig våningshus, stor garasje/verksted og en flott driftsbygning. Her er det flere muligheter for drift/dyr, alt etter hva du ønsker.

Til eiendommen medfølger det hele 1,8km strandlinje, og som eier vil du både ha fiske- og jaktrettigheter. 

 

Her kan du laste ned fullstendig salgsoppgave

 

Herskapelig våningshus

Våningshuset fra 2010, som er oppført i betong, går over tre plan fremstår som meget innholdsrikt og tiltalende. Det er tiltenkt og delvis tilrettelagt for en leilighet på ca.100 kvm i underetasjen.

Hoveddelen har store, luftige rom og moderne løsninger som enstavs eikeparkett, vannbåren gulvvarme, balansert ventilasjon med varmegjenvinning med mer.

Våningshuset fra 2010 går over tre plan og fremstår som meget innholdsrikt og tiltalende

 

Lekker trappegang

Fine detaljer i den lekre trappegangen.

 

- Boligen har en romslig og flott stue med store vindusflater. Veggene er malt i en behagelig kombinasjon av mørke og lyse farger. I stuen er det også en stemningsfull peis med innsats, perfekt for kjølige vinterkvelder. Via doble dører kan du gå ut på terrassen og videre ut i hagen, veldig praktisk om sommeren, sier Arthun Mo.

Veggene er malt i en behagelig kombinasjon av mørke og lyse farger

 

Stue

Stor og romslig stue med flott peisovn og mange innredningsmuligheter. 

 

Her kan du lese mer om eiendommen

 

Kjøkkenet er et naturlig samlingssted

Kjøkkenet fremstår som selve hjertet i boligen – et naturlig samlingssted for familien.

- Her er det plass til stort spisebord i rommet, og kjøkkeninnredningen har også en stilig barløsning med plass til stoler, sier Aarthun Mo.

Innredningen er fra HTH, med moderne, hvite fronter, en mørk benkeplate og overskap helt til taket. Det er montert belysning mellom benk og overskap, samt en fritthengende ventilator over kokesonen.

 

Les også: Hvordan få god pris ved boligsalg?

 

Stort kjøkken med spiseplass

Stort og moderne kjøkken fra HTH med god spiseplass.

 

- Alle hvitevarer er integrerte, og i bakkant av kjøkkenet er det en praktisk samt adkomst til vaskerom med bi-inngang. Vaskerommet har plassbygd innredning med blant annet skap, skuffer og sittebenk.

I tillegg er det en dobbel utslagsvask med skuffer under, og rommet har også opplegg for vaskemaskin.

 

Se flere bilder fra eiendommen

 

Fem flotte soverom

I andre etasje er det hele 5 soverom, hvorav hovedsoverommet har en flott walk-in garderobe og direkte adkomst til hovedbadet.

- Alle soverommene er smakfullt innredet og har god plass for skap, seng, pult og lignende. I tillegg har boligen gode lagringsmuligheter i innvendige boder, på loft og i underetasjen.

 

Soverom med walk-in closet

Hovedsoverom med walk-in closet.

 

Badet har lekkert klassiskmønstret belegg på gulv, flott dekortapet og en frisk, lys blåfarge på veggflatene.

- Her er det et delikat hjørnebadekar, vegghengt wc, dusjhjørne, dobbel servant m/skuffer samt en praktisk skittentøys-sjakt ned til vaskerommet i etasjen under, sier Aarthun Mo.

 

Lekkert bad

Delikat bad med egen dusjsone og hjørnebadekar. 

 

Fine muligheter for dyrehold

Hvis du ønsker å drive med dyrehold må du ta høyde for noe modernisering, det gjelder spesielt sauehuset hvor det er plass til rundt 70 sauer.

 

Flott eiendom på Vikesø

Tenk hvor frodig og fint det blir her på sommeren.

 

- Storfefjøset kan innredes til ammeku-fjøs med plass til ca. 12 kyr pluss kalver. Bygningen regnes som godt vedlikeholdt i forhold til byggeår, men krever påkostninger og modernisering for å kunne starte drift med dyr, sier Aarthun Mo.

Det er for øvrig parkering i garasje/verksted, samt rikelig med parkeringsmuligheter på eiendommen.

Velkommen til visning søndag 10. februar kl. 12.00-14.00