Gå til innhold

Skap det perfekte boligfoto med boligstyling

Tekst: Øivind Skorve og Pernille Borchgrevink. 9.11.16 Foto: Inviso
Før var boligfoto et amatørbilde tatt av megleren. I dag handler det først og fremst om historiefortelling, sier Pål Roppen i Inviso.

.

Ifølge Roppen har både fotografen og teknikken blitt mer avansert, samtidig som megleren opplever stadig økende konkurranse når det gjelder å fange kjøperens interesse.

- Før publiserte megleren en annonse i avisen der målgruppen var han eller hun som satt med kaffekoppen og hadde satt av tid en søndags morgen. I dag må megleren ut å «jage» etter de som sitter på bussen med mobilen og scroller nedover nyhetsfeeden, tekster med venner og leser mail, alt på samme tid. Da må det mye mer til enn et halvmørkt bilde for å vekke interesse, sier lederen for Norges største boligfotograf, Inviso.

 

Boligannonsen skal fortelle en historie

En bolig kan være veldig fotogen når det blir gjort riktig, men den kan også fort fremstå som det motsatte.

- Folk liker å se pene ting, og pene bilder av en bolig engasjerer og vekker interessen vår. Spesielt når de blir visualisert som en sammenhengende historie.

 

Lyssetting er viktig når boligfotografene tar bilder I denne lyse stuen er det perfekt å slappe av med en god bok, det skal bildet formidle.

 

Roppen mener vi er på vei inn i en ny fase. - Jeg liker å si at fotografen har daua, lenge leve historiefortelleren. Å fortelle gode historier er viktigere enn noensinne for å engasjere publikum, det handler ikke lenger kun om å ta bilder.

Det handler om å sette sammen video, VR, animasjon, droner, lys, lyd og mye mer til en god historie som pirrer og tenner. Det blir det salg av. 

Å fortelle gode historier er viktigere enn noensinne! 

 - De siste årene har blant annet dronen blitt et kjent verktøy for boligfotografen. I første omgang til bruk ute – men vi ser også utvikling i retning små ”innedroner” for å kunne gi innebildene flere og mer spennende perspektiver.

 

Brygge

 Bruk av droner gir svært gode oversiktsbilder, som på denne flotte hytteeiendommen.

 

Boligstyling er en viktig del av et godt boligfoto

Styling er en viktig del av det å lage et godt boligfoto. Eller ”regi” som det heter hos Inviso.  

- Regissørene hjelper boligfotografene å få fram den gode historien. Med kreativitet jobber de sammen for å få fram riktige motiver, vinkler, lyssetting, fargetoner og ulike måter å fremstille boligen på.

 

SoveromDette soverommet oser av eksklusiv hotellfølelse.

 

Roppen mener en perfekte presentasjon skal fortelle en historie som får frem de viktigste salgspoengene i boligen.

– Det må gjøres på en måte som trigger drømmer og får oss til å se for oss hvordan livet ville vært hvis vi bodde der. Det er kommunikasjon som virker.

Boligbildene skal vise mulighetene i boligen, friste kjøperne...


- I dag er den perfekte boligpresentasjonen alt annet enn passive bilder. Den er en fengende historie presentert gjennom flere sammenhengende formater som bilder, video, tekst og animasjoner – både informativt og underholdende på engang. Som gir oss LYST til å gå på akkurat DEN visningen.

 

Se hvilke boliger vi har visning på i ditt område nå! 

 

 

Kilde: Inviso© DNB Eiendom. Artikler kan brukes til redaksjonelt materiell dersom kilde oppgis