Boligmarkedet

Hva slags bolig får du for 10 millioner i Stavanger?

Av Kristin O. Iversen, 4.4.2019 Foto: DNB Eiendom/Inviso

Alt om bolig har snakket med en av Stavangers beste meglere, Kine Stokholm Waage. – Her i Stavanger snakker vi funkis og stor tomt i luksussegmentet, sier hun.

Kine Stokholm Waage i DNB Eiendom Klubbgata Stavanger

I Stavanger ligger det nå flere boliger i denne prisklassen ute til salgs, sier eiendomsmegler Kine Stokholm Waage i DNB Eiendom Stavanger

Det er blant annet en del helt nye prosjekterte leiligheter, toppleiligheter, som ligger i dette prissjiktet. Og selvsagt en del flotte eneboliger.  

- Disse ligger både nært sentrum og ut mot Madla.

 

Nyere store leiligheter og klassiske villaer prises høyt 

Større boliger er litt mangelvare i Stavangerområdet og da blir det rift om de som kommer for salg, sier Waage. Vi ser at nyere større leiligheter ofte går for ti millioner og oppover, i alle fall om de ligger nær sentrum. - Disse har vært og er populære blant Stavangers velstående kjøpere.

Leilighetene kjennetegnes typisk at de har et areal på over 130 kvm, gjerne med store terrasser og utsikt. De trenger ikke være helt nye, alle bygget etter år 2000 prises gjerne høyt.

God størrelse, nærhet til sentrum og utsikt er typisk i denne prisklassen  

Ellers er både eldre og nyere eneboliger på Madla, Stokka, Madlasandnes og Eiganes, boliger som ofte ligger opp mot og over ti millioner, sier hun.

- Disse boligområdene er attraktive med tanke på nærhet både til sentrum, sjø og turområder. Dette er områder som har vært attraktive i alle år. 

 

Les også: Hvor mange boliger over ti millioner selges egentlig i året i Norge?

Boganes Strand ble solgt i fjor til over ti millioner

Denne flotte eiendommen på Boganeset ble solgt i fjor for rett over ti millioner. Huset trengte litt oppgraderinger, og to tomter var skilt ut og solgt mellom vannet og huset, men huset oppnådde likevel en fin pris.

Nye leiligheter på Madla utenfor Stavanger sentrum

På Madla er det prosjektert nye store leiligheter til rundt 11 millioner, sier Waage. Madla er et av de mest populære og dyreste områdene, men det finnes knapt leiligheter her.  

 

Botaniker Resvollsgate

Botaniker Resvolls gate ligger for salg nå til kr. 9.700.000,-. Meget attraktiv beliggenhet på Stokka, et av de dyreste stedene i Stavanger. Stor tom og nært turområder. P-rom på 207 kvm.

 

...men en skikkelig luksusbolig i Stavanger skal gjerne være funkis med ny teknologi 

En luksusbolig i vårt distrikt er noe som er betydelig påkostet, gjerne et ganske nytt funkishus med alt av ny teknologi og spennende arkitektur. Veldig ofte flott beliggende, med sjøutsikt.

Ofte kjøper kundene i høysegmentet en gammel bolig bare for å få den beste tomten, for så å rive huset og bygge nytt.

En luksusbolig her er gjerne en ganske ny funkisbolig på en fantastisk tomt

-På en typisk luksusbolig har arkitektene fått designe noe helt spesielt. En bolig som skiller seg ut og som eierne selv har vært med å velge sine egne løsninger på, sier Waage.

I vår region så finnes det mange boliger som er prisvurdert til mellom 15-25 millioner, men de legges sjelden eller aldri ut på markedet. En del av disse er også boliger som har stått ferdig fra 2010 – 2019 og hvor eierne bor ennå. 

Noe som er typisk for høysegmentet her i regionen er å bygge sin eget spesialtilpassede funkisbolig med all mulig ny teknologi, sier Waage. (Foto: NTB) 

 

Hvordan jobber dere eiendomsmeglere for å selge boliger i høysegmentet?  

Å selge en større bolig krever gjerne mer markedsføring. –interiørveileidning, spesialfoto og video på toppen av hva vi typisk gjør på en mindre bolig. Fordi det forventes av kjøpergruppen og fordi selgerne er villig til å betale for det beste.

Samtidig, slik markedet er her i Stavanger nå, så er det nesten lettere å selge store dyre boliger enn små leiligheter i sentrum, sier hun. – Sånn sett skiller vi oss veldig fra andre byer i Norge.

Her i Stavanger er det lettere å selge en stor enn en liten bolig

Dette fordi det her i byen er en overflod av 2- og 3-roms leiligheter, samtidig som kjøpegruppen for slike leiligheter har blitt redusert. Unge og lavtlønnede har blitt hardt rammet av oljekrisen og innstrammingen på boliglånskravene som kom i 2017.

De mer velstående har gjerne ikke samme problemer med å få finansiering til å kjøpe en bolig fra kr 10.000.000 og oppover. Det er heller ikke så mange boliger i dette prissjiktet til salg, selv ikke med oljekrisen som bakteppe. 

 

Les også: Over 14.000 har klikket seg inn på denne Stavangerboligen på Finn!

 

Vurderer du å selge bolig eller hytte?

Vi kommer gjerne på befaring i god tid før du skal selge for å gi deg råd om alt fra salgstidspunkt til hva du bør forberede før salget.  DNB Eiendom legger ut for alt inntil eiendommen legges ut for salg, og garanterer salg innen seks måneder. Hvis ikke skal du ikke betale. 

Kontakt en eiendomsmegler her