Gå til innhold

Denne boligen skapte klikk-bonanza: 50.000 var innom og kikket på Drøbak-perlen

Tekst: 02.12.2020, Foto: Inviso Norge/DNB Eiendom

Mandag 16. november ble Vestbyveien 61 i Drøbak lagt ut for salg. Ett døgn senere hadde eiendomsmegler Joachim Norum Larsen i DNB Eiendom Drøbak ti stykker på visningsliste og over 5.000 klikk på annonsen.

– I løpet av en drøy uke, fra lansering av boligen og til den ble solgt, gikk det åtte dager. På de åtte dagene fikk boligen 23.000 klikk på Finn og 50.000 klikk totalt, via Smart Solgt. Det er ikke ofte vi ser slike tall her i Drøbak, sier Norum Larsen og fortsetter: 

– Vi pleier å si at du kan være ganske fornøyd om det er rundt 3.000 klikk på en uke. 

Boligen, en nyoppusset og stilfull eiendom over tre plan, er på totalt 188 kvadratmeter og hadde en prisantydning på litt over 11,7 millioner kroner.

Norum Larsen tror det er flere grunner til at nettopp dette objektet falt i smak hos så mange.

– Dette er en strøken enebolig med høy standard, kombinert med gode bilder med en bred appell. Jeg fikk også høre fra flere på visning at de ble positivt overrasket over boligen da de kom. Det sier litt om hvor bra den er. I tillegg har du en fantastisk fjordutsikt, som veldig mange drømmer om. 

Skal du selge boligen din? Kom i kontakt med en eiendomsmegler her

 

Vestbyveien 61 er en nyoppusset og tiltalende enebolig over tre plan, med en fantastisk beliggenhet i et populært og rolig område i Drøbak. 

Boligen har en gjennomgående høy standard og en helt nydelig fjordutsikt. 

Eiendommen har en idyllisk hage som er anlagt i skrånende terreng.

 

Ser at Oslo-interessen øker i Drøbak

Ifølge eiendomsmegleren er det stor trafikk i det lokale boligmarkedet i Drøbak om dagen, der nyoppussede eneboliger som dette er blant objektene som får bein å gå på. 

– Markedet har vært fantastisk bra helt siden koronaen kom. Vi ser dog at større utflytting fra Oslo gir økt etterspørsel, og opplever en større pågang fra Oslo-interessenter, både på visninger og i budrunder, sier Norum Larsen og fortsetter: 

– Behov for plass og hjemmekontor har blitt større. Oslo koker nå, og ser du litt ut får du mer for pengene. Det er et helt annet marked her i Drøbak, og det tror jeg trekker en del folk utover. 

Hva er boligen din verdt? Få en verdivurdering her.

 

«En typisk Oslo-bolig»

Norum Larsen beskriver videre Vestbyveien 61 som en typisk «Oslo-bolig».

– Grunnen til at jeg sier det, er at mange som ønsker å flytte ut av Oslo er yngre kjøpere som etablerer seg. De har meget høye krav til standard og ønsker ikke å pusse opp, men heller flytte rett inn, sier han. 

– Derfor, med en kombinasjon av høy standard, god beliggenhet og den utsikten som Vestbyveien 61 har, i tillegg til en pris som virker overkommelig, gjør at denne boligen tiltrekker seg mye folk fra Oslo når mange har hatt gode prisøkninger i hovedstaden over flere år, fortsetter Norum Larsen. 

Kjøperen av Vestbyveien 61 endte også opp med å være et Oslo-par med to små barn.

– De var på jakt etter en bolig med utsikt og god standard, akkurat som her, sier Norum Larsen.

 

Boligen har flere solrike uteplasser. 

Et toppmoderne kjøkken. 

I tillegg til to stilfulle bad. Her er det ene. 

 

Har observert den samme tendensen i Moss

Også eiendomsmegler Elise Talsæte i DNB Eiendom Moss forteller at de ser flere interessenter og budgivere fra Oslo-området. 

– Vi ser at flere og flere interessenter med Oslo-adresse har fått øynene opp for boligmarkedet i Moss. Boliger på Jeløy er særlig populært. Det er også områder som Feste og Ekholt, sier Talsæte og fortsetter: 

– Under korona har Moss økt sin attraktivitet, blant annet fordi man ikke må pendle inn til Oslo hver dag, men heller kan benytte seg av hjemmekontor. 

 

Den mest populære boligtypen i november

Ifølge Norum Larsen har det totalt blitt solgt mest leiligheter i Drøbak i november-måned. 

– Cirka 50 prosent av det som er solgt er av denne boligtypen, sier Norum Larsen og fortsetter: 

– November har gått over all forvetning. Normalt ser vi at det roer seg etter oktober-måned, når mørketiden setter inn. I år har det vært et bra trykk ut november, der cirka 55 prosent av boligene har gått over prisantydning, 35 prosent under, 10 prosent prisantydning. Det er gode tall.

Ifølge Norum Larsen er gjennomsnittlig salgstid for alle typer boliger i Drøbak i dag på 29 dager.

– Det er raskt, sier han. 

– Det er lite objekter til salgs nå, noe som gjør at de objektene som ligger ute får et noe større press. I desember roer det seg nok litt ned før jul, og det som selges er det som har ligget ute fra tidligere, fortsetter Norum Larsen. 

 

Kjøpe eller selge bolig nå? – Bruk tiden godt

Er du blant dem som skal selge boligen din nå, råder Norum Larsen deg til å legge en god plan. 

– Bruk tid på å gjøre klar boligen din frem til romjulen eller første uka i januar. Jeg anbefaler at du henger deg på den bølgen som ofte kommer på nyåret. Vi ser at de salgene som er godt planlagt med megler gir best resultat, så bruk megleren til tips og triks allerede tidlig i prosessen, sier han.

Er du derimot på boligjakt, råder Norum Larsen deg til å ta kontakt med din lokale megler for å få verdivurdering av nåværende bolig, slik at du videre kan ha finansieringsbevist klart. 

– Vi opplever at mange ikke har det på plass på visning, og da mister du ofte boligen, sier Norum Larsen. 

Selg bolig din med oss - kom i kontakt med en megler her

Kilde: DNB Eiendom© DNB Eiendom. Artikler kan brukes til redaksjonelt materiell dersom kilde oppgis