Boligmarkedet

Når er det mest lønnsomt å selge boligen i 2020?

Tekst: Kristin Edvardsen, 19.12.2019, Foto: Stig B. Fiksdal/DNB

- Timing kan være viktigere enn det siste malerstrøket.

Nytt år, nye muligheter – også når det kommer til boligbytte. Men når er det egentlig mest lønnsomt å selge boligen i det kommende året?

– Tiden vi har foran oss nå er vanligvis en god tid å selge på, i hvert fall om vi ser på historisk boligprisvekst. sier Andrè Øren, kjedesjef i DNB Eiendom.

– Prisveksten er normalt høyest i årets fem første måneder, fortsetter han.

En god start er finne ut av hva boligen din er verdt. Bestill en verdivurdering her!

 

Boligprisene stiger vanligvis fram mot sommeren

Særlig høysesong for deg som skal selge boligen i 2020, mener den erfarne megleren, er fra rundt påsketider og frem til sommeren.

Start forberedelsene allerede nå for å sikre en god plan. Kom i kontakt med en megler her.

– Hvis du vet at du skal selge i 2020 er mitt råd å få boligen ut så fort som mulig på vårparten – gjerne i påsken, sier Øren.

Ser vi på statistikken fra flere år tilbake er det det samme mønsteret som går igjen.

– Det å komme sommerens skoleferie i forkant kan nok også være veldig gunstig. Juli er en roligere måned igjen, før det braker løs på nytt i august. Så roer det seg sakte, men sikkert utover høsten og frem mot jul. 

 

Megler på vei til visning

Start allerede i dag. – Jo tidligere du har anledning til å planlegge salget av boligen din, jo mer kan megler gjøre for deg for å sørge for at det blir en god salgsprosess, sier Andrè Øren. 

Førstemann ut kan ha en stor fordel

Øren påpeker imidlertid at statistikk alltid skjuler noen nyanser, og at det ikke er alle som opplever å få en god pris på leiligheten i de såkalte «store volummånedene», altså månedene der det historisk sett blir solgt flest leiligheter.

Det er alltid en fordel å være ute litt før konkurrentene

– Skal du for eksempel selge en treroms-leilighet, og det blir lagt ut tre andre treoms-leiligheter på samme tidspunkt i ditt område, vil den som har den fineste leiligheten eller som er først ute vinne, sier Øren.

– Ofte har folk en god idé om hva som kommer for salg i nabolaget, og det er alltid slik at en bolig for salg først og fremst konkurrerer med tilsvarende boliger for salg i nabolaget. Derfor er timing kanskje det aller viktigste – muligens enda viktigere enn det siste malerstrøket. Det er alltid en fordel å være ute litt før konkurrentene. 

Kan det være en god taktikk å gå motstrøms – altså legge ut boligen for salg i periodene der det historisk sett ikke er størst aktivitet?

– Svaret er ja! Vi ser at både juli og desember i 2019 har gitt veldig mange gode salg fordi man er i konkurranse med færre boliger.

 

Start planleggingen så tidlig som mulig

Det viktigste når du skal selge boligen din, mener Øren, er å ha en god plan.

– Jo tidligere du har anledning til å planlegge salget ditt, jo mer kan megler gjøre for deg for å sørge for en god salgsprosess.

Bruker du oss som megler koster det ingenting å begynne tidlig, vi legger ut for alt.

– Et annet godt tips til deg som skal selge er at du priser boligen riktig i et marked der konkurransen er større enn tidligere, sier Øren.

– Ta et par runder med megler for å sørge for at dere treffer på riktig pris. Sammenlign med tilsvarende objekter som ligger ute eller som er solgt i området ditt og vis edruelighet.