Boligmarkedet

- Derfor bør du ikke trekke boligen fra markedet i juli!

Tekst: Øivind Skorve, 17.6.2019, Foto:DNB/ Stig B. Fiksdal, NTBScanpix

Det er mange som velger å trekke boligen midlertidig fra markedet i juli. – Mitt råd er å la boligen ligge ute gjennom hele sommeren, kjøperne er der i aller høyeste grad, André Øren i DNB Eiendom.

Ifølge salgsdirektøren i DNB Eiendom er det nemlig ikke sånn at boligmarkedet tar ferie i juli.

- Aktiviteten er naturligvis lavere enn i mai og juni, men vi har mange eksempler på veldig gode boligsalg i juli. Tilbakemeldingene fra de meglerne som er på jobb, er at det er mye å gjøre, sier han.

Vi har mange eksempler på veldig gode boligsalg i juli

I dag er det heller ikke sånn at alle kjøperne nødvendigvis sitter aktivt og søker etter bolig på Finn.no. Drømmeboligen kan like gjerne dukke opp mens de leser nettaviser, i Facebook-feeden eller på Instagram.

 

Sørenga

Det er roligere i boligmarkedet i juli enn ellers i året, men folk har ingen problemer med å kombinere strandliv og visning hvis drømmeboligen dukker opp.

 

- Teknologien gjør boligmarkedet veldig oversiktlig, ikke minst om sommeren når utbudet er lavere enn ellers, sier Øren.

Fordelen for boligselger er at vi i tillegg til Finn.no også treffer veldig mange potensielle kjøpere gjennom Smart Solgt-annonsering og DNB Eiendoms Boligkjøperregister, hvor mer enn 45 000 personer har registrert sine boligønsker.

 

Motiverte boligkjøpere

En annen viktig grunn til å la boligen ligge ute i juli, er at konkurransen er mindre enn ellers i året. Da får boligen mer oppmerksomhet fra potensielle kjøpere.

Trekker du boligen fra markedet i juli kan du gå glipp av flere potensielle kjøpere

- De som er i markedet i juli er ofte opptatt av å kjøpe seg bolig i det korte bildet. Dukker drømmeboligen opp, er vår erfaring at folk ofte prioriterer å gå på visning selv om de kanskje er på ferie, sier Øren.

- Trekker du boligen fra markedet i juli kan du faktisk gå glipp av flere potensielle kjøpere.

 

Har du planer om å selge bolig til høsten? Med Forspranget kan du starte salgsforberedelsene av din gamle bolig før du har kjøpt ny bolig

 

Avtal med megleren din på forhånd

Men hvordan løser man det praktiske, mange skal jo på ferie selv?

- Det viktigste er å avtale et salgsløp med eiendomsmegleren i forkant av ferien, slik at dere har full kontroll på alt det praktiske, spesielt med tanke på gjennomføring av visning. Hvis megleren selv skal på ferie i løpet av juli, vil han eller hun kunne ordne med en stedfortreder.

Er det da snakk om privatvisninger?

- Ja, og privatvisninger har vi veldig god erfaring med. De som ønsker privatvisning er ofte genuint interesserte og det ender ofte opp med salg, sier Øren.

De som ønsker privatvisning er ofte genuint interesserte og ofte ender det med salg

- Spesielt når utbudet går kraftig ned og kjøperne har mindre å velge i øker sjansen for at det dukker opp en kjøper med god betalingsvilje i løpet av sommermåneden.

 

Ingen ekstra kostnader

Påløper det noen ekstra kostnader om man velger å la boligen bli liggende ute i juli?

- Nei, ikke annet enn kostnaden knyttet til gjennomføring av visning.

Hvis du av ulike grunner ikke har boligen tilgjengelig i hele juli, har Øren følgende råd.

- Hvis du ønsker en «fresh» start i august hvor boligen legges ut igjen på nytt, så er mitt råd at du heller tar boligen ut av markedet kanskje den siste uken i juli. Snakk med eiendomsmegleren din, så finner dere løsningen som passer best for deg.

 

DNB Eiendom garanterer at boligen din er solgt innen seks måneder

Vi kommer gjerne inn allerede før du begynner jakten på din nye bolig, så vi kan fungere som sparringspartner for deg både ved kjøp og salg. Vi legger ut for alle kostnader inntil din bolig er solgt, og blir den ikke solgt betaler du ikke.

Kontakt en eiendomsmegler her