Gå til innhold

Disse to boligene er helt ulike: Likevel har de én stor ting til felles

Tekst: Kristin Edvardsen, 03.12.2020, Foto: Inviso Norge/DNB Eiendom

– Vi har hatt godt med besøk på de aller fleste november-visningene, sier Therese Rosendal, daglig leder og eiendomsmegler i DNB Eiendom Drammen, og fortsetter:

– Samtidig ser vi at det er et selektivt marked, der kjøperne vet hva de vil ha. De vet også, i stor grad, hvilke investeringer de ønsker å gjøre for den aktuelle boligen.

Rosendal trekker i den anledning frem to boligtyper som skiller seg ut i boligmarkedet i Drammen om dagen.

– Vi ser at boliger som ofte benevnes som «flytt rett inn i» er svært attraktive. Dette har vært en trend en god stund, muligens fordi kjøper tar sikte på å feire jul i ny bolig, sier hun.

– Videre er også «oppussingsobjekter» boliger som passer et større segment av markedet, og er særlig attraktive nå. Dette er en tendens vi har sett tydeligere de siste månedene.

Skal du selge boligen din? Kom i kontakt med en eiendomsmegler her

 

Ser et kostnadsbevisst marked 

Ifølge Rosendal er «flytt rett inn»-objekter hovedsakelig boliger der du kun tar med deg «trillekofferten og flytteeskene» og komme deg i hus.

– Og kanskje et malingsstrøk eller to, for å sette ditt særpreg, er muligens det eneste som er nødvendig.

Et «oppussingsobjekt», derimot, er ifølge Rosendal «en bolig med et moderniserinsbehov», både av større og mindre karakter. 

– Mange anser det som en fordel, og som veldig spennende, at et slikt objekt gir muligheten til å virkelig sette sitt preg på boligen, sier hun. 

– Vi opplever at markedet er svært bevisst på kostander som følger ved å kjøpe boliger med et oppussingsbehov. For alle boligtyper, uavhengig av standard på boligen, vurderer vi alltid markedsverdien sammen med en kollega, fortsetter Rosendal. 

Sitter du på større verdier enn du vet om? Få en verdivurdering her og se hvor mye du kan kjøpe for.

 

«FLYTT RETT INN»: Ifølge Rosendal er «flytt rett inn»-objekter hovedsakelig boliger der du kun tar med deg «trillekofferten og flytteeskene» og komme deg i hus. – Og kanskje et malingsstrøk eller to, for å sette ditt særpreg, er muligens det eneste som er nødvendig, sier hun. 

«OPPUSSINGSOBJEKTET»: Dette badet tilhører et objekt med moderniseringsbehov. Rommet er velholdt, men kan trenge en oppgradering i form av eksempelvis nye fliser og en mer moderne innredning. 

 

– Mulig å gjøre en god handel på disse boligene

Rosendal forteller videre at de ser det er færre interessenter på boliger som faller mellom disse to objekttypene, altså som verken kan kategoriseres som «flytt rett inn» eller «oppussingsobjekt».

Dette kan, ifølge Rosendal, blant annet skyldes at det er vanskelig for kjøper å se forbi en stil eller en smak som ikke er så tiltalende ved første øyekast.

– Her kommer kanskje fornuft og følelser mer inn og styrer. Et eksempel på et slikt objekt kan være en bolig som ser «helt grei» ut. Da kan det være lett å tenke: «Skal jeg virkelig rive ut og koste på den for å tilpasse den min egen smak?» sier Rosendal.

– Samtidig ser vi at det er mulig å gjøre en god handel på disse boligene, dersom du kan se muligheter med enkle grep og ikke nødvendigvis kostbare hindringer, legger hun til.

 

«FLYTT RETT INN»: Denne boligen er, ifølge Rosendal, et såkalt «flytt rett inn i»-objekt. 

«OPPUSSINGSOBJEKTET»: – En bolig med oppussings- og moderniseringsbehov kan være velholdt, noe som gir et godt utgangspunkt, sier Rosendal. 

 

Flere etterspør et ekstra oppholdsrom

Ifølge Rosendal opplever de også at stadig flere på boligjakt etterspør muligheten for et ekstra oppholdsrom, som kan egne seg for hjemmekontor. 

– Det har i stor grad blitt den «nye normalen» for en stor del av befolkningen. Vi tilbringer mye mer tid hjemme, og da er det viktig for interessentene at man bor et sted hvor man virkelig trives hjemme. 

 

Solgt flest leiligheter i Drammen kommune

I Drammen kommune er det i november solgt 198 boliger, der. 119 av disse er leiligheter og 48 er eneboliger.

– Prisutviklingen i november 2020 er som forventet og noe bedre. Vi ser at etterspørselen er større enn tilbudet, og det har resultert i at over halvparten av boligtypene som er omsatt i Drammen i november-måned er solgt lik prisantydning eller over, sier Rosendal. 

– Alt i alt ser vi at det fortsatt er et godt kunderåd å selge boligen nå. 

Selg bolig din med oss - kom i kontakt med en megler her

Kilde: DNB Eiendom© DNB Eiendom. Artikler kan brukes til redaksjonelt materiell dersom kilde oppgis