Boligmarkedet

- Det er spesielt én ting som avgjør om det kommer folk på visning

Tekst: Øivind Skorve, 5.2.2019, Foto: DNB Eiendom/Blinck, Inviso, NTB/Scanpix

- Det har vært en god start på boligåret i Bergen vest, spesielt i Fyllingsdalen og Loddefjord har salget tatt seg opp etter nyttår og det er flere folk på visning, sier Linn Vetås i DNB Eiendom Vestkanten.

- Så langt i år er det solgt flere boliger i Bergen enn det som har blitt lagt ut for salg. Dermed har vi nå en situasjon hvor etterspørselen er større enn tilbudet, men det er ikke sånn at alt som blir lagt ut blir solgt etter første visning, sier Vetås.

Ifølge den erfarne megleren er det spesielt én ting som er helt avgjørende for å trekke folk på akkurat din visning.

- Prisen du går ut med har utrolig mye å si for interessen på visning, for til tross for god aktivitet er det ikke sånn at markedet i Bergen vest er preget av heftige budrunder. Mye selges til prisantydning, noe litt under, og en del over prisantydning litt avhengig av område, sier Vetås.

Skal du selge bolig i Bergen vest? Kontakt en lokalkjent megler her

 

Bommer du på pris uteblir kjøperne

Den største faren med å prise boligen for høyt er at du risikerer at kjøperne heller prioriterer andre visninger enn din, og dermed kan det ta lengre tid å få solgt.

- Hvis du allerede har kjøpt ny bolig og salgsprosessen trekker ut i tid, kan det også fort bli kostbart med mellomfinansiering. I en slik situasjon er ofte det eneste alternativet å sette ned prisen eller å relansere boligen med nye bilder og styling.

Den største faren med å prise boligen for høyt er at du risikerer at kjøperne heller prioriterer andre visninger enn din

Til tross for den moderate boligprisveksten de siste årene forteller Vetås at en del selgere likevel har urealistiske forventninger til hvor mye boligen er verdt.

 

Loddefjord i Bergen

Salget har tatt seg opp i Loddefjord, men kjøperne er selektive og tar seg god tid.

 

- I disse tilfellene har vi meglerne en viktig rådgivningsjobb, og god lokalkunnskap er helt avgjørende for å komme frem til riktig pris sammen med selger.

Alle våre meglere kjenner det lokale boligmarkedet i Bergen vest inn og ut

- Alle våre meglere kjenner det lokale boligmarkedet i Bergen vest inn og ut, det være seg Fyllingsdalen, Loddefjord, Straume eller Askøy. De vet hva kjøperne ser etter i de ulike områdene og hva de er villige til å betale. Kombinert med målrettet markedsføring er denne kunnskapen gull verdt for deg som skal selge.

Vil du vite hva boligen din er verdt? Her kan du bestille verdivurdering.

 

Lurt å starte prosessen tidlig

Et godt tips hvis du planlegger å selge er å komme tidlig i gang med planleggingen.

- En megler kan gi deg verdifulle råd om hvordan du kan øke interessen og verdien på boligen. Det kan være enkle oppussingstips, styling eller hvordan du bør klargjøre boligen til fotografering og visning.

 

Opplyst balkong

Koselig kveldsstemning på balkongen frister kjøperne. Her fra en bolig til salgs på Straume.

 

- Styling og presentasjon er utrolig viktig for å skille seg positivt ut i markedet. Hvis folk liker bildene i annonsen kommer de på visning. Hvis de ikke liker bildene leser de ikke engang annonseteksten, sier Vetås.

Styling og presentasjon er utrolig viktig for å skille seg positivt ut i mengden

Hun mener at flere og flere boligkjøpere helst vil flytte rett inn uten å måtte pusse opp. Interessentene har også bedre tid og vil gjerne se flere boliger før de tar en avgjørelse. 

- Nettopp derfor kan det være lurt å pusse opp boligen noe før salg. Våre meglere bidrar gjerne med tips og råd om hvilke tiltak som er mest hensiktsmessig før salg. Ofte er det ikke så mye som skal til for å heve inntrykket betraktelig, og for all del ikke glem uteområdene.