Boligmarkedet

Hadde du forventet dette av en eiendomsmegler?

Tekst: Øivind Skorve, 24.4.2019, Foto: Inviso/Silje Holte, DNB Eiendom

- Da jeg var på befaring skjønte jeg at selger hadde behov for en megler som kunne strekke seg litt lenger, sier Synnøve S. Karlsbakk i DNB Eiendom.


Toroms-leiligheten på Dokken i Bergen var ganske nedslitt etter flere år med utleie og eieren ønsket å pusse opp før salg. Utfordringen var at han allerede hadde flyttet til Oslo og ikke hadde anledning til å holde i alt som skulle gjøres.

Redningen ble en usedvanlig serviceinnstilt eiendomsmeglerfullmektig fra DNB Eiendom Bryggesporen Bergen.

 

Oppussing

Leiligheten var nedslitt, men hvor mye bør man egentlig pusse opp før salg?

 

For i tillegg til å gjøre alt det en eiendomsmegler normalt gjør i forbindelse med et boligsalg, tok Synnøve Sletten Karlsbakk på seg jobben med å designe nytt kjøkken på Ikea, avholde befaringer med håndverkere og bistå selger gjennom hele prosessen med alle de små valgene som må tas underveis.

Synnøve Sletten Karlsbakk i DNB Eiendom - Ja, dette ble et salgsoppdrag litt utenom det vanlige, men det har vært kjempegøy sier Synnøve Sletten Karlsbakk og ler.

Hun er riktignok vant med å gi tips og råd til boligselgere, men enn så lenge pleier ikke rollen som oppussingskoordinator og kjøkkendesigner å inngå i jobben som eiendomsmeglerfullmektig.

 

Leiligheten trengte oppussing

Da Synnøve var på befaring før jul var selger klar på at leiligheten trengte en oppfriskning, for den var både nedslitt og samtidig var planløsningen veldig upraktisk.

 

Les også: - Jeg har aldri opplevd maken til respons på en boligannonse

 

Oppussing av kjøkken

Kjøkkenet var det viktigste rommet å få gjort noe med i den nedslitte leiligheten.

 

- Avhengig av utgangspunktet kan det ofte være fornuftig å pusse opp noe før salg, spørsmålet er mer hvor omfattende du skal gå til verks. Å totalrenovere kan fort bli veldig kostbart og tidkrevende, og det er ikke alltid investeringen betaler seg, sier hun.

Å totalrenovere kan fort bli veldig kostbart og tidkrevende, og det er ikke alltid investeringen betaler seg

I denne leiligheten var det aller viktigste å få gjort noe med kjøkkenet, som var et enkelt hybel/te-kjøkken på to kvadratmeter inneklemt bak noen upraktiske lettvegger. 

 

Les også: Selger vi ikke boligen din, betaler du ingenting

 

Nyoppusset kjøkken

Stor forskjell: Synnøve valgte en tøff svart innredning på kjøkkenet.

 

- Jeg er jo ikke noen interiørdesigner, men likevel har jeg som megler opparbeidet meg god kunnskap om hva slags løsninger og stil som fungerer hos ulike kjøpegrupper. Denne leiligheten passer perfekt for unge førstegangskjøpere, da er det viktig å ha det i bakhodet når man skal pusse opp og finne nye løsninger, forklarer Synnøve.

Mitt mål var at leiligheten skulle skille seg ut i mengden og appellere til den unge kjøpegruppen vi ønsket å nå

Med selgers velsignelse gikk Synnøve i gang med å avholde befaringer med håndverkere og detaljplanlegge oppussingsjobben. 

 

Les også: Boligstyling for folk flest

 

Åpen kjøkkenløsning

Leiligheten fremstår som lys og luftig med god plass til både sofa og spisebord.

 

- Mitt mål var at leiligheten skulle skille seg ut i mengden og appellere til den unge kjøpegruppen vi ønsket å nå. Det er bildene som skaper interesse for annonsen og som igjen gjør at interessentene kommer på visning. En god presentasjon av boligen er derfor svært viktig for et vellykket boligsalg.

Jeg fikk masse i henvendelser i forkant av visningen

- Jeg har også samarbeidet nært med de superflinke stylistene i Boligstylisten, som bidro med fargevalg og ga leiligheten den siste finishen med en rålekker styling. Bildene, som ble tatt av Silje Holte i Inviso som jeg samarbeider fast med, ble kjempefine og jeg fikk masse i henvendelser i forkant av visningen. 

 

Oppussing av stue

Det originale tregulvet ble først slipt og deretter lakkert med hvit lakk for å gi gulvet et moderne og tidsriktig uttrykk.

 

Stue med spiseplass

Og slik ble det. 

 

Lurt å komme tidlig i gang med prosessen

Så hva er lærdommen fra dette boligsalget?

- Det å komme tidlig i dialog med megleren og få tilgang rådgiving og kompetanse, kan være veldig verdifullt. Da har du god tid til å vurdere om du bør pusse opp før du selger – og i tilfelle hva og hvor mye?

- Når du har en klar ide om hvilken kjøpergruppe du ønsker å treffe, er det mye enklere å gjøre de de grepene som appellerer spesielt til dem, både i form av oppussing og styling.

Jeg opplever at stadig flere ser verdien av å komme i gang tidlig med planlegging av boligsalget

Tidligere var det ofte sånn at folk kjøpte ny bolig og deretter tok kontakt med eiendomsmegler for salg av nåværende bolig, og så gjaldt å få den gamle ut i markedet så fort som mulig. Det blir fort en veldig stressende prosess, mener Synnøve. 

 

Les også: Dette er oppussingen du bør prioritere før du skal selge

 

Her har boligstylisten gjort en flott jobb

Innbydende: Her har boligstylisten gjort en flott jobb.

 

- Det er ikke mange ganger man i løpet av et liv kjøper og selger bolig, så når man først skal selge bør ingen ting overlates til tilfeldighetene.

 

Ny prisrekord i borettslaget

Synnøve forteller at hun nå opplever at stadig flere ser verdien av å komme tidlig i gang med planlegging av boligsalget.

- Denne leiligheten er et godt eksempel. Vi hadde en definert kjøpergruppe, i dette tilfelle førstegangskjøpere, og en god plan for hva som måtte gjøres i leiligheten for å gjøre den attraktiv for dem.

 

Med Forspranget fra DNB Eiendom kan forberedel salget av din gamle bolig før du har kjøpt din nye bolig.

 

Nyoppusset stue

Er du usikker på hvor mye du skal pusse opp før salg, bør du rådføre deg med megleren din.

 

Leiligheten ble solgt dagen etter første visning til en svært god pris.

- Selger fikk igjen pengene han investerte i oppussingen og ut i fra hva jeg kan se, ser det ut som det ble satt ny kvadratmeterprisrekord i borettslaget, noe som er veldig gøy, sier Synnøve. 

 

Vurderer du å selge boligen din?

Vi kommer gjerne og gir deg en verdivurdering enten du bare skal sjekke verdien  eller om du skal selge. Skal du selge legger DNB Eiendom ut for alle kostnader inntil eiendommen legges ut for salg, og garanterer salg til avtalt pris innen seks måneder. 

Kontakt en eiendomsmegler her