Gå til innhold

Øk verdien på boligen din med enkle grep

Tekst: Kristin Edvardsen, 26.01.2020, Foto: Stig B. Fiksdal/DNB, DNB Eiendom, Istock
Eiendomsmegleren tipser om fem kjappe og lite kostbare grep som kan ha stor effekt på boligsalget ditt.

– Det er ikke alltid det er de største grepene som skal til, før du har gjort boligen din enda mer tiltalende –  og muligens høynet verdien på den, sier Marthe Hellebust, eiendomsmegler og daglig leder hos DNB Eiendom på Grünerløkka og fortsetter: 

– Det enkle er ofte det beste – og mest effektive.

Start forberedelsene allerede nå for å sikre en god plan for boligsalget. Kom i kontakt med en megler her.

 

1. Fullfør alle småjobber

Ifølge Hellebust er det ingen som har lyst til å ta over andres ufullstendige prosjekter. Derfor er hennes første tips til deg som skal selge å fullføre alle påbegynte og uferdige småjobber. 

– Fest løse lister, karmer og ledninger. Stram skruene på slarkete dørhåndtak, smør dørhengsler som knirker og bytt lyspærer som ikke virker, sier Hellebust. 

– Husk at boligen skal vise seg fra sin absolutt beste side på visning. At alt er på stell, vil skape et ryddig inntrykk som kan ha mye å si for interessen og budviljen til de som kommer, legger hun til. 

Kanskje sitter du på større verdier enn du vet om? Få en verdivurdering her. 

 

Et nytt strøk maling fresher opp boligen din, og kan utgjøre en stor forskjell. Billigere enn mange andre oppussingsprosjekter er det også. 

 

2. Fresh opp med et strøk maling  

Et nytt strøk med maling frisker opp boligen din, og gir ofte et bedre utgangspunkt når fotografen skal ta bilder til prospektet og visning skal holdes. 

– Maling koster relativt lite, og er noe de fleste kan gjøre selv, på enkelt vis. En nymalt vegg kan utgjøre en stor forskjell, enten det er snakk om gangen, stuen, soverommet eller kjøkkenet. Velg gjerne nøytrale farger som ikke skriker for mye, sier Hellebust.

– Du ser det gjerne når du flytter på bilder og møbler som har hengt på eller stått inntil veggene; overflatene er ofte mye mer slitt enn det du kanskje trodde. 

Ifølge megleren kan også en sliten, gammel tapet med fordel få et lyst og nøytralt strøk med maling. 

– Er du i villrede og usikker på hva du bør gjøre før salget ditt, pleier jeg å ha med en interiørkonsulent på befaring som kan skrive en rapport til deg. Denne kan du bruke som en to do-liste du følger slavisk, sier Hellebust. 

 

3. Gå over med sparkel og pussing 

Er det stygge merker eller hakk i veggen?

–  Da bør du sparkle og pusse når du først er i gang, sier Hellebust. 

 

4. Unngå de store oppussingsprosjektene 

– Større oppussingsprosjekter som bad og kjøkken er kostbart. Gå du i tillegg for full oppussing her, er det en sjanse for at du ikke får pengene tilbake, sier Hellebust. 

Ifølge den erfarne megleren er det heller ikke uvanlig at splitter nye kjøkken blir revet og skiftet ut fordi ny eier ønsker en annen løsning. 

– Derfor kan det være lurt å heller vurdere rimeligere oppgraderinger, som for eksempel å bytte kjøkkenbenken, hvis den er slitt. Det kan løfte inntrykket uten at det koster for mye. Det samme gjelder knotter og håndtak på innredningen, sier Hellebust. 

– På et litt slitent bad kommer du langt med en grundig vask og maling av slitte flater. Skift også ut fugemassen på badet dersom den er gammel og misfarget. 

 

5. Ikke glem hage, terrasse og balkong

– De fleste potensielle kjøpere tar seg en runde i hagen før de går inn eller på vei ut. Plenen burde være nyklipt, hekken trimmet og blomsterbedet luket. En terrassevask fjerner grønske og annet belegg på utegulvet, sier Hellebust. 

Selg boligen din med oss - kom i kontakt med en megler her. 

Kilde: DNB Eiendom© DNB Eiendom. Artikler kan brukes til redaksjonelt materiell dersom kilde oppgis