Gå til innhold

Små grep som kan ha stor effekt på boligsalget ditt

Tekst: Kristin Edvardsen, 20.01.2021, Foto: Inviso Norge/DNB Eiendom
Sjekkliste: 14 tips til klargjøring av boligen før fotografering.

– Gode bilder er definitivt avgjørende for førsteinntrykket og hvor mange interessenter som kommer på visning, som igjen kan ha stor effekt på boligsalget ditt, sier Svein Thorsheim, eiendomsmegler og fagansvarlig i DNB Eiendom Bergen Nord/Nordhordland og fortsetter:

– En lite innbydende presentasjon kan fort få motsatt effekt. 

Ifølge Thorsheim handler boligfotografering i bunn og grunn om å presentere boligen på best mulig måte, slik at potensielle kjøpere får et helhetlig og riktig inntrykk av boligens kvaliteter og utforming.

Skal du selge bolig? Kom i kontakt med en lokalkjent eiendomsmegler her

 

 – Gode bilder er definitivt avgjørende for førsteinntrykket og hvor mange interessenter som kommer på visning, sier Svein Thorsheim, eiendomsmegler og fagansvarlig i DNB Eiendom Bergen Knarvik Nord. 

 

Sjekkliste: 14 tips før boligfotografering 

Ifølge Thorsheim er følgende sjekkliste verdt å se over når du klargjør boligen din før fotografering: 

1. Få frem romfølelsen i hele leiligheten ved å vise mye gulvplass, uten for mange løse gjenstander. Rydd unna nips, og se om du kan flytte på møblene for å få fram mer luft og rom.

2. Vask alle gulvflater og vinduer, og fjern fettflekker på dører og karmer. Tenk at du ønsker å presentere leiligheten din som et delikat hotellrom.

3. Fyr opp i peisen eller ovnen (i den mørke årstiden), hvis du har det. Sett frem stearinlys. Det forsterker inntrykket av en hyggelig bolig med en fin og lun atmosfære.

 

STUE FØR:

STUE ETTER: 

Få fram romfølelsen ved å vise mye gulv: Den store, grå puffen ved sofaen er fjernet, hyllene ryddet og en oppbevaringsboks er byttet ut med en grønn og frisk plante.

 

4. Skjul alle synlige ledninger. Rydd bort tekniske duppeditter, som fjernkontroller, ladere og iPad. Sjekk at alle lyspærer virker, og at de har samme wattstyrke og fargeglød. Skru på alle lys før fotografen kommer.

5. Friske blomster i ulike farger og former er fint å pynte leiligheten med.

6. Vis frem et rent og ryddig bad. Puss speil og vask fliser og veggflater. Rydd bort personlige hygiene- og kosmetikkprodukter. Fjern dobørste og badevekt. Pynt gjerne med såper, stearinlys og håndklær i farger som passer til badet.

Hva er boligen din verdt? Få en verdivurdering her

 

BADET FØR: 

BADET ETTER:

Vis fram et rent og ryddig bad. Pynt gjerne med håndklær, såper og stearinlys og planter - tenk fargekombinasjoner.

 

7. Kjøkken: Hold kjøkkenbenken ryddig, fjern oppvaskkoster og kluter. Behold noen få gjenstander som pynter opp. Fjern synlige ting på og over kjøleskap. Et godt bilde krever en ryddig kjøkkenbenk. Pynt heller med noen urteplanter, frukt eller levende lys. Fjern fettflekker på vegger, karmer og alle blanke flater.

8. Stue/oppholdsrom: Rydd vekk personlige gjenstander og fotografier. Innred enkelt og rydd bort møbler som ikke er nødvendige og som tar gulvplass. Innred og pynt for årstiden, med for eksempel sommerblomster eller høstens epler. Det skaper fine kontraster.

9. Soverom: Slipp inn så mye dagslys som mulig. Trekk fra gardiner og dra opp persienner og markiser. Legg på sengetepper og pynteputer på soverommene, i stil med fargene i rommet.

 

SOVEROM FØR: 

SOVEROM ETTER:

Re opp sengene og ta i bruk gode oppbevaringsløsninger. Sørg for å slippe inn godt med dagslys i rommet, ved å trekke gardinene til siden. 

 

10. Utendørs: Klargjør sittegrupper med puter og pledd for å vise mulighetene på balkongen.. Om plassen er liten, er det smart å satse på noen få møbler. Friske blomster og grønne planter gjør seg her.

11. Balkong er verdifull uteplass for leiligheten. Når det er vinter fjerner du alle tegn etter sommer og høst, som grill og annet sommerutstyr. Erstatt med pynt som hører sesongen til, som kornband eller lykter.

 

BALKONG FØR:

BALKONG ETTER:

Vis mulighetene på balkongen. Blomster får frem kontrastene.

 

12. Hold orden i boden og garasjen og bruk oppbevaringssystemer du har. Ta bort sykler, leker og flyttbare søppelkasser. Vis gode muligheter for oppbevaring, selv på små flater.

13. Måk snøen vekk fra inngangsparti. Fjern også snø fra balkongen.

14. Sett frem lykter på balkongen og på trappen, eller ute i snøen om vinteren. Det er med på å gi en hyggelig velkomst, der interessentene føler seg ventet.  

Selg bolig din med oss - kom i kontakt med en megler her 

Kilde: DNB Eiendom© DNB Eiendom. Artikler kan brukes til redaksjonelt materiell dersom kilde oppgis