Boligmarkedet

Sjokksparte du til BSU i desember?

Av Kristin O. Iversen, 19.1.2018 Foto: Stig B. Fiksdal

Desember kommer alltid så altfor fort, samtidig vil du gjerne ha fullt skattefradrag? – Sørg for å sikre 2018 allerede nå!Altfor mange venter med å fylle opp BSU-kontoen til det omtrent er timer igjen til banken stenger før årsskiftet, sier finansrådgiver Hanna Folkvord i DNB.

-Vi som jobber i banken blir like overrasket hvert år.

Jeg tenkte derfor det kunne være greit å gi noen gode spareråd nå på starten av året. Så sikrer du deg  23,5 prosent avkastning på pengene dine!

 

 

Mye verre å spare mye fort, enn litt hele tiden.

Grensen for hvor mye du kan spare i BSU hvert år, og få 20 prosent skattefradrag, er 25 000 kroner*.   

Det altfor mange av BSU-sparerne som setter inn hele dette beløpet i løpet av den siste måneden, sier Folkvord.  

Det er altfor få unge som sparer aktivt i BSU

- 25 000 kroner er mye å spare på èn måned! Med tanke på rentesrente-effekten er det heller ikke spesielt gunstig å vente med sparingen til slutten av året. Da går du jo glipp av renter og rentesrenter gjennom året.

-Jeg vil også tro det er lettere for de aller fleste å spare et fast månedlig beløp heller enn et stort. Sparer du 2000 kroner i måneden fra januar av har du full BSU før nyttår.

Har du bare råd til å spare 500 eller 1000 hver måned, så hjelper også det godt!

 

Les om Kristel som sparte 200 000 kroner på ett år!

 

BSU Når du er 19 år og ennå bor hjemme samtidig som du har fast ekstrajobb, ja da har du en gyllen sjanse til å spare maksimalt i BSU. Jo tidliger du begynner med fast sparing, jo lettere når du målet om egenkapital til bolig. (Foto: Pexels) 

 

Altfor få bruker muligheten!

Vi ser at de som har fast spareavtale inn på BSU-kontoen har mye større sannsynlighet for å klare å fylle den opp. I tillegg får de altså høyere renteinntekter på sparingen pga flere rentedager, sier den erfarne rådgiveren

Øk vinnersjansene dine på boligmarkedet!

- Kun en av tre blant DNBs unge kunder sparer i BSU hvert år. Det er alt for lavt, sier Folkvord. Spesielt med tanke på dagens boligpriser og høye egenkapitalkrav. 

Mange vil ha behov for 2-300 000 kroner i egenkapital den dagen de skal kjøpe seg sin første bolig.

- Mange må bli i et dyrt leiemarked en lenger periode enn først tenkt fordi de ikke har spart opp nok egenkapital.

Kom i gang med månedlig sparing nå!

 

*Har du ikke høy nok skattbar inntekt får du ikke full utnyttelse av skattefordelen ved BSU-sparing. Du bør derfor vente med å sette inn til du har høy nok inntekt til å få full uttelling.