Boligmarkedet

Boligplanene til John Arne tok en brå helomvending

Tekst: Kristin Edvardsen, 29.01.2020, Foto: TV 3, DNB Eiendom

– Vi kastet oss rundt for å hjelpe han med å få drømmehuset, sier vår toppmegler.

I første episode av sesong 2 av «I lomma på Silje» møter vi tidligere fotballspiller John Arne Riise (39) og kona Louise Angelica (30).

Når programmet spilles inn, venter paret sitt første barn og bor i en lekker leilighet ved fjorden på Nesøya i Asker, som de leier, mens de venter på å kunne bygge drømmehuset på en tomt de har kjøpt i Drammen.

– Tegningene av huset som vi har kommet frem til nå med arkitekten har gått over budsjettet vi har satt oss, forteller John Arne til programleder og forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl, i episoden.

Kanskje sitter du på større verdier enn du vet om? Få en verdivurdering her. 

 

Vil realisere boligdrømmen

Det er også grunnen til at John Arne har kontaktet Sandmæl. Han trenger hjelp til å realisere boligdrømmen.

– Huset de skal bygge koster rundt seks millioner kroner. For å få alle tilvalgene John Arne og Louise Angelica ønsker, trenger han rundt én million, sier Sandmæl.

Hun setter derfor opp en spareplan for det kommende året, på intet mindre enn 75.000 kroner i måneden, for å sørge for at drømmeboligen kan bli bygd på tomten i Drammen.

 

"I lomma på Silje" med John Arne Riise

John Arne Riise og kona Louise Angelica trenger hjelp til å realisere boligdrømmen. Her er de på tomten i Drammen, med Silje Sandmæl. 

 

«En nesten umulig oppgave»

Ting endrer seg imidlertid brått når Sandmæl mottar en Snap med et uventet budskap fra John Arne, bare tre dager etter at spareplanen er lagt:

– Hei, Silje! Nå er jeg på en visning på et ferdighus, faktisk. Vi fant et hus vi elsker, som er perfekt for oss nå med tanke på at vi har en baby på vei. Kanskje det er bedre å kjøpe et ferdighus som vi elsker, og heller bygge senere? sier John Arne i Snappen til Sandmæl.

Hun blir mildt sagt overrasket over det hun hører: 

– Nå har John Arne snudd opp ned på absolutt alt, og startet en prosess jeg er usikker på om jeg klarer å fullføre, fordi han trenger et finansieringsbevis for å kunne kjøpe huset, og det faktum at han mangler 200.000 kroner i egenkapital. Det er ikke gjort i en fei, sier Sandmæl i episoden.

– Fellesvisningen er allerede i morgen, og huset kan være solgt dagen etter. Jeg har en nesten umulig oppgave foran meg, fortsetter hun.

 

«Kastet oss rundt for å hjelpe han»

Ting må derfor skje nokså brennkvikt. Ikke bare skal Silje forsøke å få et finansieringsbevis til John Arne. Hun må også forsikre seg om at det ferdigbygde huset i Tønsberg er et godt kjøp.  

Sandmæl kontakter derfor eiendomsmegler Glenn Eric Moe i DNB Eiendom i Drammen, som igjen allierer seg med meglerkollega Tor Olav Strandskog fra DNB Eiendom i Tønsberg.

– Vi kastet oss rundt for å hjelpe han med å få drømmehuset, da John Arne hadde et ønske om å kjøpe boligen før ordinær visning. Strandskog var på plass i bilen i løpet av fem minutter, og dro rett ut til boligen som ikke ligger langt unna kontoret hans, forteller Moe til Alt om bolig og fortsetter:

– Vi ville kikke på området og boligen før vi gav John Arne råd om en kjøpsprosess. På den måten kunne vi hjelpe han med rådgivning i både kjøp- og salgsprosessen. Det er en av fordelene i DNB Eiendom at vi er store, med mange kontorer, og kan spille på hverandre i aktuelle markedsområder for å hjelpe kunden i begge faser – også når det er snakk om ulike områder.

Skal du selge boligen din? Kom i kontakt med en megler her. 

 

Megler Glenn Eric Moe i DNB Eiendom bistod John Arne med rådgivning i både kjøp- og salgsprosessen av drømmeboligen og tomt. 

 

Drømmebolig i funkis-stil

Ifølge Moe var den nye boligen en stor, romslig og innholdsrik nyoppført enebolig med fire soverom, to bad og tre wc-er.

– Eiendommen har en fin beliggenhet nesten innerst i en blindvei, med kort gangavstand til Teie sentrum, en flott badestrand, Nøtterøy golfbane og Tønsberg sentrum, sier Moe og fortsetter:

– Etter at Strandskog besøkte boligen, kunne han fortelle at det er en nyoppført bolig i funkis-stil på en utskilt tomt i et populært område. John Arne ønsket å kjøpe en ny bolig, som i tillegg ikke lå for langt unna øvrig familie som bor i området. Dette var jo også samme grunn til at han kjøpte boligtomt i Drammen året før – for å få en helt ny bolig.

Sannhetens time har kommet, og Sandmæl kan fortelle John Arne gladnyheten om at finansieringsbeviset er i boks.

– Men; Før du får det må du love at du holder spareplanen vi har satt opp, sier Sandmæl til John Arne i episoden.

Det lover han.

– Jeg er veldig glad. Lettet. Nå kan jeg se fremover. Jeg vet at Silje virkelig har jobbet hardt for å få til dette for meg – ikke bare med finansieringsbeviset, men også alt rundt. Min største oppgave nå er vise meg tilliten verdig, sier John Arne i episoden.

 

Boligeier og tomtselger på samme dag

Etter å ha rådført seg med både Sandmæl og megler Moe, bestemmer John Arne seg, etter noe vurdering, for å legge inn et bud på prisantydning før ordinær visning.

– Selger var tilfreds med det, og John Arne ble huseier samme dag, forteller Moe, som videre startet prosessen med salg av tomten i Drammen den dagen.

– Vi brukte litt tid på innhenting og klargjøring, før vi, etter ønske fra John Arne, la den ut for salg i september. Jeg ønsket blant annet å få med takstmann opp på tomten for å se på grunnforhold, pris på sprenging osv.

Prisingen og vurderingen av tomten ble gjort av Moe i samarbeid med takstmann og en kollega.

– I tillegg gikk vi gjennom priser på andre omsatte tomter på det samme feltet. Jeg brukte også litt tid på å ta en prat med to naboer. Den ene var ferdig med bygging. De andre sonderte sin nykjøpte tomt, mens de ventet på et husfirma som skulle gi de litt priser på bygging. Det er alltid nyttig å ta en prat med nabolaget og fremtidige naboer, sier Moe.

– Tomten lå ute i cirka to og en halv måned, før den ble solgt i desember, legger han til.  

Selg boligen din med oss - kom i kontakt med en megler her.