Gå til innhold

Denne boligen var med på å sette ny rekord

Tekst: Kristin Edvardsen, 06.01.2021, Foto: Inviso Norge/DNB Eiendom
– Aldri før har vi solgt så mange eiendommer i dette prissegmentet på ett og samme år, sier Bjørnar Johansen i DNB Eiendom.

– Vi har merket en tydelig vekst i det dyrere segmentet, altså boliger fra åtte millioner kroner og oppover. Aldri før har vi solgt så mange eiendommer i dette prissegmentet på ett og samme år her i Bodø, sier Bjørnar Johansen, eiendomsmegler og fagansvarlig i DNB Eiendom Bodø.

Ifølge Johansen ble det i 2020 solgt hele seks boliger totalt til over ti millioner kroner, og hele elleve boliger mellom ni og ti millioner. 

– Til sammenligning ble det i 2019 solgt én bolig over ti millioner, og én bolig mellom ni og ti millioner her, sier han. 

Skal du selge boligen din? Kom i kontakt med en eiendomsmegler her

 

Særlig én boligtype som er etterspurt

Johansen forteller at det er først og fremst eneboliger med beliggenhet i sentrale bydeler som er særlig etterspurt i denne prisklassen.

– Det er fire eneboliger i attraktive bydeler med nærhet til sentrum, og to hele flermannsboliger over ti millioner kroner som ble solgt i fjor. Boligene mellom ni og ti millioner er i all hovedsak sentrumsnære eneboliger, sier han.

Blant objektene som bidro til rekordåret, er Stordalsveien 18.

– Dette er en romslig enebolig på 279 kvadratmeter, som hadde en prisantydning på 8,38 millioner kroner. Jeg vil beskrive eiendommen som «en sjelden mulighet», og et godt eksempel på den mest populære boligtypen, i det dyrere segmentet, sier Johansen.

Hva er boligen din verdt? Få en verdivurdering her.

 

Stordalsveien 18 er en romslig enebolig, med en nydelig plassering i åssiden og en fantastisk utsikt. 

Eneboligen har hele fire soverom, og er på totalt 279 kvadratmeter. Tomten er på nesten 2,5 dekar. 

 

Ettertraktet beliggenhet  

Johansen forteller at det som gjør denne boligen spesiell er først og fremst beliggenheten.

– Eiendommen ligger i en rolig gate, i den attraktive bydelen Rønvik, nært Bodø sentrum. Her har du kort vei til både skole, barnehager og nærbutikk, sier han. 

– Videre har eiendommen en stor tomt, med en nydelig utsikt. Den har imidlertid noe behov for innvendig oppussing. 

Ifølge Johansen var de fleste interessentene unge familier.

– De fleste interessentene i dette prissegmentet generelt er nettopp det; unge barnefamilier. Men vi ser også noen mer voksne som vil bo sentralt og som ikke er klare for livet i blokkleilighet. 

 

Særlig attraktivt for barnefamilier 

Johansen tror grunnen til at boliger i denne prisklassen er så ettertraktet nå, er at det kommer relativt få sentrumsnære eneboliger for salg i Bodø.

– Det har skjedd veldig mye positivt i Bodø sentrum de siste årene. Det gjør det mer attraktivt for barnefamilier å bosette seg her, sier han og fortsetter: 

– Blant annet er det nylig etablert et stort friareal på taket til et parkeringshus, med både skøytebane, lekeplass, treningsapparater og sittegrupper. Barneskolen som ligger nærmest sentrum er totalrenovert og klar til innflytning.

– Vi merker samme interesse i prisklassene under, altså delte tomannsboliger og rekkehus med nærhet til sentrum, legger han til. 

 

Megler Johansen beskriver eiendommen som «en sjelden mulighet», og et godt eksempel på den mest populære boligtypen i det dyrere segmentet. 

Som flere av boligene som er solgt i denne prisklassen, har også dette huset, ifølge Johansen, behov for noe oppussing. 

 

Ser den store etterspørselen fortsette i 2021

Ifølge Johansen ser den høye etterspørselen etter slike boliger ut til å fortsette i 2021.

– Vi har dessverre for få boliger å selge i alle segmenter, da vi så å si ble utsolgt på slutten av fjoråret. Jeg kan ikke huske at vi har hatt et så lavt utbud av boliger i Bodø som vi har nå.

Ferske tall fra Eiendom Norge viser at boligprisene i Bodø m/Fauske økte i desember-måned med 0,9 prosent. 

– Etter det elleville året vi har lagt bak oss, var det ikke overraskende at det var god aktivitet i markedet i desember også. Det var også flere salg i desember-måned i år enn i fjor, 29 mot 20, sier Johansen.

 

Tips til deg som skal selge nå

Er du blant dem som skal selge boligen din nå, råder Johansen deg til å komme i gang så snart det praktiske tillater det.

– Det er på denne tiden av året at vi har flest interessenter per bolig. Det er, forståelig nok, mange som tenker at den beste tiden for boligsalg er om våren, fordi det er grønt i hagen og lyst ute. Dette er etter min mening en klassisk misforståelse, fordi utbudet blir langt større og markedet flater litt ut på da, sier han.

 

Tips til deg som er på boligjakt nå

Er du derimot på boligjakt, råder Johansen deg til å tenke deg godt om før du hiver deg inn i en budrunde, og videre sette deg et pristak før budrunden starter.

– Ta også høyde for at et gammelt hus ofte kan by på en negativ overraskelse eller to. Det er ikke sikkert et rekkehus til én million over takst er en god investering hvis det skal selges igjen om et par år, sier Johansen og fortsetter. 

– Vi er også inne i en tid med svært lave renter, og du skal ha økonomi til å sitte med huset også når renten stiger.

Selg bolig din med oss - kom i kontakt med en megler her

Kilde: DNB Eiendom© DNB Eiendom. Artikler kan brukes til redaksjonelt materiell dersom kilde oppgis