Boligmarkedet

Skal du selge bolig til høsten? Da bør du begynne forberedelsene nå

Tekst: Øivind Skorve, 5.8.2019, Foto: DNB Eiendom, NTB/Scanpix

- Vi ser ofte at mange kommer i gang med salgsprosessen for sent, da blir det fort unødvendig mye stress, sier Kine Stokholm Waage i DNB Eiendom.

 

DNB Eiendom har flere gode løsninger som kan gjøre salgsprosessen både mer forutsigbar og mindre stressende. Ikke minst for alle som vet de skal selge etter sommeren, men som ennå ikke har funnet sin nye bolig.

Kine Stokholm Waage i DNB Eiendom - Vi har et konsept som heter Forspranget, som er en genial løsning for alle som vet de skal selge, men ikke vet akkurat når, sier Kine Stokholm Waage i DNB Eiendom Stavanger.

Enkelt forklart kan du sammen med eiendomsmegler starte forberedelsene til boligsalget i god tid, som å ta bilder og klargjøre salgsoppgaven.

I tillegg vil eiendomsmegler kostnadsfritt bistå med personlig rådgivning gjennom hele prosessen inkludert kjøpsrådgivning med tanke på kjøp av ny bolig.

Den store fordelen er at du så å si bare kan «trykke på knappen» den dagen du har kjøpt ny bolig

- Du betaler ingenting før du legger boligen ut for salg, enten det er om tre uker, tre måneder eller om et år. Den store fordelen er at du så å si bare kan «trykke på knappen» den dagen du har kjøpt ny bolig, så er boligen din ute i markedet med en gang, sier Stokholm Waage.

 

Les også: DNB Eiendom la ut for alle kostnader. Det var befriende.

 

Spar tid og penger

Tid er penger, og med Forspranget kan du effektivt kappe ned tiden på kostbar mellomfinansiering og slippe å stresse med boligsalget.

- Alt du trenger å gjøre den dagen du skal selge er å få boligen klar til visning.

Tid er penger, og med Forspranget kan du effektivt kappe ned tiden på kostbar mellomfinansiering

Skulle du av en eller annen grunn velge å ikke selge, betaler du ingenting.

Om du planlegger å selge til høsten, mener Stokholm Waage det kan være lurt å starte prosessen nå i juli eller tidlig august.

 

Les også: Rekordsalg av boliger i juli, men prisene gikk ned

 

Idyllisk enebolig

Skal du selge enebolig er det lurt å få tatt bilder når hagen er på sitt mest idylliske.

 

- Da kan du for eksempel få tatt de utvendige bildene en uke det er meldt knallbra vær. En annen mulighet er å klargjøre boligen for alle bilder, gi megler nøkler og dra på ferie, tipser Stokholm Waage.

 

Les også: - Jeg har aldri opplevd maken til respons på en boligannonse!

 

Garantert Solgt gir deg salgsgaranti

Når du skal selge bolig er det like viktig å velge den beste markedsføringen som å presentere boligen på en innbydende måte.

- Når du først investerer tid og penger på klargjøring og kanskje styling, bør du ha en trygghet for at flest mulig potensielle kjøpere ser akkurat din bolig.  

- Hvis du velger Garantert Solgt fra DNB Eiendom inngår vår digitale annonseløsning Smart Solgt i markedspakken. Dette er kanskje markedets mest treffsikre annonseløsning og bør være en selvfølge ved boligsalg, sier Stokholm Waage.

Dette er kanskje markedets mest treffsikre digitale annonseløsning

Denne markedsføringen brukes hyppig og er en av årsakene til at boligene vi selger blir eksponert for «riktige» kjøpere, og at de ofte selges fortere og til gode priser.

- Vi mener Garantert Solgt fungerer såpass bra at dersom du ikke får solgt til prisantydning eller over i løpet av seks måneder, betaler du ingenting annet enn kostnader til takstmann hvis du velger å trekke boligen fra markedet i perioden. 

 

DNB Eiendom hjelper deg med både kjøp og salg av bolig

Vil du vite hva boligen din er verdt og hva du kan gjøre med den for å sikre et godt salg?

Vi kommer gjerne inn allerede før du begynner jakten på din nye bolig, så vi kan fungere som en sparringspartner underveis. Vi legger ut for alle kostnader inntil boligen er ute i markedet.

Bestill en eiendomsmegler her!