Boligmarkedet

Særlig én boligtype det er trykk rundt om dagen

Tekst: Kristin Edvardsen, 05.06.2020, Foto: Stig B. Fiksdal/DNB

– Ser vi tilbake på mai er det god aktivitet, godt med visningsforespørsler og mange boliger som går over takst, sier Ronnie Andersson i DNB Eiendom.

Ferske tall fra Eiendom Norge viser en boligprisoppgang i Trondheim på 1,0 prosent (sesongjustert) i mai 2020. Til sammenligning var oppgangen på landsbasis på 1,4 prosent. 

– Dette er sterke tall, sier Ronnie Andersson, eiendomsmegler og daglig leder i DNB Eiendom Trondheim Beddingen og fortsetter:

– Etter den overraskende prisveksten i april, var det forventet at prisene skulle stige i mai. Likevel ble det en større prisvekst enn forventet. Ser vi tilbake på mai er det god aktivitet, godt med visningsforespørsler og mange boliger som går over takst om dagen. 

Skal du selge bolig? Kom i kontakt med en eiendomsmegler her

 

Størst etterspørsel etter sentrumsnære leiligheter

Omsetningshastigheten i Trondheim er nå på 53 dager. Det er raskere enn i landet for øvrig, der gjennomsnittlig salgstid var på 54 dager. 

– Det er generelt god etterspørsel etter de fleste boligtypene. Vi ser imidlertid at sentrumsnære leiligheter hadde en høyere kvadratmeterpris i mai i år kontra i fjor, og jeg vil si at trykket er størst på disse leilighetene i dette tidsrommet, sier Andersson.

Går du med tanker om å selge, anbefaler megleren deg å få boligen kjapt ut i markedet. 

– Det er fortsatt et moderat antall boliger ute for salg og etterspørselen er god. Her er edruelig prising av boligen fortsatt viktig, sier Andersson. 

Hva er boligen din verdt? Få en verdivurdering her.

 

TRONDHEIM: – Ser vi tilbake på mai er det god aktivitet, godt med visningsforespørsler og mange boliger som går over takst om dagen, sier Ronnie Andersson i DNB Eiendom Trondheim Beddingen (Foto: Istock)

 

Generelt godt med besøk på visninger

Ifølge Andersson virker det definitivt som at markedet ikke lenger er spesielt påvirket av pandemien.

– Renta har hatt stor betydning her og det er rimelig å låne penger, sier han og legger til:

– I Trondheim har vi hatt generelt godt med besøk på visninger og folk er stort sett positive. Utbudet har vært mindre enn normalt denne våren, og det gjør noe med etterspørselen i markedet, kombinert med en lav rente og at trenden er positiv blant folk, gir dette god prisvekst, fortsetter Andersson.

 

Slik utviklet boligprisene seg i de største byene

By

Oms.tid

Prisendring mai 2020,ses korrigert

Endring 1 år (mai/mai)

Gj.snitt kvm.pris (kroner)

Oslo

24 d

2,2 %

3,9 %

74.364

Bergen

37 d

1,3 %

2,8 %

43.941

Trondheim

53 d

1,0 %

2,4 %

45.780

Stavanger/omegn

68 d

0,7 %

-1,3 %

35.013

Norge

54 d

1,4 %

2,5 %

42.845

Tall fra Eiendom Norge og finn.no, 4. juni 2020

 

Beste tips til kjøpere

Andersson forteller at det er mange som er på boligjakt om dagen.  

– Om du er blant dem, anbefaler jeg deg å sette deg godt inn i prospektet, og det før visningen, slik at du stiller godt forberedt. 

Videre råder Andersson deg til å kikke på flere boliger for å kunne sammenligne, og på den måten også får orientert deg godt i det aktuelle boligmarkedet du skal kjøpe i. 

– Og det helst med en lokalkjent megler på laget, sier Andersson. 

Selg boligen din med oss – kom i kontakt med en eiendomsmegler her.