Boligmarkedet

– Rått å drifte under et av Norges mest kjente merkenavn

Tekst: Kristin Edvardsen, 11.02.2020, Foto: Stig B. Fiksdal/DNB, DNB Eiendom

Gjengen i DNB Eiendom Svolvær har drevet franchisekontor siden høsten 2012. De er foreløpig en av seks franchisetakere for DNB Eiendom, som nå jakter på dyktige franchisetakere og meglere til nye kontorer.

I november i fjor kom nyheten om at DNB Eiendom skal utvide fra seks til 15 franchisekontorer over hele Norge i 2020.

– Så langt har vi opplevd kun gode tilbakemeldinger fra satsingen, sier Eli Kristine Årstad, kjedesjef for franchise i DNB Eiendom og fortsetter:

– Ønsket er å inngå franchiseavtaler med dyktige lokale meglere der DNB Eiendom ikke er tilstede i dag. Småbyer og fritidsdestinasjoner er da mest aktuelle.

Skal du selge boligen din? Kom i kontakt med en eiendomsmegler her.

 

– En helt unik merkevarekjennskap

Ifølge Årstad tilbyr DNB Eiendom det de mener er Norges beste franchisekonsept for eiendomsmeglere i dag.

– Erfaringene har vist at det er en samarbeidsmodell som passer godt for både DNB Eiendom og franchisetakere. DNB Eiendom har en helt unik merkekjenneskap i markedet blant kjøpere og selgere, som en ny franchisetaker umiddelbart vil kunne dra nytte av, sier hun.

Hovedfokuset nå er å inngå avtaler med nye franchisetakere.

En samarbeidsmodell som passer godt for både DNB Eiendom og franchisetakere

– Vi er i dialog med flere potensielle franchisetakere som virker veldig lovende, sier Årstad og fortsetter:

– Disse er godt spredd i landet. Et par av dem jobber faktisk hos oss i dag, men vurderer å flytte på seg. Vi ser at det er et ønske for flere å flytte «hjem», men så er noen ganger DNB Eiendom ikke representert der med kontor fra før. Da tar vi det som et stort komplement at de tar kontakt med oss og ønsker å skape sin egen arbeidsplass under vårt sterke merkenavn som de kjenner godt og fortsatt ønsker å representere.

Kanskje sitter du på større verdier enn du vet om? Få en verdivurdering her.  

 

 Eli Kristine Årstad, kjedesjef for franchise i DNB Eiendom. 

 

Hadde et ønske om å drive eget

DNB Eiendom Svolvær er blant de så langt seks eksisterende franchisekontorene, som åpnet høsten 2012.

Rått å drifte under et av Norges mest kjente merkenavn

Kontoret ble startet av eiendomsmegler og daglig leder Jonas Emilsen og eiendomsmegler Stian Engstad Fredriksen, som fortsatt driver kontoret med megler Elin Christine Holst på laget.

– Det er helt rått å drifte under et av Norges mest kjente merkenavn, sier Emilsen.

Han og Fredriksen jobbet tidligere sammen i en konkurrerende virksomhet, og hadde et ønske om å drive for seg selv.

– I det lå det at vi ønsket å bestemme over vår egen hverdag, og at et eventuelt overskudd kom tilbake til oss selv, sier Jonas Emilsen, daglig leder og eiendomsmegler og fortsetter:

– Å drive eiendomsmegling på et lite sted ute i havet gir oss et bredt spenn av oppdrag. Vi kommer borti det meste av eiendomstyper – fra nybygg til borettslag, eneboliger, rorbuer og småbruk.

 

Sterk lokalkunnskap

Ifølge kjedesjef Årstad er gjengen på Svolvær-kontoret er et supert eksempel på personer DNB Eiendom ønsker å samarbeide med i franchisen.

– De er lokale og kjenner mange, de ønsker å jobbe «hjemme» der de kommer fra, er opptatt av å være synlige i lokalmiljøet og av å ha et godt samarbeid med banken. De støtter opp og tror på merkenavnet, er faglig dyktige og ikke minst en skikkelig hyggelig gjeng, sier Årstad.

 

Med en kjent merkevare i ryggen

– Som franchisetaker står vi friere til å tilpasse oss lokale forhold og markeder. Vi opplever at vi har god mulighet til å bestemme selv hva som er best å gjøre for oss, sier Emilsen og fortsetter:

– Ved å ha en franchiseavtale med DNB Eiendom har vi tilgang til en kjent merkevare med de fordelene det gir. Videre er vi sikret god juridisk rådgivning og oppfølging av kvalitetskontrollen. Vi sitter samlokalisert med banken her i Svolvær, og drar dermed god nytte av samspillet med dem. Vi eier vår egen butikk og det er motiverende at den går bra. Går det bra for oss, går det også bra for banken og franchisegiver.

Går det bra for oss, går det også bra for banken og franchisegiver

For DNB Eiendom Svolvær er det viktigste å opprettholde en høy faglig standard og et godt samspill med banken.

– På den måten er det enklere å kapre en god posisjon i markedet, sier Emilsen.

– Franchise-konseptet passer for den som har lyst til å drive egen butikk og som vil arbeide selvstendig i samarbeid med en godt etablert meglerkjede, legger han til.

 

– Gått med overskudd siden oppstart

Ifølge Emilsen er det viktig for deg som franchisetaker å ha en god plan, og at du har tenkt godt igjennom ulike utfall i forkant.

Vi har gått med overskudd i alle årene siden oppstarten

– Du starter selvfølgelig på null, og du må i tillegg ha forberedt deg på noen magre måneder i starten. Den første tiden, både før og etter oppstart, inneholdt mye tankeaktivitet og var ganske nervepirrende. Samtidig befinner vi oss i et lite marked med god oversikt, der det raskt ble kjent at vi var tilstede, sier Emilsen og fortsetter:

– Vi har gått med overskudd i alle årene siden oppstarten. I kommunen der vi har kontor er vi også markedsleder.

Selg boligen din med oss - kom i kontakt med en eiendomsmegler her.