Boligmarkedet

Mia Gundersen kjøpte leilighet før hun solgte eneboligen

Tekst: Kristin Edvardsen, 11.02.2020, Foto: TV3, DNB Eiendom

Kan gå hardt utover økonomien hvis du ikke får solgt. For Mia kan det bety en regning på 67.500 kroner.

I denne ukens episode av «I lomma på Silje» møter vi sanger, skuespiller og dommer i «Norske talenter», Mia Gundersen.

Mia bor med sønnen Daniel i en enebolig på Nordstrand i Oslo, som hun har beholdt etter skilsmissen. Nå ønsker imidlertid Mia å heller bo i Oslo sentrum, der hun har kjøpt seg leilighet. Det innebærer at hun for øyeblikket sitter på to boliger.

– Klarer du å sitte med både huset og leiligheten? spør Silje Sandmæl, programleder og forbrukerøkonom i DNB, i episoden.

– Jeg har prøvd å selge huset tidligere, men uten napp, svarer Mia.

Kanskje sitter du på større verdier enn du vet om? Få en verdivurdering av boligen din her.

 

– Jeg har skjøvet det foran meg uten å tenke

Så langt har Mia betalt ned på boliglånet avdragsfritt, men snart begynner avdragene å løpe på 67.500 kroner i måneden.

– Jeg er klar over at situasjonen er sånn. Jeg hadde regnet med å få solgt huset. Jeg har bare skjøvet det foran meg, uten å tenke i det hele tatt, sier Mia i programmet.

– For å oppnå økonomisk trygghet, må du få solgt huset, sier Sandmæl.

 

Særlig én grunn til at boligen ikke har blitt solgt

For å hjelpe til med boligsalget denne gangen har Mia fått med seg Alexander Sveen, daglig leder og eiendomsmegler i DNB Eiendom Nordstrand.

– Dette er en attraktiv enebolig med meget god beliggenhet på Nordstrand, på Bekkelagshøgda, med en skolekrets som er foretrukket av mange. Boligen er arkitekttegnet og veldig spesiell, med en fantastisk terrasse som har en flott utsikt, forteller Sveen til Alt om bolig.

Skal du selge boligen din? Kom i kontakt med en eiendomsmegler her.

 

 Alexander Sveen, daglig leder og eiendomsmegler i DNB Eiendom Nordstrand. 

 

Ifølge Sveen er en av grunnene til at Mia ikke har fått solgt boligen ved tidligere anledninger at den har blitt priset for høyt.

– Et godt tips til deg som skal selge er at du priser boligen riktig i et marked der konkurransen er stor. Ta et par runder med megler for å sørge for at dere treffer på riktig pris. Sammenlign med tilsvarende objekter som ligger ute eller som er solgt i området ditt og vis edruelighet, sier han.

 

– Vi kjenner flest boligkjøpere best

Scenarioet er, ifølge Sveen, veldig vanlig; Du kjøper drømmeboligen før du selger den du allerede sitter på.

– Da gjelder det å ha en god plan, sier han.

– I DNB Eiendom har vi markedets kanskje mest effektive digitale boligannonsering «Smart Solgt», i tillegg til Norges største boligkjøpregister, så vi er ikke i tvil om at vi kjenner flest boligkjøpere best, forsetter han.

Sveen tipser videre om gratistjenesten Forspranget, som gir deg muligheten til å klargjøre boligen for salg mens du er på jakt etter ny bolig.

– Det innebærer at du kan sette i gang med billedtaking og klargjøring av prospekt på et tidlig tidspunkt i prosessen – allerede før du har kjøpt ny bolig, sier Sveen.

– Med Forspranget får du også råd og hjelp til vurdering av prospekt og budgivning når du skal kjøpe, legger han til.

 

– Ikke sitt på gjerdet og vent

Ifølge den erfarne eiendomsmegleren skal boligen til Mia legges ut for salg nå, på tidlig vårparten.

– Et annet godt tips til deg som skal selge boligen i år, er at du ikke sitter på gjerdet og venter, oppfordrer Sveen og fortsetter:

– Mange boligselgere tenker at de vil vise boligen sin, og da særlig huseiere, fra sin beste side med grønne bilder av hagen og epletrær som blomstrer, men det at du venter med salget betyr også at det vil være flere konkurrenter på markedet.

Sveen mener derfor det kan lønne seg å være litt i forkant.

– Normalt kommer det mange flere boliger for salg i mai. Derfor er det bedre å gå ut tidligere, da det er færre konkurrerende boliger ute i markedet nå.

Selg boligen din med oss – kom i kontakt med en eiendomsmegler her.