Boligmarkedet

Leiligheten ble ikke solgt. Så tok megleren grep

Tekst: Kristin Edvardsen, 27.03.2020, Foto: Inviso/DNB Eiendom

Det resulterte i mer enn 20 interessenter, en solid budrunde og salg godt over prisantydning.

Boligen, en 2-roms leilighet på 49 kvadratmeter på Rosenhoff i Oslo, med en prisantydning på 3 190 000 kroner, ble først lagt ut for salg 15. mars.

– Vi hadde igangsatt salget av boligen før både skoler og barnehager ble stengt. Fordi vi hadde både bilder og prospekt klart, rådet jeg selger til å fortsette prosessen som avtalt, da det på det tidspunktet var vanskelig å vite nøyaktig hvordan markedet ville utvikle seg i tiden fremover, forteller Albert Gashi. 

Han er eiendomsfullmektig i DNB Eiendom St. Hanshaugen/Bislett, og var ansvarlig for salget av boligen. 

– Derfor hadde vi lite å tape på å sette i gang salget, og med det få verdifull tilbakemelding fra markedet på boligen. Leiligheten er hva jeg kaller et «perfekt førstegangskjøp», så jeg hadde stor tro på et godt salg, fortsetter Gashi.

Skal du selge boligen din? Kom i kontakt med en eiendomsmegler her.

 

Ingen hastverk med å selge

Boligselger Linda Cathrine Kristoffersen hadde bodd i leiligheten i litt over to år da hun bestemte seg for å selge, og fått DNB Eiendom-megleren anbefalt av en venninne.

– Albert var profesjonell og kom med god veiledning i forkant av salget. Det var veldig betryggende, forteller Linda. 

Hun hadde allerede flyttet ut av boligen og inn i leiligheten til kjæresten på salgstidspunktet.

– Det var altså ingen kritisk situasjon, ei heller et hastverk med å få solgt, men vi ønsket selvsagt å få til et salg, slik at vi kunne kjøpe noe nytt sammen, sier Linda.

Kanskje sitter du på større verdier enn du vet om? Få en verdivurdering her og sjekk hvor mye du kan kjøpe for.

 

«PERFEKT FØRSTEGANGSKJØP»: Boligen var en lekker 2-roms leilighet, med beliggenhet på Rosenhoff i Oslo. 

 

Alfa omega med en lokalkjent megler

På den første visningen kom det totalt seks stykker innom. Kun ett bud kom inn, og dette var, ifølge Gashi, langt under prisantydning og dermed uaktuelt for selger å akseptere. 

– Linda ønsket derfor råd om hva som vil være best med tanke på veien videre; Skulle vi la boligen ligge ute til samme pris og prøve nye visninger? Ta den av markedet og re-lansere den? Eller vurdere prisreduksjon? forteller Gashi.

Han understreker i forbindelse med dette viktigheten av å ha en lokalkjent megler som kan gi deg som boligselger tydelige råd, hele veien.

– Jeg fant det lite hensiktsmessig å fortsette med nye visninger, da interessen var så laber som den var, og ingen bud kom inn. Samtidig ville det å fjerne annonsen helt i hvert fall garantere én ting: At boligen ikke ble solgt med det første, sier Gashi.

 

Megleren tok grep

Gashi rådet derfor Linda til å gjøre følgende:

– Jeg ønsket en ny runde med vår digitale markedsføringspakke Smart Solgt, som er tilpasset markedet akkurat der din bolig selges, og som resulterer i at boligen blir sett av opp til 40 prosent flere relevante boligkjøpere, sier megleren og fortsetter:

– Jeg ønsket også at vi gjorde noen endringer i bildebruk og tekst i Finn-annonsen, for å heve inntrykket ytterligere. Dette gjorde også at boligannonsen ble re-lansert som en nyhet på Finn.no.

I tillegg ble prisen på boligen justert til 2 990 000 kroner. 

– I samråd med selger bestemte vi oss for en prisreduksjon på 200 000 kroner, for bedre treff og attraktivitet i markedet. Ønsket til Linda var å ikke tape penger på boligsalget, fra da hun kjøpte leiligheten for om lag 2.9 millioner kroner, for litt over to år siden, sier Gashi.

Ifølge megleren er riktig pris ut i markedet alfa omega for oppmøte og et godt salg.

– Noen ganger må den justeres for å kunne treffe de riktige kjøpere i det aktuelle boligmarkedet. En lokalmegler som har erfaring med lignende type objekter i ditt lokalområde, har også bedre forutsetninger til å kunne prissette en bolig riktig ut i det aktuelle markedet, sier Gashi.

 

Endte i salg godt over prisantydning

Grepene førte til at godt over 20 personer tok veien innom den påfølgende visningen.

– Etter en meget solid budrunde endte salgssummen til slutt på 3 425 000 kroner, hele 435 000 kroner over prisantydning. Boligen ble solgt etter kun to uker i markedet. Det førte til at selger naturligvis var i et aldri så lite lykkerus, sier Gashi.

Linda er enig:

– Først og fremst er jeg fornøyd med veiledningen og informasjonen jeg fikk innledningsvis ved første møte med Albert. Jeg fikk en god presentasjon av boligsalgsprosessen og hvilke fordeler jeg fikk ved å benytte meg av DNB Eiendom, sier hun og fortsetter:

– Også underveis fikk jeg informasjon omkring hvordan grepene han gjorde gjenspeilet seg i salgsprosessen. Det førte blant annet til at interessen rundt leiligheten økte betraktelig. Under budrunden følte jeg at megleren gav meg gode tilbakemeldinger om hvordan det gikk, og hvilke tanker han hadde videre. Jeg skal definitivt bruke Albert neste gang jeg skal selge.

 

SUKSESS MED SALGET: Boligen endte opp med å bli solgt 435 000 kroner over prisantydning. 

 

Beste tips til boligselgere akkurat nå

Meglerens beste tips til boligselgere nå er å planlegge og forberede salget godt.

– Ha en plan A og en plan B. I disse tider er kjøperne hakket mer kresne, da de føler de har god tid og kan være enda mer selektive, sier Gashi.

Det å da ta det ekstra malingsstrøket, bytte de listene, oppgradere innredningen på det middels eldre badet eller vurdere styling for bedre fremstilling, er kanskje enda viktigere i dagens marked, ifølge megleren.

– Her vil en megler kunne komme med verdifulle innspill. Bruk megleren din, som er ute i feltet, som sparringpartner. Vedkommende kan med det gi god innsikt i hvordan markedet beveger seg fra dag til dag og fra uke til uke.

– Kanskje har dere avtalt et salg i juni, men etter to gode salgsuker og bedre trykk i mai, får du en anbefaling om å komme litt raskere ut i markedet, for å dra nytte av det. Ved å være tidlig ute med forberedelsene, kan man også agere raskere. Gode forberedelser betyr bedre salgsresultat.

Selg boligen din med oss - kom i kontakt med en eiendomsmegler her.