Boligmarkedet

Derfor er det gunstig å selge bolig i Bergen nå

Tekst: Øivind Skorve, 4.6. 2020, Foto: DNB Eiendom/Blinck, Istock

Boligprisene gjorde et solid byks opp i Bergen i mai. - Går du med flytteplaner, ser jeg ingen grunn til å vente med å legge boligen ut for salg, sier Espen Skotvold i DNB Eiendom.

Boligmarkedet i Bergen har fungert overraskende bra gjennom corona-krisen, og det positive trenden fortsatte i mai. Nominelt steg prisene med 2,1 prosent, og korrigert for sesongvariasjoner endte veksten 1,2 prosent.

Espen Skotvold i DNB Eiendom - Selv om mai normalt er en måned hvor boligprisene stiger, er dette sterke tall, sier Skotvold.

Likevel er han ikke spesielt overrasket over prisveksten.

- Det har jevnt over vært bra med folk på visning den siste måneden. Våre tall viser at det i snitt har vært nesten sju interessenter per solgte bolig. Til sammenlikning var tallet fem i mai fjor.  

- Det veldig bra med tanke på at det nå er påmeldingsvisninger i motsetning til i fjor. De som melder seg på er som oftest genuint interesserte i å kjøpe, de kommer ikke bare innom for å se, som var mer vanlig før, sier Skotvold.

Skal du selge bolig? Kom i kontakt med en eiendomsmegler her

 

Mest trykk på leiligheter

I mai ble det solgt 686 boliger, av disse utgjorde leiligheter hele 73 prosent.

- Det er helt klart leiligheter det har vært mest trykk på, og i snitt selges de til prisantydning eller over. I mai i fjor var gjennomsnittlig kvadratmeterpris 46 853,-, mens snittprisen i år var 49 056,-. Leiligheter er helt klart en prisdriver i Bergensmarkedet, sier Skotvold.

Selv om både antall boliger for salg og antall solgte naturlig nok er lavere enn mai i fjor, er det åpenbart mange som vurderer å kjøpe.

Det er helt klart leiligheter det har vært mest trykk på

-Tall fra DNB Bank viser at antall finansieringsbevis er omlag 10 prosent over det som var utsted på samme tid i fjor. Det betyr at kjøperne er der. Ikke bare nå, men også fremover. Med færre boliger i markedet, øker også muligheten til å få solgt til en god pris så lenge etterspørselen er så høy som nå.

Vil du vite hva boligen din er verdt i dagens marked? Bestill verdivurdering her

 

Boliger som har ligget lenge ute blir solgt

I mai tok det snitt 37 dager å selge bolig, noe som er lengre enn mai i fjor.

- At snittiden går opp er egentlig bare positivt. I begynnelsen av corona-krisen var det først og fremst nyhetene som gikk unna. Nå ser vi at også boliger som har ligget lenge ute blir solgt, og det til gode priser, sier Skotvold.
 

Ville ikke nølt med å selge nå

Han tror vi nå går mot en normal sommer for boligmarkedet.

- Ja, alt tyder på det, men kanskje blir det mer aktivitet i ferietiden enn hva som er normalt siden flere er hjemme.

- Alt tatt i betraktning har vi nå et meget velfungerende boligmarked i Bergen. Går du med flytteplaner, ville jeg ikke nølt med å legge ut boligen for salg. Den solide prisveksten i mai er god indikasjon på at det kan være lurt.