Boligmarkedet

- Er prisen for høy skremmer du vekk kjøperne!

Tekst: Øivind Skorve, 3.9. 2020, Foto:DNB Eiendom, Istock

I Stavanger sank de sesongjusterte boligprisene med 1,1 prosent i august. – Ikke uvanlig at prisene svinger fra måned til måned her i byen, sier Carl Åge Herrem i DNB Eiendom.

Boligprisene i Stavanger er nå 0,9 prosent høyere enn for et år siden.

Carl Åge Herrem i DNB Eiendom - Det ble solgt hele 23,7 prosent flere boliger i august i år sammenliknet med samme måned i fjor, det sier litt om den gode aktiviteten i markedet, sier Herrem.

At boligprisene i Stavanger svinger fra måned til måned, mener han er udramatisk.

- Det er en situasjon vi er godt vant med her i byen. Forrige måned økte de sesongjusterte prisene 2,2 prosent og også i juni var det en økning, sier Herrem.

Skal du selge bolig? Kom i kontakt med en eiendomsmegler her

 

Riktig pris er helt avgjørende

Selv om markedet er bra, mener Herrem det er helt avgjørende treffe riktig på pris.

- Jeg har sagt det mange ganger før; markedet i Stavanger er utrolig følsomt på pris og kjøperne er veldig bevisste på hva de er villige til å betale. Går du ut for høyt, kan du fort gå glipp av mange reelle interessenter. Prises boligen riktig, er kjøperne klare for å handle.

Markedet i Stavanger er utrolig følsomt på pris og kjøperne er veldig bevisste på hva de er villige til å betale

God digital markedsføring er også helt avgjørende for å treffe de "riktige" kjøperne.

- Det er utrolig viktig at  annonsen treffer de som faktisk er interessert i å kjøpe en bolig som din, det er ikke noe poeng å bruke penger på å eksponere boligen mot folk som har helt andre preferanser.

DNB Eiendom har flere gode hjelpemidler for å lykkes med å målstyre boligannonsene mot relevante boligkjøpere.

- Den digitale annonseløsningen Smart Solgt, som er utviklet i samarbeid med Facebook, er kanskje den aller beste og mest treffsikre i bransjen. I tillegg har vi et boligkjøperregister hvor mer enn 70 000 boligkjøpere har registrert sine ønsker. Dette bruker vi aktivt for å matche deres ønsker mot hva som legges ut for salg.

Vil du vite hva boligen din er verdt? Her kan du bestille verdivurdering

 

Lurt å få boligen ut i markedet nå

Går du med planer om å selge bolig, mener Herrem det er smart å sette i gang prosessen så fort som mulig.

- Nå vet vi at markedet fungerer bra, den lave renten gjør at mange velger å oppfylle boligdrømmen. Usikkerheten ligger først og fremst i om korona-situasjonen forverrer seg senere i høst.

- Dersom du ikke trenger å vente, er min klare anbefaling å legge boligen ut for salg. Kjøperne er der i aller høyeste grad, det viser salgstallene tydelig. 

 

Førsteinntrykket er viktig for kjøperne

Herrem mener du har alt å vinne på å sette av nok tid til klargjøring av boligen før salg.

- Foruten riktig pris er en god presentasjon av boligen utrolig viktig. Fiks alle småting og gjør ferdig oppussingsjobber. Kanskje trenger enkelte rom et malingsstrøk, og for all del ikke glem uteområdene. Eiendomsmegleren kan gi deg mange gode tips til hva du bør fikse før fotografering og salg, så du har alt å vinne på å komme i gang tidlig.

 

Skal du selge bolig i høst?

Her er Herrems beste tips:

* Start planleggingen tidlig og unngå stress. Megleren din kan gi deg råd og tips til hvordan du best mulig kan presentere boligen din og hva du eventuelt bør fikse før salg.

* Ikke undervurder effekten av god markedsføring. Vi har et velfungernde marked, men god markedsføring er ofte helt avgjørende for å treffe de «riktige» kjøperne. Det er viktig å treffe flest mulig – MEN – spesielt de som har evne og vilje til å betale det du vil ha for boligen din.

* Ikke overvurder verdien på egen bolig. Riktig prisantydning er det megleren din som må anbefale. Ofte kan vi se oss blind på vårt eget hjem, mens en megler har nøytrale briller på og vil anbefale den prisantydning som er reell.

* Ikke vent i håp om å treffe en topp. Vi vet at boligmarkedet er bra nå. Hvordan det vil utvikle seg fremover avhenger blant annet av faktorer som rente, verdensøkonomi, boliglånsforskrifter og arbeidsledighet. Hvis du vet du skal selge i løpet av høsten, sett i gang nå.