Boligmarkedet

– Denne leiligheten har skapt stor interesse, også internasjonalt

Tekst: Kristin Edvardsen, 17.04.2020, Foto: Inviso/DNB Eiendom

Sjekk ut den eksklusive bygårdsleiligheten som er totalrenovert med hjelp av Snøhetta-arkitekter. – Dette er mer enn bare «Exit-leiligheten», sier Anders Kløvning i DNB Eiendom.

Den unike bygårdsleiligheten som nå er til salgs, ligger i Oscars gate 60 på Frogner i Oslo, er på 170 kvadratmeter og har fått en prisantydning på 32 millioner kroner.

– Denne leiligheten har skapt stor interesse, også internasjonalt, sier eiendomsmeglerfullmektig Anders Kløvning i DNB Eiendom Ullern, som sammen med meglerkollega André Ekeland er ansvarlig for salget av boligen.

 Skal du selge boligen din? Kom i kontakt med en eiendomsmegler her.

 

Kjøkkenet er unikt og designet spesielt til leiligheten av arkitektene. Resultatet ble en moderne, skulpturell form. Vask og armaturer er fra Dornbracht. En kjøkkenøy skjuler teknsik utstyr. Her kan du laste ned fullt prospekt og se flere bilder av boligen.

Peisen er original, men modifisert etter tegninger fra arkitektene med børstet messing og rette linjer i mur. Heltre fiskebensparkett i eik er gjennomgående i alle rom. 

 

– Et kunstverk i seg selv 

Leiligheten ble totalrenovert i en periode på to og et halvt år med hjelp av Snøhetta-arkitektene Heidi Pettersvold Nygaard og Andreas Joyce Nygaard, og har senere vært å se i New York Magazine og Die Welt am Sonntag.

Den har også prydet forsiden til coffee table-boka Rockett St. George Extraordinary Interiors in Colour, som The Times kåret til en av de beste designbøkene i 2019. For å nevne noe. 

Leiligheten var også å se på TV-skjermen i fjor, da den ble brukt i innspillingen til NRKs suksesserie «Exit». 

– Dette er imidlertid mer enn bare «Exit-leiligheten», påpeker Kløvning og fortsetter: 

– Objektet har appell både nasjonalt og internasjonalt, og blant mange ulike kundegrupper. Det er på mange måter et kunstverk i seg selv, utviklet med hjelp av grundig håndverk, spennende løsninger, luksuriøse materialvalg og noen av landets fremste arkitekter.

 

Leilighetens kjøkken har blant annet prydet coveret av den prisvinnende designboka Rockett St. George Extraordinary Interiors in Colour. Foto: Privat 

Fargepaletten i disse rommene er i harmoni med hverandre, men er tydelig forskjellige. Galleriskinner i store deler av leiligheten, forenkler skiftende kunst. 

Motoriserte gardiner (på alle soverom) er koblet opp mot et «smart hjem» og kan stemmestyres eller stilles inn etter rutiner. 

 

Seriøse kandidater på visning

Ifølge Kløvning er de nå på jakt etter en kjøper med god smak, tilgjengelige midler og et ønske om å bo i en bolig i Oslos flotteste gate.

– Hva angår konkret interesse, er dette prissegmentet ofte basert på direkteforhandlinger med enkeltkandidater. Noen ganger kan det ta litt tid å selge, andre ganger selges det etter første visning, sier han.

– Vår erfaring er at de som kommer på visning, ikke lenger er «window-shoppers», men seriøse kandidater. Visninger gjennomføres individuelt, trygt og seriøst. De som melder sin interesse, stiller godt forberedt og har en rekke kriterier som ligger til grunn for boligjakten, legger Kløvning til.

Kanskje sitter du på større verdier enn du vet om? Få en verdivurdering her og sjekk hvor mye du kan kjøpe for.

 

Gang med integrert garderobeskap i Valchromat og designet skinnsofa. Leilighetens kommunikasjonsåre brukes også som galleri. Garderobeskapene skjuler også et spesialdesignet, stort tørkeskap.  

 

I den litt mer private delen av leiligheten finner du en et større bad med Sensory Sky-regndusj fra Dornbracht og et stort nedsenket badekar litt lenger inne. 

 

En meget innholdsrik leilighet

Leiligheten har, ifølge megleren, en meget fleksibel planløsning som gir flere muligheter.

– Det er blant annet etablert en studiodel, med inngang fra baktrappen, som inneholder en entré, stue med kjøkken, sovehems og eget bad. Hoveddelen byr på den tradisjonelle «stue til stue-løsning», som vi ser i en rekke bygårder, sier Kløvning. 

– Samtidig er fargevalg, planløsning og tekniske detaljer nøye gjennomtenkt. Leiligheten byr på blant annet egen spaavdeling og en rekke smart hjem-funksjoner.

Leiligheten har også et spesialdesignet lysverk av billedkunstner Lars Ø. Ramberg, samt en videoinstallasjon av kunstner og journalist Charlotte Thiis-Evensen. Videoinstallasjonen har vært stilt ut på Vigeland-museet tidligere.

 


Adressen er en av Oslos mest fornemme, og flere av bygårdene her kjennetegnes av lekre og påkostede arkitektoniske detaljer. Denne bygården, tegnet av arkitekt Olaf Boye i 1902, er en av de aller flotteste. 

Vestvendt og solrik. Omverdenen går inn i leiligheten og blekner overgangen mellom utendørs og innendørs. Et tydelig moderne trekk, som ivaretar tradisjonen, samtidig som det bevarer ønsket om nærmere tilgang til luftig himmel og natur. 

Stue med modifiserte originale balkongdører. De doble balkongdørene kan åpnes helt og parkeres inn i rommet. 

Bruken av farger har vært et viktig skritt for å modernisere leiligheten. En nøye sammensatt fargepalett har gitt hvert rom sin unike farge.