Gå til innhold

Leiligheter som denne blir solgt med en gang

Tekst: Øivind Skorve, 1.12. 2020, Foto: Inviso, DNB Eiendom/Blinck

Andreas Aarland i DNB Eiendom - Denne leiligheten har på mange måter alt. Den er rett og slett utrolig fin og ligger i et populært område, så jeg er ikke overrasket at det var mange interessenter eller at den ble solgt raskt, sier Andreas Aarland.

Den romslige treromsleiligheten, som ligger i en klassisk bygård fra 1896 i Allégaten på Nygårdshøyden i Bergen, er virkelig en fryd for øyet.

- Her har du en unik blanding av originale detaljer og et moderne uttrykk. Tre meter takhøyde og klassiske rosetter, moderne og stilrent kjøkken med god størrelse, behandlede originale tregulv, to soverom og nyoppusset bad, sier Aarland.

Skal du selge bolig? Kom i kontakt med en lokalkjent eiendomsmegler her

 

Populær beliggenhet

Den sentrumsnære, men samtidig tilbaketrukne beliggenheten, er ikke overraskende ettertraktet blant mange boligkjøpere. Fra leiligheten er det kort gangavstand til flere studiesteder, som UIB, BI på Marineholmen og Høyskolen, og det tar ikke mer enn fem minutter å gå ned til sentrum eller nærmeste bybanestopp.

 

Kjøkken med spiseplass

Lekkert og romslig kjøkken med spiseplass.

 

Lekert kjøkken

 Smakfullt og delikat.

Stue i eldre bygård

Hyggelig stue med plassbygget hylleløsning.

 

- Ja, det er et veldig populært og attraktivt område, ikke minst blant yngre mennesker. Når du har kombinasjonen av god beliggenhet, strøken leilighet og en innbydende annonse med gode bilder, ser vi at det kommer mange på visning og boligene selges ofte til gode priser, sier Aarland.

Vil du vite hva boligen din er verdt? Her kan du bestille verdivurdering

 

Alltid attraktivt i sentrum

Aarland forteller at det generelt alltid er god etterspørsel etter sentrumsleiligheter i Bergen, men samtidig er det alltid noen som opplever høyere interesse enn andre.

 

Soverom
Lekkert og delikat soverom med smarte plassbygde hyller langs veggen.

 

- Det er ikke flust av klassiske bygårdsleiligheter med et slikt særpreg og såpass god størrelse (76 kvm) og standard, så det i seg selv gjør den attraktiv. Det er mange som velger enklere løsninger når de pusser opp, som for eksempel å bare legge nye gipsplater på vegger og tak, men da mister du mye av det særpreget som mange forbinder med klassiske bygårder.

 

Delikat bad

 Delikat bad.

 

Mange ønsker å kunne flytte rett inn

Aarland trekker fram en annen viktig faktor når du skal selge bolig.

- I dag ønsker veldig mange å kunne flytte rett i sin nye bolig uten å måtte tenke på oppussing og oppgraderinger. Det er helt klart aller størst interesse rundt slike objekter, og det gjelder ikke bare sentrumsleiligheter, men alle typer boliger. Det er som oftest de som selges raskest og til best priser.

 

Stue og kjøkken

 Lyst og luftig.

 

mellomgang

Smart oppbevaringsplass i mellomgangen.

 

Flere boliger selges over prisantydning

Ifølge Espen Skotvold i DNB Eiendom har det vært veldig bra fart i boligmarkedet i Bergen den siste måneden.

Espen Skotvold i DNB Eiendom - Ja, vi har solgt flere boliger enn samme måned i fjor og boligene har også blitt solgt raskere - og det til tross for at corona-tiltakene har blitt strammet inn.  

Skotvold forteller at flere boliger selges til prisantydning eller over enn november i fjor.

- I fjor ble halvparten av boligene solgt til under prisantydning, mens bare 32 posent gikk over. I november i år ble over halvparten av boligene solgt over prisantydning. Det sier litt om temperaturen i Bergens-markedet.

 

Viktig å treffe på pris

Selv om boligmarkedet er usedvanlig bra for tiden, betyr likevel ikke det at alt selges med en gang til skyhøye priser.

- Det er urolig viktig å treffe riktig på pris. 100 000 kroner for høyt, kan fort bety at det ikke kommer noen på visning. Samtidig leser vi i avisene om enkelte boliger som går en og to millioner over prisantydning, men i disse tilfellene mener jeg det er snakk om feilprising.

- Det er ikke slik markedet er i praksis, og våre egne tall viser i snitt et positivt avvik mellom pris og prisantydning på i underkant av to prosent. Tommelfingerregelen bør derfor være at prisantydning er salgssummen, og det som går over er å regne som en bonus, sier Skotvold.

 

Skal du selge bolig? Kom i kontakt med en lokalkjent eiendomsmegler

 

Lytt til megleren din

Skotvold mener du har alt å vinne på å lytte til rådene du får fra megleren din.

- Rådene vi gir er basert på lang erfaring og hvordan markedet er nå, og hensikten er at kundene skal få et best mulig resultat i form av den høyeste prisen markedet er villig til å betale for boligen din.

- Skal du oppnå dette, må du få de riktige rådene, ha den beste og mest treffsikre markedsføringen, den mest presise prisantydningen og en lekker presentasjon med gode bilder som får fram kvalitetene til boligen.

Kilde: DNB Eiendom© DNB Eiendom. Artikler kan brukes til redaksjonelt materiell dersom kilde oppgis