Smart Solgt

- Jeg har aldri opplevd maken til respons på en boligannonse

Av Magnhild Freuchen, 4.2.2019 Foto: Agnethe Tanberg Teige

Da Siv og Tore skulle selge sin del av tomannsboligen i november i fjor, var de spente. Heldigvis gikk salget over all forventning.

Med tenåring i huset følte tobarnsforeldrene Tore (45) og Siv (48) Jenssen fra Ski behov for litt mer plass. Og som nordmenn flest hadde de ikke særlig lyst til å flytte langt når tomannsboligen skulle byttes i noe større. 

Tore og Siv har med spenning fulgt aktivt med på eneboliger til salgs i nærområdet i flere år.

Vurderer du å selge boligen? Kom i kontakt med en eiendomsmegler her

 

De fant drømmeboligen sin i området og måtte sette i gang salg raskt

- Vi stortrives her i området, og fant heldigvis en enebolig innen samme skole- og vennekrets til slutt. Her er det barnevennlig og stille, sier Siv. 

Når ny bolig var kjøpt, måtte de sette i gang med salget av tomannsboligen. De valgte å bruke samme eiendomsmegler som de kjøpte av. 

Da vi skulle velge megler var avgjørelsen ganske enkel 

– Vi så at DNB Eiendom tiltrakk seg langt flere til visningene vi var på enn hva konkurrentene klarte. Det var ganske overbevisende. 

Paret legger ikke skjul på at de likevel var veldig spente i forkant av salgsprosessen.

Ville andre like boligen vår like godt som det vi har gjort, ville folk stoppe opp på akkurat vår annonse, ville de komme på visning?

 

Vil du ha flere på visning og høyere pris?

Boliger solgt med Smart Solgt-annonsering selges i snitt 11 prosent raskere, får 16 prosent flere på visning, og gir i snitt fire ganger annonseprisen tilbake i høyere salgspris. 

Be om et tilbud fra en av våre eiendomsmeglere nå! 

  Myrsletta var en fin bolig og ble priset høyt

Siv og Tore visste at boligen deres var veldig fin i forhold til tilsvarende boliger i samme boligområde. De ville derfor annonsere den med en høyere pris enn hva tilsvarende boliger har blitt solgt for i samme område. (Foto: Inviso/DNB Eiendom)

 

Vi opplevde at han var på fra første stund

Bengt tok kontakt med oss så snart vi hadde bestilt prospektet til den boligen vi endte opp med å kjøpe. - Vi opplevde at han var ”på” fra første stund, var interessert og brukte god tid på oss, sier Siv og Tore. 

Vi fikk raskt stor tro på hans strategi for salg av tomannsboligen, forteller Tore. 

Vi hadde ikke hørt om Smart solgt før, men lot oss raskt overbevise. 

De valgte å satse på full markedsføringspakke med Smart solgt-annonsering. De hadde jo sett at annonseringen virket på andre boliger DNB Eiendom solgte, og Bengt forklarte godt hvorfor det var vel verdt å bruke litt ekstra penger på markedsføring. 

Spesielt i et litt tregere boligmarked er det viktig å få vist boligen til flest mulige aktuelle kjøpere. Uansett hvor de er og når de er der. 

 

Valgte en bevisst strategi i samråd med megleren

Bengt Heiestad i DNB Eiendom anbefaler Smart solgtÅ gå glipp av potensielle interessenter ved kun å bruke Finn-annonsering, var ikke aktuelt, sier eiendomsmegler Bengt Heiestad.

- Jeg mener det er en forutsetning for et godt salg at vi får vist boligen for alle potensielle kjøpere. Smart solgt sikrer nettopp det. 

- Siv og Tore visste at boligen deres var veldig attraktiv sammenlignet med tilsvarende boliger i samme boligområde. De ønsket derfor å annonsere den med en prisantydning langt over hva tilsvarende boliger var solgt for i deres område det siste året. 

Vi hadde selvsagt en stor drøm om at den ville gå over prisantydning 

Boligen ble lagt ut en lørdag med prisantydning på 4.500.000 kroner, og første og eneste visning ble holdt påfølgende torsdag. 

- Vi hadde selvsagt en stor drøm om at den ville gå over prisantydning, men våget ikke ha altfor store forhåpninger med tanke på at boligmarkedet ikke akkurat var på topp mot slutten av november i fjor, sier Tore. 

 

Les også: - Å ikke få solgt gikk utover både humør og helse 

Myrsletta

 Det hjelper ikke om boligen er tipp topp om du ikke får vist den fram for de som er i markedet, sier Bengt Heiestad. Her fra stua i tomannsboligen. (Foto: Inviso)

 

Over 10.000 mulige kjøpere klikket seg inn på annonsen deres

Heldigvis kunne de til sin glede og overraskelse konstatere at annonsen deres ble sett av over 10.000 mulige kjøpere på under en uke. Det er fire ganger mer enn gjennomsnittet. 

– Med mine 12 års erfaring som eiendomsmegler har jeg aldri opplevd maken til respons på en kjedet bolig i Ski, sier deres eiendomsmegler Bengt Heiestad.  

Hvordan du markedsfører en bolig har utrolig mye å si 

Men det gode resultatet var ikke tilfeldig, mener han. – Så lenge vi i DNB Eiendom har et «hemmelig våpen» som Smart solgt så er det jo dumt ikke å bruke det. 

Med Smart solgt sørger vi for at alle de som er interessert i akkurat en sånn bolig blir eksponert dem for boligannonsen der de er, om det så er på en nettavis, Facebook, Instagram eller et annet sted. 

Av de 10.000 som så på boligen til Siv og Tore på Finn kom hele 4.000 via Smart Solgt. 

 

Smart solgt fungerer!

Her en skjermdump fra kundens Smart solgt-oversikt på mobilen. Her kan du følge med på hvor mange som ser annonsen, hvor mange som går direkte inn fra Finn og hvor mange som kommer fra Smart solgt. På Myrsletta kom 4000 fra Smart solgt.

 

Her kan du lese mer om Smart solgt og hvordan annonseringsløsninger virker!

 

Fikk en pris vi knapt hadde drømt om

Heiestad forteller at ti interessenter valgte å bestille salgsoppgaven på nett, og totalt 14 par møtte på visningen. Oppsatt visningstidspunkt måtte utvides fra en til nærmere to timer. 

- Det kom interesserte fra Oslo, hele Follo regionen og fra Østfold. Vi nådde bokstavelig talt hele markedet med annonseringen og Smart Solgt var helt avgjørende for at prisen vi til slutt oppnådde, forteller Heiestad. 

En god pris handler om å få flest mulig på visning og i budrunde.

Selv om det føles litt rart å skulle flytte fra boligen hvor de har bodd så lenge, ser de med stor forventning og glede frem til å kunne starte hverdagen i nytt hus. 

- At boligen ble solgt dagen etter første visning godt over prisantydning var fantastisk. Vi vil definitivt anbefale Smart Solgt til andre boligselgere, da vi mener dette traff riktige potensielle kjøpere, som igjen genererte en spennende budrunde, sier Tore. 

 

Hvor mye har du råd til å kjøpe for? Søk finansieringsbevis her

 

DNB Eiendom hjelper deg med både kjøp og salg av bolig

Vil du vite hva boligen din er verdt og hva du kan gjøre for å sikre et godt salg?

Vi kommer gjerne inn allerede før du begynner jakten på din nye bolig, så vi kan fungere som en sparringspartner underveis. Vi legger ut for alle kostnader inntil boligen er ute i markedet.

Bestill en verdivurdering her!