Gå til innhold

Det er spesielt én ting som gjør denne funkisboligen så attraktiv

Tekst: Øivind Skorve, 3.2. 2021, Foto: Inviso, DNB Eiendom/Blinck
Det er særlig én ting som gjør at mange barnefamilier ønsker seg en bolig som denne, og det er ikke utsikten.

Nyere arkitekttegnet enebolig med høy standard, attraktiv beliggenhet, hage, garasje, tre soverom med mulighet for fire. Ja, dette er åpenbart kvaliteter mange barnefamilier drømmer om, men samtidig kan drømmen fort bli i dyreste laget. Denne boligen på Ramsvig i Stavanger ble eksempelvis solgt til 9,3 millioner før jul.

- En veldig stor fordel med denne boligen, er at den har en godkjent hybelleilighet i kjelleretasjen med separat inngang. Det innebærer faktisk mellom 90 000 og 100 000 kroner i årlige, skattefrie leieinntekter hvis du leier ut, sier Michael Boxill Knutsen i DNB Eiendom.

Han er ikke i tvil om at inntekter fra utleie for mange kan være avgjørende for om de har råd til å oppfylle eneboligdrømmen eller ikke. Og eneboligdrømmen blir stadig dyrere i storbyene.

- Utfordringen i markedet nå, er at det er et uvanlig lavt antall boliger for salg samtidig som etterspørselen etter typiske familieboliger er veldig høy. På denne boligen var det 14 påmeldte til visning, som er veldig bra i Stavanger, men vi har hatt enkelte visninger med hele 50 påmeldte. Det er tøff konkurranse om de mest attraktive objektene, sier Boxill Knutsen.

Skal du selge boligen din? Kom i kontakt med en eiendomsmegler her

 

Spisestue

Lys og lekker spisestue med utgang til terrasse.


Ramsvig i Stavanger

Boligen ligger idyllisk til på Ramsvig i Stavanger med kort vei til båthavn og fine badeplasser.


Boligprisene peker oppover

Bare i fjor økte boligprisene med 5,2 prosent i Stavanger, og ifølge Carl-Åge Herrem i DNB Eiendom er det lite som tyder på at prisveksten vil stoppe med det første.

- I januar har det vært hele 48 prosent færre boliger for salg enn samme måned i fjor, det fører til prispress, spesielt på attraktive familieboliger som nå er «mangelvare», sier han.

Skal du selge har du med andre ord veldig gode kort på hånden nå.


Terrasse

Boligen har flere fine uteplasser.


Stue

Lun og koselig stue i første etasje.


Hovedsoverom

Hovedsoverom med walk-in closet.


- Kjøperne er der i høyeste grad, mye takket være den rekordlave renta som gjør flere i stand til å kjøpe seg opp i markedet. Prognoser fra DNB Markets tilsier at den ikke skal opp før i 2022, så alt taler for fortsatt prisvekst frem mot sommeren, sier Herrem.

Vil du vite hva boligen din er verdt? Her kan du bestille verdivurdering


Meglerne «løper» på befaringer

Samtidig må du belage deg på at det kan ta noe tid å finne ny bolig, så lenge antall boliger til salgs er så lavt som nå.

- Vanligvis kommer det mange nye boliger ut på markedet i januar, men i år har vi opplevd det motsatte. Noe av grunnen er nok at det ble solgt rekordmange boliger i desember, slik at «rushet» av nye boliger uteble i januar.


Kjøkken

Mange ønsker en bolig de kan flytte rett inn i.


Loftsstue

Loftsstue som kan gjøres om til et fjerde soverom hvis ønskelig. 

Herrem forteller at meglerne i DNB daglig løper på befaringer og tar inn nye oppdrag fortløpende.

- Det er veldig bra trykk nå, og vi får mange henvendelser fra kjøpere som nesten «skriker» etter den rette boligen». Det er lenge siden vi har snakket om selgers marked i Stavanger, men for øyeblikket er det sånn forutsatt at boligen prises riktig. I hvert fall på typiske familieboliger med god standard og beliggenhet. Har den godkjent utleiedel i tillegg, er det et stort pluss for mange kjøpere.

Hold deg oppdatert på nye boliger som kommer for salg. Meld deg på vårt boligkjøperregister her

Kilde: DNB Eiendom© DNB Eiendom. Artikler kan brukes til redaksjonelt materiell dersom kilde oppgis