Boligmarkedet

Nå tror DNB Markets på boligprisvekst ut året

Tekst: Øivind Skorve, 23.6.2020, Foto: Stig B. Fiksdal/DNB

I løpet av en drøy måned har meglerhuset endret sine prognoser for boligprisutviklingen. Nå er pessimisme snudd til optimisme.

- Da vi lagde prognosen i mai, trodde vi på et ganske kraftig prisfall i mai, som ikke slo til. Siden har vi sett at boligprisene har steget videre. Utgangspunktet var derfor et helt annet nå enn sist vi skulle lage prognosene, sier makroøkonom Oddmund Berg.

I april fryktet meglerhuset en bråstopp i markedet

I april fryktet meglerhuset en bråstopp i markedet, og så for seg at boligprisene ville synke med 4,3 prosent i 2020. I mai økte derimot boligprisene nominelt med rekordsterke 1,9 prosent.  DNB Markets ferske boliganslag er nå en prisvekst på 2,8 prosent i 2020. Også Norges Bank har endret sine boligprisprognoser, og spår nå at prisene skal opp nærmere 10 prosent de neste to og et halvt årene.

Skal du selge bolig? Kom i kontakt med en eiendomsmegler her

 

Boligmarkedet fungerer bra

- Vi ser nå at boligmarkedet fungerer bra for selgere og kjøpere. Den positive utviklingen i boligmarkedet forsterkes ytterligere fordi arbeidsledigheten er på vei ned og renten er rekordlav, sier Berg.

Mye tyder på at vi nå nærmer oss det som har vært normalen i det norske boligmarkedet de siste to årene, nemlig en moderat prisutvikling og god forutsigbarhet for kjøper og selger.

Mye tyder på at vi nå nærmer oss det som har vært normalen i det norske boligmarkedet de siste to årene

- Våre prognoser innebærer en boligprisvekst på 0,2 prosent fra måned til måned ut året. I et normalmarked er dette en moderat prisvekst, men selvfølgelig mye sterkere enn hva vi så for oss i begynnelsen av mai, sier Berg.

Vil du vite hva boligen din er verdt? Her kan du bestille verdivurdering

 

Tror på sterke juni-tall

Terje Buraas, administrerende direktør i DNB eiendom, forteller at boligmarkedet så langt i juni har vært minst like bra som i fjor.

 – Våre meglere melder om jevnt trykk over hele landet, og vi ser også at private investorer er tilbake i markedet igjen. Sporene av korona er så godt som borte fra boligmarkedet nå.

 

Terje Buraas i DNB Eiendom

- Juni ser ut til å bli nok en bra måned i boligmarkedet, sier Terje Buraas.

 

Buraas mener maimåned var det store vendepunktet.

- Vi øynet et håp allerede i påsken da vårslippet av boliger kom. I april var det en marginal nedgang i prisene, mens mai-tallene var sterke. Så langt i juni er det full fart. Våre omsetningstall viser at juni år ligger 10 prosent foran samme måned i fjor, så får vi se hva fasiten viser når Eiendom Norge presenterer sine juni-tall i slutten av neste uke.